مدیر شیلات و امور آبزیان آذربایجان شرقی از تولید ۸۳۹۰ تن محصولات شیلاتی طی سال گذشته در استان خبر داد.
به گزارش آذر صبح، قاسم جعفروند در بازدید از بازار و فروشگاههای ماهی تبریز، ضمن دیدار با مدیران فروشگاهها، کیفیت آبزیان و قیمت ارائه شده محصول شیلاتی را مورد بررسی قرار داد.
مدیر شیلات و امور آبزیان آذربایجان شرقی از تولید ۸۳۹۰ تن محصول شیلاتی طی سال گذشته در استان خبر داد.
وی در این بازدید با ارائه راهکارهای مناسب، شیوههای تحویل آبزیان با کیفیت بالا و قیمت مناسب و همچنین تکریم مشتریان را متذکر شد.
وی اظهار کرد: جهت ارج نهادن به نظرات همشهریان در سال ۱۴۰۰، نظارت کارشناسان و مسئولان حوزه شیلات استان از فروشگاههای و رستورانهای آبزی استان به خصوص در شهر تبریز پر رنگتر خواهد بود.
جعفروند با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی و آبزیان در آذربایجان شرقی به ۷.۵ کیلوگرم در سال ۹۹ رسیده است، ادامه داد: استان در تولید شیلات و آبزیان، حدود ۹.۵ درصد از برنامه ششم توسعه کشور پیش تر است.
وی فرهنگ سازی برای مصرف مواد غذایی دریایی را امری ضروری در استان دانست و افزود: در این راستا دولت برنامههای متنوع فرهنگی را در نظر گرفته است.
*
شیلات (به انگلیسی: Fishery) عبارت از مجموعه علومی است که به شناسایی، بومشناسی، تکثیر و پرورش، صید و بهرهبرداری، نگهداری آبزیان میپردازد.
واژه “شیل” برگرفته از نام نوعی دام ماهیگیری مرداب است. از مهمترین حوزههای تخصصی شیلات که مجموعاً علوم و مهندسی شیلات نامیده میشوند.
در حال حاضر در ایران رشتهٔ علوم و مهندسی شیلات زیر نظر دانشکده منابع طبیعی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری در چهار گرایش تکثیر و پرورش آبزیان، بومشناسی آبزیان، فرآوری محصولات شیلاتی، صید آبزیان در حال تدریس است.