دبیر خانه کارگر تبریز با بیان اینکه خواهان حفظ دستاوردهای قانون کار و تامین اجتماعی هستیم گفت: وضعیت ۲۳ واحد بحرانی در آذربایجان شرقی باید تعیین تکلیف گردد.
به گزارش آذر صبح، کریم صادق زاده با اشاره به تصویب اولین قانون کار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۹ برای دفاع و حمایت از نیروی کار اظهار داشت: اما متاسفانه در طول مراحل تصویب قانون تغییراتی در متن اولیه آن داده شد که همان تغییرات، امروز فضای کار را برای کارگران ناامن کرده است.
وی افزود: با این وجود مخالفین این قانون همین شرایط را هم تحمل نمی کنند و پیوسته بر طبل تغییر و اصلاح قانون کار می کوبند.
رییس کانون کارگران بازنشسته تبریز خاطرنشان کرد این درحالی است که این باید کارگران طبلکار این کارزار باشند چرا که اکنون بیش از ۹۰ درصد بازار کار ایران را قراردادهایی شکل می دهند که طول عمر امنیت شغلی کارگران را فقط برای ۳ ماه تضمین می کنند و این خود تهدیدی است که نیروی کار نه تنها دنبال حقوق اولیه خود نرود بلکه حتی برای تشکیل یک تشکل صنفی که باید مدافع حقوق آنان باشد نیز گامی برندارند.
صادق زاده با اشاره به تاثیرات دیگر فقدان امنیت شغلی کارگران در تهدید سلامت روحی و جسمی نیروی کار از جمله افزایش حوادث ناشی از کار و نیز ازکارافتادگی گفت: متاسفانه اکنون شاخه ای از بازار کار بنام دلالان و پیمانکاران نیروی انسانی عملا کارگران را معامله و در پس این دلالی سودهای کلان بدست آمده از حقوق کارگران را به نفع خود مصادره می کنند.
وی قانون کار جمهوری اسلامی ایران یادگار دوران حضرت امام (ره) و متاثر از مکتب انسان ساز اسلام دانست و گفت: امروز وظیفه همه ماست که بستر اجرایی این قانون را فراهم تا محیط های کارگری به آرامش برسند.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تبریز با طرح این سوال که چگونه با اصلاح این قانون مشکلات عرصه تولید و کار رفع خواهد شد گفت: اگر چنین است پس نقش واردات بی رویه ، مشکلات بانکی ، عوارض و مالیات های متعدد در این میان چیست؟
صادق زاده با اشاره به ایثار کارگران وبازنشستگان در دوره های مختلف در قبال مشکلات اظهار داشت: سالیان سال است که به مناسبت های مختلف فریاد می زنیم دولت، مجلسیان و مسئولان به داد این قشر حتی کارفرمایان برسید اما نتیجه ای بدست نمی آید.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز وضعیت کارخانجات بحرانی استان را یادآور شد و گفت:خوشبختانه تعداد کارخانجات بحرانی استان از ۱۲۱ واحد در آغاز دولت تدبیر و امید به ۲۳ واحد کاهش یافته و امیدواریم با برنامه ریزی وضعیت برخی از این واحدها از جمله ماشین سازی تبریز به عنوان مادر صنعت استان و نیز کمباین سازی(گسترش صنعت توسعه آذربایجان) هر چه سریعتر تعیین تکلیف گردد.
صادق زاده خواستار توجه جدی به مشکلات کارگران صندوق بیمه آینده ساز شد و گفت: ما خواهان تشکیل کمیته ویژه ای برای رفع مشکلات این عزیزان به مرکزیت تبریز هستیم.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در حالی که سخنانش با تشویق ها و شعار های کارگران حاضر مورد حمایت قرار می گرفت به بحث اصلاح قانون کار اشاره و خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: ما در اصلاح قانون کار خواهان به رسمیت شناخته شدن حق اعتراضات صنفی کارگران و نیز توجه ویژه در جهت تدوین تبصره یک ماده ۷ قانون کار برای بهبود و تامین امنیت شغلی نیروی کار و تعریف واقعی کارهای مستمر که یک ضرورت بوده، هستیم.
رییس کانون کارگران بازنشسته تبریز با اشاره به شکاف فزاینده میان دستمزد و حداقل معیشت های کارگران و بازنشستگان خواستار بازنگری اساسی در این زمینه شد
صادق زاده در ادامه بر لزوم حفظ دستاوردهای سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یک سازمان بین النسلی و حق الناس تأکید کرد و گفت: تأمین اجتماعی تنها مأمن و امید کارگران و بازنشستگان به شمار می رود اکنون با کم لطفی روبرو شده و مجموع بدهی دولت در طول چندین دوره به بیش از ۱۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده و آن را در ارایه خدمات با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: در این شرایط باز شاهد هستیم عده ای با طرح بحث تجمیع بیمه های درمانی در صدد دست اندازی به اموال این سازمان هستند که خوشبختانه با حضور ربیعی به عنوان وزیری از بطن جامعه کارگری در رأس وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی مانع از برخی حرکت ها شده است.