مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: در ایران در حدود ۷۰ درصد منابع آبی مورد استفاده قرار میگیرد، در حالیکه استاندارد جهانی استفاده آب ۴۰ درصد است.
به گزارش آذر صبح، علیرضا ایمانلو پیش از ظهر امروز در همایش ردپای آب و رونمایی از طرح ملی آموزشی «بانوی آب» در مجتمع فرهنگی پتروشیمی تبریز گفت: مسئله کم آبی و تامین آب در کل دنیا یکی از چالش های اساسی است. در ایران به دلیل تخریب محیط زیست و استفاده بیش از اندازه از ذخایر آبی، مشکل پیچیده تر است.
وی با بیان اینکه متاسفانه کشور ایران روی یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد که سالانه ۲۵۰ میلیمتر بارندگی و یا به عبارتی یک سوم بارش کشورهای پربارش جهان را دارد، گفت: در حال حاضر در خصوص انتقال حوزه به حوزه آب نیز که یکی از راه های تامین آب کلانشهری مثل تبریز نیز هست، مشکل داریم.
وی ادامه داد: حدود ۲۵۰ میلی متر در سال بارندگی داریم که این مقدار معدل یک سوم آمار بارندگی دنیا می باشد، حدود ۲ و نیم تا ۳ درصد از آب زمین، آب شیرین است این در حالی است که تنها ۰/۳ درصد از این آب شیرین در کشور ایران که یک درصد جمعیت جهان را دارد، قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: مشکلی که در جامعه داریم این است که اهمیت کمبود منابع آب هنوز در جامعه ما جا نیفتاده است.در کشور ما مصرف اب بالاست چرا که احساس نکردیم با محدودیت آب مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه مدیریت اصلی جامعه و خانواده دست بانوان است، گفت: اهمیت محدودیت منابع آب در میان بانوان جامعه باید فرهنگ سازی شود.ما متاسفانه اب را هدر میدهیم.اگر ده درصد صرفه جویی کنیم با توجه به میانگین مصرف خانواده در استان ۹۰۰ لیتر در ثانیه صرفه جوی کردیم که به معنی صرفه جویی ۵۰ فقره چاه می باشد.
ایمانلو ادامه داد: ا توجه به شرایط آب و هوای خشک و نیمه خشک کشور و به تبع آن استان و اهمیت حیاتی بودن آب ضروری است با انجام اقدامات فرهنگی، آگاهسازی و اصلاح رفتار مصرف آب مشترکین در جهت حفاظت از منابع آبی و حفظ محیط زیست حرکت کرد.
وی اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب استان نیز تلاش میکند با این حرکت و با هدف جلب توجه جامعه، نگاه جامعه و مردم را به موضوع حیاتی آب معطوف کند در این راستا نقش موثر بانوان در فرهنگسازی کانون خانواده و در پی آن در جامعه از اهمیت ویژهیی برخوردار است.
وی ابراز امیدواری کرد؛ با فرهنگ سازی در کاهش مصرف هم جشنی ملی بگیریم و با رعایت استانداردهای بین المللی مصرف آب از مشکلات ناشی از کمبود آب رهایی یابیم.
خشک شدن دریاچه ارومیه ناشی از رفتار غلط خودمان است
محمد خلیلیپیر نیز در این همایش اظهار کرد: آذربایجانشرقی در دو سال گذشته دو کار خلاقانه در رابطه با آموزش مدیریت مصرف ارائه داده به طوریکه این دو فعالیت به جریان ملی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: الگوی پیشنهادی برای فعالیت آموزش زنان بدل به مدل بسیار خوب و موفق در سطح کشور شده است.
وی خاطرنشان کرد: در طول سال های گذشته برای تامین آب شرب مردم تمامی اقدامات مهندسی صورت گرفته و هم اکنون دستمان برای فعالیت چندان باز نیست چند راه پیش رو داریم: استفاده از فناوری آب شیرین کن، طرح های انتقال آب و طرح های دسترسی به آبهای ژرف.
وی ادامه داد: هر کدام از این راه حل ها مشکلات خاصی دارند، به عنوان مثال استفاده از آب شیرینکن آثار زیست محیطی دارد چرا که نمک حاصل از آن یک خطر بزرگ بوده و نمیدانیم چگونه آن را حذف کنیم.
خلیلیپیر ادامه داد: همه میتوانیم با مدیریت مصرف کاری کنیم و اصلا در آخر راه نیستیم ولی اگر به موقع کاری انجام ندهیم طبق پیشبینیها با مهاجرت زیادی از نواحی مرکزی و کم آب کشور روبرو خواهیم شد.