رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی بر ضرورت فرهنگ سازی در خصوص مراجعه مردم به مشاوره های حقوقی و استفاده از کارشناسیهای وکلا تاکید کرد.
به گزارش آذر صبح، حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری در سیویکمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران اظهار کرد: بحث استقلال در امر وکالت همانطور که برای قاضی مهم است برای وکیل نیز مهم و اصل است. ولی این مسئله شرط کافی نیست. در عرصه های مختلف وکلا میتوانند نقش بسزایی داشته باشند. از فرهنگ سازی در داخل کشور گرفته تا موضع گیری های سریع و انقلابی در برابر سیاست های دشمنان کشور.
وی ادامه داد: سهم قوه قضاییه در افزایش پرونده ها و مراجعه مردم به دستگاه های قضایی در حدود ۱۵ الی ۲۰ درصد می باشد اما ۸۰ درصد بقیه از سمت مجموعه های دیگر به ما تحمیل می شود که با فرهنگ سازی میتوانیم آن ها را مدیریت و تعداد پرونده ها را کمتر کنیم. وی خاطرنشان کرد: فرهنگسازی باید این نگاه را ایجاد کند که همانند پیشگیری از ایجاد بیماری صعب العلاج اقدامات لازم انجام می شود تا به این بیماری دچار نشویم چرا که هزینه های پیشگیری بسیار کمتر از درمان است. حجت الاسلام مظفری ادامه داد: تامین هزینه های قضایی از یک طرف و هزینه های روحی و عاطفی برای مردم زیاد است، زیرا در صورت مراجعه به قوه قضاییه دیگران احساس میکنند که شخص احتمالا دزدی کرده یا گناهی مرتکب شده است در صورتی که قوه قضاییه ۱۰ ها خدمت دیگر هم ارائه میکند. وی افزود: برای جلوگیری از افزایش پرونده ها در دستگاه قضائی باید فرهنگسازی شود تا مردم قبل از مراجعه به قوه قضایی با شخص کار بلد مانند یک وکیل مشاوره بگیرد و سپس در صورت لزوم اقدام کند. وی یادآور شد: ۸۰ درصد ورودی سیستم قضایی به مشکلات ملکی و مالی مردم مرتبط است. اینجاست که ضرورت مشاوره قبل از عقد قراردادها مشخص می شود ،در استان به بیش از ۳۰۰۰ نفر در خصوص مشاوره ملکی و اتومبیل آموزش داده ایم و از مردم خواسته ایم برای معاملات خود به این مراکز مراجعه کنند و مراکز ذی ربط نیز موظف شده اند به استعلامات این مراکز پاسخ بدهند و این فرهنگ سازی است. رییس کل دادگستری آذربایجان شرقی تاکید کرد: قاضی و وکیل باید مستقل باشند چرا که زمانی که با ترس قضاوت یا وکالت کنند عدالت محقق نمی شود و این به درد جامعه اسلامی نمیخورد.