نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: دانشگاه ها باید در تربیت و تولید دانشجو تغییر رویکرد بدهند، بطوریکه علم روز و نیاز کشور تولید شود.
به گزارش آذر صبح، مسعود پزشکیان در افتتاحیه نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی با بیان اینکه ربع رشیدی یادآور یک شهر دانشگاهی است که ۷۵۰ سال پیش در تبریز ما وجود داشت، گفت: ربع رشیدی دانشگاهی جامع و منحصربفرد بود که علم و دانایی تولید می کرد و با ۷ زبان زنده آموزش می داد.
پزشکیان یادآور شد: زمانی که وزیر بودم، گفتم که تبریز ما را به ۷۵۰ سال قبل برگردانید ولی با مخالفت هایی روبرو شد و برخی ها مسئله را سیاسی کردند ولی برگرداندن دورانی که برترین و بهترین بودیم ربطی به سیاست ندارد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دغدغه ذهنی انسان را به برتری می رساند، گفت: باید دغدغه داشته باشیم که چرا از دیگران برتر نیستم و اگر این دغذغه باشد می توانیم به برترین ها برسیم.
پزشکیان تصریح کرد: اگر توانستیم به آنان که می توانند بالا بیایند کمک کنیم، شاهد پیشرفت و شکوفایی در مملکت خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: تعریف تقوا را اینگونه فهمیدم که به مانند اسبی رام است که هر کسی سوار آن شود شاهد حرکت بدون خطا خواهد بود و به مقصدش میرسد.
پزشکیان ادامه داد: اگر در صنعت، کشاورزی و علم حرکتی بدون خطا داشته باشیم که انحرافی نباشد به آنجایی که شایسته است خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه باید توانمندی آدم ها را بشناسیم و به دانش جوانان افتخار کنیم، گفت: لازم است نگاه خلاقانه جوانان را براساس نیازهای کشور سنجش کنیم و آن چیزی که نیاز جامعه است در دانشگاه ها آموزش بدهیم.
پزشکیان تاکید کرد: با شعار کاری پیش نمیرود امروز به شعور نیاز داریم و در نظر داشته باشیم برازنده جامعه نیست که کارخانه های امروز با این وضع مواجه باشد.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اعتماد کردن به خلاقیت ها باعث نجات کشور می شود، گفت: دانشگاه های ما باید بر اساس نیاز جامعه آموزش بدهد و دانشویان علمی بیامورند نه تئوری و در کلاس درس، قطعا در کلاس درس کاری پیش نمیرود باید در میدان عمل کار کنیم.