معاون نظارت و بازرسی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: کمبود روغن نباتی در این استان همچنان پا برجاست و این مشکل به صورت کشوری تداوم دارد.
به گزارش آذر صبح، یوسف پایدار دلیل اصلی کمبود و نبود روغن جامد در آذربایجان شرقی را مربوط به محدودیت های سهمیه ای استان ها از این کالا مورد نیاز مردم بیان و اضافه کرد: در حال حاضر تولید و عرضه این محصول به اندازه میزان تقاضا نیست و تا زمانی که این مشکل رفع نشود، معضل کمبود ادامه دار خواهد بود.
وی توزیع روغن جامد در واحدهای صنفی و فروشگاه های زنجیره ای آذربایجان شرقی را بسیار پایین و در حد و حدود میزان سهیمه اختصاصی استان بیان کرد و افزود: این سهمیه ها نیز برای آن دسته از واحدهایی که دارای کد مخصوص از سازمان صنعت، معدن و تجارت باشند، به صورت محدود توزیع می شود.
پایدار اظهار داشت: بر همین اساس از ۲۵ اسفند گذشته توزیع بسیار محدود روغن نباتی برای آن دسته از واحدهای صنفی واجد شرایط با حواله های صادره، توزیع می شود.
به گفته وی هم اکنون در آذربایجان شرقی مشکل کمبود روغن مابع وجود ندارد و این محصول در تمامی فروشگاه های زنجیره ای و نیز واحدهای صنفی مربوطه به وفور وجود دارد.
کمبود روغن جامد در آذربایجانشرقی از مدت ها پیش وجود دارد و ادامه این روند موجب افزایش سرسام آور قیمت این فرآورده در بازار مصرف شده است به گونه ای هم اکنون قیمت هر حلب پنج کیلویی این محصول به چهار برابر قیمت اعلامی رسیده است./ایرنا
*
کمیابی روغن به ویژه نوع جامد در بازار، از شهریورماه سال گذشته آغاز شد؛ موضوعی که برای آن از دلایلی چون تحریمها، مشکلات ارزی و انتقال آن، عدم تخصیص ارز برای واردات روغن خام توسط بانک مرکزی و احتکار برخی از توزیعکنندگان نامبرده میشد.
برخی بر این باور بودند که دلیل اصلی برای کمبود روغن به رفتار مصرفکنندگان بازمیگردد، زیرا مردم از ترس گران شدن روغن بیش از نیاز و مصرف عادی، روغن تهیه میکنند؛ این موضوع نیز باعث شد که روغن کمتر از قبل عرضه شود.
در نهایت کمبود روغن پس از مدتی تا حدودی حل شد و بازار به ثبات نسبی رسید اما پس از مدتی دوباره با کمبود روغن مواجه شدیم. کار به جایی رسیده که حتی از ارائه کارت ملی برای خرید روغن یا اجبار برای خرید دیگر محصولات همراه با روغن خبر میرسد؛ این در حالی است که مسئولان همواره وعده رفع مشکل تولید و توزیع روغن جامد و مایع را میدهند ولی همچنان با کمبود آن در بازار مواجه هستیم.
بر این اساس ضرورت دارد متولیان و مسئولان مربوطه برای ایجاد ثبات و آرامش و همچنین سامان بخشی بازار در روزهای پایانی سال اقدام به تدابیری جدی و اجرایی کردن وعدههایشان کنند.