نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: موضوع کتاب و نگارش از گرانمایهترین و مهمترین امور بشری محسوب میشود.
به گزارش آذر صبح، سید محمد علی آل هاشم عصر روز شنبه در آیین افتتاح شانزدهمین نمایشگاه بین المللی تبریز اظهار کرد: موضوع کتاب و نگارش از گرانمایهترین و مهمترین امور بشر محسوب میشود چرا که کتاب عامل صیانت و نگهبانی از اندیشههای دانشمندان است.
وی با بیان اینکه بقای علوم و اندیشهها که باعث رشد و فکری و عملی اجتماع میشود؛ به وجود کتاب است، ادامه داد: علم با تمام ارزش ذاتی که دارد اگر انتقال پیدا کند محبوس مانده و کوچک ترین ارزشی نخواهد داشت، همچنین اگر امروز لوح فشرده و فلش و تکنولوژی بروزتر آمده، باز هم جای کتاب را نخواهد گرفت.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی ابراز کرد: دین اسلام برای کتابخوانی و کسب علم ارزش بسیاری قائل است چراکه اهمیت کتابخوان به قدری است که معجزه خود پیامبر از نوع کتاب بوده و در این کتاب مقدس هم اولین آیاتی که بر پیامبر نازل شده با امر به خواندن و الفاظ کتاب، قلم و علم توام شده است.
حجت الاسلام آل هاشم در خصوص ماهیت کتاب تشریح کرد: اهمیت کتاب و کتابخوانی و عظمت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و آنچه مینویسند قسم یاد میکند.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم نقش سازنده کتاب و کتابخوانی در رشد و تعالی فکری و اجتماعی انسانها بسیار تاکید شده است، ادامه داد: قرآن و روایت معصومین کتاب و کتابخوانی را وسیله برای حفظ و انتقال ذخایر فرهنگی و علمی به نسلهای آینده دانسته و بر تاثیرات معنوی و اخروی کتاب و به میراث گذاشتن دانش برای آیندگان اشارات فراوانی است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود: در قران مجید کتاب از جایگاهی عظیم برخوردار است به طوریکه بررسی آماری محتوای کلام الله مجید نشان میدهد واژه کتاب به اشکال مختلف در ۲۵۵ بار، واژه علم ۵۸۲ بار، قلم دوبار و اقرا ۳ بار در قرآن تکرار شده است که در نتیجه مطالعه کتابخوانی تحصیل علم و دانش از فرائض بسیار موکد در دین مبین اسلام و ائمه معصومین است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی از مهمترین دغدغه رهبری در حوزه فرهنگ است، ادامه داد: مابایستی به مسئله کتاب و کتاب خوانی و نمایشگاه کتاب اهمیت فروانی دهیم.
حجت الاسلام آل هاشم خاطر نشان کرد: تاکید و بسط و گسترش کتابخوانی در جامعه شاهکلید دستیابی به قلههای معرفت در فرهنگ و تمدن اسلامی است، به همین دلیل توجه به بسترسازی های لازم و کتاب خوانی و ترویج مطالعه کتاب از راه کارهای کتاب خوانی محسوب می شود.