به گزارش آذر صبح، بابک محبوب علیلو در اولین جلسه کمیته صیانت از منابع آب استان با اشاره به بحران آب در کشور، اظهار کرد: در صورت عدم مدیریت صحیح، در آینده ممکن است قربانی بحران ناشی از کم آبی باشیم؛ از این رو باید با یک برنامه عملیاتی و ترسیم نقشه راه به شناسایی نقاط قوت و ضعف از طریق پایش مستمر بپردازیم تا به هدف طرح صیانت از منابع آب با چهار رویکرد غالب فرهنگی، اجتماعی، انتظامی و قضایی دست یابیم.
وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد و مشارکت آنها در حل بحران آب، تاکید کرد و گفت: با توجه به ماده ۶۶ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به کشاورزان، صاحبان صنایع و استفاده کنندگان از منابع آب برای جلوگیری از مصرف غیربهینه منابع آب، پرهیز از موازی کاری دستگاه های استان در حل بحران آب و ایجاد گشتهای تلفیق برای حل بحران آب باید در اولویت قرار گیرد.
علیلو با بیان اینکه تقسیم کار بین دستگاههای استان بر مبنای قوانین و مقررات لازم انجام شده است، افزود: توزیع عادلانه آب و نحوه ملی شدن آن، آیین نامههای مربوط به بستر و حریم رودخانهها، آبیاری و زهکشی، افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی، ماده واحده و آیین نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری، آیین نامه اجرایی بهینه سازی مصرف آب کشاورزی، قانون توسعه و بهینه سازی آب شرب شهری و روستایی از جمله قوانین مرتبط با آب است که در آنها به تکالیف دستگاهها در صیانت از منابع آبی و انفال تأکید شده است.
بر اساس گزارش شرکت آب منطقهای استان میزان جریان رودخانه ها تا آخر مرداد ماه سال آبی ۹۷-۹۶ در ایستگاههای مبنای استان برابر۲۹۲ میلیون مترمکعب می باشد که نسبت به سال آبی قبل ۲۷ درصد و نسبت به میانگین درازمدت ۵۲ درصد کاهش نشان می دهد. میزان جریان سد ارس نیز تا آخر مردا ماه نسبت به سال آبی قبل ۲ درصد افزایش و نسبت به میانگین درازمدت ۲۳ درصد کاهش نشان می دهد. میزان مصرف از منابع آب در استان در شرایط طبیعی مقدار ۲۸۰۵ میلیون مترمکعب و بیشترین مصرف آب (۸۷ درصد) در بخش کشاورزی است؛ سرانه آب قابل دسترس در کشور نیز ۲۵ درصد و در استان آذربایجان شرقی ۱۷ درصد است.