معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: در سال های گذشته گواهینامه های مهارت با سه رتبه در اختیار کارگران قرار گرفته که ۸۰ درصد آنها در رتبه سوم که آشنایی با ابزار کار است باقی مانده اند که لازم است تا با ایجاد مشوق ها، آنها را برای گذران دوره های افزایش مهارت تشویق کرد.
به گزارش آذر صبح، رحمتی در پنجمین جلسه شورای فنی استان با اشاره به لزوم افزایش سطح مهارت کارگران ساختمانی و عمرانی گفت: باید با ایجاد قوانین الزام آور کارفرمایان را مجاب به استفاده از کارگران با مهارت های مشخص کرد تا هر کارگر در زمینهای که مهارت های موردنیاز را دارد اشتغال داشته باشد.
وی افزود: در کشور های پیشرفته بزرگترین کارخانه ها جدید ترین تولیدات خود را در اختیار کارگاه های آموزشی که فنی و حرفهای در کشور ما متولی برگزاری این کارگاه ها است قرار میدهند تا دانش آموختگان آنها با کار بر روی آنها ، آخرین تکنولوژی ها را فراگیرند این تولیدکنندگان بر این نکته نیز واقف هستند که هرچقدر کارگران مهارت های روز دنیا را بهتر یادبگیرند به همان میزان برای خود این تولید کنندگان بهتری خواهد بود.
رحمتی با اشاره به اینکه در سال های گذشته قوانین کارفرمایی به صورت کامل و سفت و سخت اجرا نشده است، افزود: توجه به مدرک گرایی و غفلت از مهارت آموزی باعث شده امروز اشتغال افراد دارای مدرک دیپلم از لیسانس ها بیشتر باشد.
نماینده اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان در این جلسه نیز گفت: ۲۸ هزار کارگر ساختمانی در سال های ۸۶ و۸۷ آزمون های مهارت سنجی را گذراندهاند که تنها ۱۰ درصد آنها آموزش های مهارت بالاتر را دریافت کرده و ۹۰ درصد دیگر در رتبه مهارتی سوم که آشنایی اولیه با ابزار کار است، باقی ماندهاند.
وی با اشاره به شکایت های پیمانکاران از سازمان فنی و حرفهای گفت: امروز پیمانکاران از فنی و حرفهای گلهمند هستند که چرا به افرادی گواهی مهارت داده شده که آموزش های لازم را ندیدهاند اما جواب این است که گواهی های داده شده صرفا گواهی آشنایی با ابزار است و اغلب آنها گواهی مهارت درجه ۲ و ۱ را دریافت نکردهاند.