نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی بر لزوم تعامل کانون وکلا با دستگاه قضایی برای تحقق عدالت تاکید کرد و گفت: وکیل از نظر شان مانند قاضی است و این شخصیت و احترام دو سویه بین وکلا و قضات باید رعایت شود.
به گزارش آذر صبح، حجت الاسلام آل هاشم در در سی و یکمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: همه وکلا و قضات گرامی در راستای عدالت و احقاق حق آحاد جامعه تلاش میکنند به نوعی همه عزیزان نوعی قضاوت برای گسترش عدالت را انجام می دهند.
وی ادامه داد: بشر فطرتا به عدالت تمایل دارد و این مفهوم را ارزش والا و متعالی می داند و در طول تاریخ به دنبال راهکار هایی برای اجرای عدالت تلاش کرده است. اسلام هم به عدالت بسیار پرداخته است، در نظام حقوقی اسلام عدالت به عنوان یک اصل مهم و اساسی مطرح و تحقق آن امر مهمی بیان شده است.
وی اضافه کرد: خداوند عدالت را تنها در نفی هرگونه ظلم و ستمگری در آدمی می داند و هرگونه گرایش به ظلم حتی اندک را قبیح می داند و نهی میکند و این بدان معنی است که شخص نه تنها خود نباید اهل ظلم و ستم باشد بلکه حتی به آن تمایل نیز نداشته باشد.
وی همچنین گفت: مواردی که باید در رابطه با عدالت در نظر گرفت، یکی تسهیل و دیگری تسریع در اجرای عدالت است،
وی با تاکید بر اینکه کرامت و منزلت مراجعه کنندگان به دستگاه قضا نیز باید رعایت بشود گفت: برخی افراد از نحوه و مراحل رسیدگی به شکایات مطلهع نیستند ضمن تکریم آنان را باید مورد راهنمایی قرار داد.
حجت الاسلام آل هاشم ادامه داد: باید از وکالت به عنوان یک حرفه مقدس نام برد که بحث مالی در آن در درجه دوم قرار دارد.در باب شرافت این حرفه همین بس که خداوند خود را وکیل معرفی میکند . وکلا در کنار قضاوت تحقق بخش عدالتند.
وی بابیان اینکه استقلال و استدلال وکیل یعنی وکیل بدون هیچگونه واهمه ای از موکل خود دفاع کند، گفت: استقلال یک وکیل در نظام حقوق ایران ضامن بقای حکومت است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: با وکلای متخلف برخورد کنید تا اعتبار حرفه وکالت بر اساس اقدام خلاف برخی از وکلا از بین نرود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از حضور دکتر پزشکیان نائب رئیس مجلس، در این نشست کانون وکلا برای حل مشکلات قانونیاستفاده شود.