صد و هفتاد و یکمین جلسه شورای اسلامی کلانشهر تبریزصبح امروز به ریاست شهرام دبیری درمحل عمارت قدیمی شهرداری برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شهرام دبیری، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در سخنان پیش از دستور ابراز کرد: امروز تبصرههای بودجه سال ۹۹ به تصویب خواهد رسید و در نهایت تلاش های شبانه روزی در این خصوص به نتیجه برسد.
دبیری همچنین با قدردانی از رعایت بهداشت فردی و عمومی توسط شهروندان تبریز گفت: اقدامات پیشگیرانه شهروندان باعث شده که بیماری تا امروز کنترل شود .
وی با اشاره به ابتلای ۱۵ نفر و فوت سه نفر در استان گفت: البته آمار مبتلایان دقیق نیست چون کیت تشخیص به اندازه وجود ندارد.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: امروز از کرونا حراسی باید به سمت کرونا ضدایی حرکت کنیم چرا که آمار فوتیهای کرونا بسیار کمتر از آمار مبتلایان به سرطان و یا کسانی است که در جاده ها تصادف می کنند.
وی با اشاره به فوت ۳ هزار نفر مبتلا به کرونا از میان هشتاد هزار مبتلا گفت: سالانه بیش از یک میلیون نفر در اثر تصادف رانندگی در جهان فوت میکنند که این آمار قابل مقایسه با فوتیهای کرونا نیست.
دبیری افزود: همه ما باید نسبت به پیشگیری و کنترل ویروس کرونا اقدام کنیم و با عزم عمومی میتوانیم به این بیماری غلبه کنیم.
پیشنهاد تعطیلی جلسات شورای شهر به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا
غلامحسین مسعودی ریحان، خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز ضمن اشاره به شرایط بحرانی حاصل از بیماری کرونا در کشور گفت: معلوم نیست چرا تصویب بودجه تبریز از بودجه کشور مهم تر است مجلس در شرایط فعلی تعطیل است. .
خزانه دار شورای اسلامی کلانشهر تبریز در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد میدهم جلسات شورا در شرایط فعلی تعطیل شود.
وی ابراز کرد: شهروندان برای این منظور بیش از مواقع دیگری در شهرداری حضور دارند و این موضوع باعث میشود تا کارکنان شهرداری تبریز دچار برخی مشکلات شوند.
غلامحسین مسعودی ریحان اذعان داشت: پیشنهاد من برای این امر تغییر زمان تخفیف از اسفند به اردیبهشت ماه است تا این بحران از میان بروند.
وی با بیان اینکه شهرداری می تواند در تهیه پک های بهداشتی نیز کمک حال باشد، اضافه کرد: پیشنهاد میدهم ۱۰ میلیارد تومان برای تهیه پک بهداشتی برای مردم اختصاص یابد چراکه اقدامات دولت در این زمینه کافی نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه دولت ساعات کاری تمامی ادارات را کاهش داده است، ادامه داد: اما شهرداری از این موصوع خود را مستثنی کرده و حاضر به کاهش ساعت اداری خود نشده است.
وی گفت: امیدوارم با کاهش ساعت کاری در شهرداری موافقت شود اما شیفتی کردن حضور کارکنان در ادارات نیز راهکار بسیار مناسبی است که می تواند اجرایی شود.
بررسی تبصره های بودجه سال ۹۹ شهرداری تبریز
جزئیات بودجه سال ۹۹ در شورای اسلامی شهر تبریز بررسی تبصره های بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری کلانشهر تبریز در دستور کار قرار گرفت.
تبصره جدید مبنی بر اختصاص مبلغ ۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات هزینه ای بابت به کمک بخش خصوصی در اختیار شهرداری قرار می گیرد تا با تصویب کمیته پنج نفره مرکب از شهردار، معاون مالی و دو کارشناس (با انتخاب شهردار) اختصاص یابد. سقف تخفیفات عوارض علاوه بر تخفیفات فصلی ،۳۰ میلیون تومان باشد. و سقف پرداختی به اشخاص حقیقی ۵میلیون ریال باشد.شهرداری باید گزارش عملکرد ماهانه آن را به همراه عملکرد ماهانه بودجه به شورا ارایه دهد (ماده ۱۶ و ۱۷) بررسی شد.
فریدون بابایی اقدم، عضو شورای شهر تبریزگفت: پیشنهاد من کاهش این رقم به ۱۰ میلیون است چون شهرداری تاکنون با این مبلغ اقدام به ارائه هبه می کرد که این عدد بسیار معقول است.
شهرام دبیری نیز با ارائه این مبلغ برای تمامی شهروندان مخالفت کرده و گفت: این مبلغ باید در دسترس کسانی قرار گیرد که نیازمند این هبه هستند.
تقی پور نیز با موافقت در خصوص عدم افزایش مبلغ هبه گفت: این مبالغ نباید افزایش داشته باشند.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز نیز ضمن مخالفت با افزایش مبلغ هبه تاکید کرد: باید تخفیف را به افراد نیازمند دهیم نه به افراد سرمایه دار چرا که افرادی که ملکشان چند میلیارد است و بدهی شان ۵۰۰ میلیون است، نیازی به این ۳۰ میلیون هبه ندارند.
وی اضافه کرد: اگر این ماده تصویب شود، من باید مدیریت شهر را رها کنم و به فکر هبه باشم آنهم به افرادی که ملکشان میلیاردی است
شهین باهر با اشاره به اینکه شهروندان پس از اطلاع از این هبه راهی ساختمان شهرداری می شوند، ادامه داد: شرایطی فراهم کنید که این هبه به افرادی که واقعا حایز شرایط هبه است، ارائه شود.
فرج محمد قلیزاده دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز گفت: من نیز با پیشنهاد آقای شهرداری موافق هستم و اگر این ماده تصویب شود، می شود شهروندان دوباره در مقابل شهرداری صف می کشند.
وی ادامه داد: این مبلغ باید به افرادیکه نیازمند هستند پرداخت شود.
محرم محمدزاده، دیگر عضو شورای شهر تبریز هم اضافه کرد: اعضا شورا در گذشتها از ارسال هبه به صحن شاکی بودند و امروز باید موافق تفیض اختیار به شهرداری باشند.
وی تاکید کرد: سقف مبلغ ۳۰ میلیارد مبلغ مناسبی است و کمیته کارشناسی برای تعیین تکلیف هبه ها تعیین شود.
سونیا اندیش گفت: سال قبل نیز تبصره هبه در بودجه با قوانینی که برای سال آینده تدوین شد وجود داشت اما بازهم به شورا هبه میآمد .
وی با بیان اینکه باید به هبه واقع بینانه نگاه کرد، اظهار داشت: کمیته پنج نفره با حضور حراست تشویق شود تا هبه را تعیین تکلیف کند
شکور اکبرنژاد یکی دیگر از اعضای شورای شهر تبریزدر ادامه اضافه کرد: وجود این تبصره مانع از بررسی هبه های دیگر شده است.
فرج قلی زاده گفت: با تصویب قوانین کارشناسی نشده موجب خواهیم شد بسیاری از مشکلات برای شهرداری و شورای شهر ایجاد شود.
وی افزود: با تایید اختیار سقف ۳۰ میلیونی هبه برای پرداخت به شهرداری مشکلات بسیاری برای مجموعه مدیریت شهر ایجاد خواهد شد .
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: ایجاد اعتبار برای حمایت از تدوین مقالات علمی معلوم نیست چه سودی برای شهرداری دارد .
سونیا اندیش تاکید کرد: باید بررسی شود مقالات تا چه میزان برای فعالیتهای اجرایی شهرداری مفید است. در سالهای گذشته حمایت های بسیاری شده اما باید دید چه سودی برای شهرداری داشته است؟
سعید نیکو خصلت: در دنیا دانشگاه ها برای درآمد زایی از دولت ها پروژه میگیرند و درآمد زایی میکنند،امروز از دانشگاه ها میخواهیمبرای حل مشکلات شهر کمک کنند و درآمد زایی داشته باشند.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: ۲۰ طرح جامع برای تبریز نیاز است دانشجویان این تحقیقات را انجام میدهد و تجربه کسب میکنند تا به بازار کار وارد شوند.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بحث همکاری شهرداری و دانشگاه ها برای رفع مشکلات شهر و نمونه بارز آن تولید نماتد بسیار کارآمد است و به شهر و دانشگاه کمک میکند
محمد حسن اسوتچی گفت: اگر نتوانیم از مقالات استفاده عملی بکنیم ارزشی ندارد که برای آن سرمایه گذاری کنیم. برای سرمایه گذاری در مقالات باید ضمانت اجرایی اخذ شود.
وی افزود: موضوع پاداش و تلاش در شهرداری موجب ناراحتی کارمندان شده باید پاداش ها با عدالت پرداخت شود.
محرم محمدزاده با اشاره به اینکه در پرداخت پاداش ها باید توجه کنیم، گفت: مدیران شهرداری نباید برای انجام وظایف اصلی خود پاداش بگیرند، متاسفانه پرداخت پاداش به گونه ای شده که هرکس در ازای انجام وظیفه خود پاداش دریافت میکند، در این صورت دریافت حقوق چه مفهومی دارد؟
وی افزود: این پاداش برای کسانی است که واقعا زحمت می کشند، لذا عزیزان پاک بان که در این وضعیت آب و هوا و با وجود بیماری در سطح شهر زحمت می کشند نیز باید مشمول پرداخت پاداش باشند.
محمدزاده اضافه کرد: در زمینه پرداخت پاداش ها باید عدالت رعایت شود تا کسانیکه واقعا زحمت میکشند این پاداش را دریافت کنند.
فریدون بابایی اقدم گفت: عملکرد شهرداری در ساماندهی مناطق حاشیه نشین قابل دفاع نیست .،بودجه ساماندهی مناطق پرخطر هرمقدار افزایش یابد شهرداری میتواند برای ساماندهی حاشیه نشینی فعالیت کند .
وی تاکید کرد: براساس تبصره مصوب شده به شهرداری اجازه داده می شود ۲۰۰ میلیارد تونان از محل منابع غیر نقدی برای ساماندهی حاشیه نشینی و بازافرینی هزینه شود که با پیشنهاد فریدون بابایی اقدم، ۱۰۰ میلیون تومان نیز به آن افزوده شد.