معاون خدمات شهری شهرداری تبریز با اشاره به اینکه طرح “گوزل تبریزیم” راهکاری کوتاه مدت برای ساماندهی چهره کلانشهر تبریز است گفت: در این طرح ۳۰ آیتم برای حدف نازیباییهای شهری تعریف شده است.
به گزارش آذر صبح، مسعود برزگر جلالی اظهار داشت: مدت زمان تعیین اجرای برنامه «گوزل تبریزیم» ۳۰ روز تعیین شده که در این مدت هرگونه مسائل مربوط به نازیباییهای بصری شهری حل میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح «گوزل تبریزیم» در تمام فعالیتهای خدمات شهری یک هدف اصلی انتخاب شده،گفت: هر کاری که انجام میدهیم برای ارتقای زیبایی شهر تبریز است و برای رسیدن به «گوزل تبریزیم» نیاز به حذف برخی نازیباییها و خطرها برای شهروندان هستیم.
برزگر ادامه داد: با تعریف ۳۰ آیتم همه مناطق دهگانه شهرداری تبریز برنامه زمانبندی و مکانهای مشخص را تعیین کرده و کار خود را آغاز کردند.
وی با تاکید به نظارت عالی از جانب ستاد معاونت خدمات شهری روی کارهای «گوزل تبریزیم» بیان داشت: این برنامه با حمایت مادی و امکاناتی شهرداران مناطق دهگانه به خوبی انجام شد.
تعریف ۳۰ آیتم برای حدف نازیباییهای شهری
معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز بیان کرد: ۳۰ آیتم تعریف شده موضوعات جدیدی نیست بلکه همگی جزو وظایف ما بوده است ولی از جمله مواردی بود که قبلاً به دلایل مختلف اعم از فراموشی، سهلانگاری و عدم برخورد قاطع با برخی افراد، مغفول واقع شده بود.
وی اضافه کرد: تمام موارد مغفول مانده در خدمات شهری در مدت زمان یک ماه احصاء شد و با تلاش شبانهروزی، بیشتر این نازیباییها حل شود.
اولین گام در «گوزل تبریزیم»؛ حدف پلهای اضافی پیادهروهاست
برزگر با بیان اینکه یکی از برنامههای «گوزل تبریزیم»، حذف پلهای زائد در خیابانها بود، ادامه داد: مغازههای که ماشینرو نبوده و یا اصلاً جایی برای عبور نیست، در سالهای گذشته برای آنها پل بین پیادهرو و خیابان احداث شده بود، در این برنامه برداشته شد.
وی تصریح کرد: زیر پلهای بتنی حین پاکسازی پاکبانها پر از زباله میشد و این باعث برخی مشکلات بروز میکرد، از جمله اینکه با بارندگی،آبها جمع شده و به طرف مغازهها و پیادهروها سرریز میشد که با برداشتن آن پلها، مشکل آلودگی حل میشود.
معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز گفت: زیر پلها در تابستان به محل زاد و ولد حیوانات موذی تبدیل شده بود و گاهاً نیز برخی به واسطه این پلها خودروهای خود را عمود بر پیاده رو نگه میداشتند که این موضوع نیز باعث مشکل تردد در پیادهروها میشد.
وی خاطرنشان کرد: برای این منظور معاونت خدمات شهری اقدام به اطلاعرسانی کرد و به هیچوجه از کلمه اخطار استفاده نکردیم زیرا ما همه در یک شهر و با هم زندگی میکنیم و همه خواستار زیبایی شهر تبریز هستیم.
معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز با تاکید به اینکه طول و فاصله پلها بین خیابان و پیادهرو تعریف مخصوص برای خود دارند،افزود: برای نمونه در این تعریفها کاملاً مشخص شده که در کجا پل ماشینرو استفاده شود که از جمله آنها مراکز درمانی، مهدکودکها، محل تردد سالمندان، مکانهای دارای مجوز ماشینرو است و مابقی اضافی است.
وی با اشاره به اینکه برخی شهروندان در مقابل این طرح مقاومت میکردند، ادامه داد: بعد از مشاهده هدف اصلی طرح «گوزل تبریزیم»، خود شهروندان مشتاق شدند تا کمک به زیباسازی کنند.
جمعآوری ۲۴۰۰ پل اضافی
برزگر بیان کرد: از اولین روز آغاز طرح «گوزل تبریزیم»، ۲ هزار و ۴۰۰ پل اضافی را از ۱۰ منطقه جمعآوری کردیم که این تعداد روز به روز نیز افزایش مییابد.
وی افزود: سعی بر جمعآوری همه پلهای اضافی داریم تا حین بارندگی در نقاط مختلف شهری شاهد آبگرفتگی نباشیم.
معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز، تنوع کار در طرح «گوزل تبریزیم» را مورد اشاره قرار داد و گفت: شستوشو، رنگآمیزی و اصلاح جداول در قالب طرح «گوزل تبریزیم» انجام شده است.
تعیین تکلیف اماکن بلاتکلیف و متروکه
وی به موارد شاخص طرح مرتبط به ایمنی شهروندان اشاره کرد و افزود: یکی از مواد قانونی شهرداری ماده ۱۱۰ است که در این قانون تعیین تکلیف اراضی بلاتکلیف، بدون صاحب و متروکه انجام میگیرد و طبق این فانون،به شهرداری اجازه داده میشود هر فردی که دارای زمینی است و اقدام به اخذ پروانه ساخت و ساز نمیکند و آن محل به مرکز تجمع حیوانات تبدیل شده، به آنها اخطار دهند و اگر مالک تا ۲ ماه تعیین تکلیف نکند شهرداری هر اقدامی که صلاح بداند، میتواند در آن ملک انجام دهد که این اقدامات میتواند آسفالتریزی یا تبدیل به پارک محلهای شود.
برزگر اضافه کرد: مالک اگر بعد از اقدام شهرداری مراجعه کند، باید همه هزینه به اضافه ۱۵ درصد اضافه را به صندوق شهرداری واریز کند و دوباره صاحب ملک خود برای احداث شود.
اخطار به ۴۶۲ مورد اراضی بلاتکلیف
وی ابراز کرد: در طول اجرای طرح «گوزل تبریزیم» به ۴۶۲ مورد اراضی بلاتکلیف و رها شده بدون توجه به کاربری، اخطار داده شده و بعد از دو ماه فرصت، طرحهای خود را منطبق با نیاز آن منطقه اجرایی میسازیم.
ساماندهی دیوارهای شکسته، بنرهای فلزی عمود بر خیابان
معاونت خدمات شهری شهرداری تبریز مورد دیگر اجرایی در طرح «گوزل تبریزیم» را ساماندهی دیوارهای شکسته عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه زمین لرزه یک امر محتمل است و کارشناسان پیشبینی زمین لرزههای متعدد را دارند، از این رو با تکان خوردن زمین همه دیوارهای سست و تابلوهای فلزی عمود بر پیادهرو و ناودانهای عمود بر پیادهرو خطرآفرین هستند که ما در طرح «گوزل تبریزیم» به همه مالکان این موضوعات دعوت نامه ۷۲، ۴۸ و ۲۴ ساعته ارسال کردهایم تا اقدام به حل کنند و در صورت عدم رسیدگی، خودمان وارد عمل شده و همه موارد را حذف خواهیم کرد.
وی بیان داشت: با هماهنگی صورت گرفته با سیستم قضایی، هر عاملی که باعث به خطر افتادن ایمنی شهروندان باشد، با پشتوانه قوانین شهرداری، همکاری دادگستری و عوامل انتظامی وارد عمل میشویم.
برزگر در ادامه رفع موانع فیزیکی زائد را در طرح «گوزل تبریزیم» بیان کرد و گفت: مواردی از جمله تکه جا مانده از بتن، پیچ مهره اضافی، قطعهای از میلگرد و یا پستی و بلندیهای پیادهرو که جریان سالم رفت و آمد را در پیادهرو مختل کند، شهرداری اقدام به حذف آنها میکند.
جمعآوری ۹ هزار و ۷۸۶ مورد خطرساز در شهر
وی اضافه کرد: تا به امروز ۹ هزار ۷۸۶ مورد خطرساز در معابر کل شهر حذف شده است که به مرور زمان نیز این اقدامات انجام خواهد گرفت.
برنامه زندهگیری سگهای ولگرد شهر / جمعآوری ۲۸۵ قلاده سگ
معاونت خدمات شهرداری تبریز، موضوع جمعآوری سگهای ولگرد را مورد اشاره قرار داد و گفت: موضوع کشتن سگها در شهرداری جمع شده و همه اقدامات به صورت زندهگیری انجام میشود.
وی ادامه داد: در راستای جمعآوری حیوانات موذی از جمله موش، اقدام به سمپاشی تمام کانالها و آبرفتها کردهایم که البته هر فصول روش خود را دارد، همچنین در طول اجرای طرح، ۲۸۵ مورد قلاده سگ ولگرد جمعآوری شده و تحویل مرکز نگهداری حیوانات داده شده است.
برزگر عنوان کرد: مردم میتوانند از طریق شماره تماس ۱۳۷ هرگونه سگ ولگرد و مسائل مشکلساز شهری را با ما مطرح کنند.