در حاشیه بازدید خبرنگاران از روستای زاویه شهرستان کلیبر با همراهی مسئولان کمیته امداد این شهرستان، میهمان خانواده ای با صفا بودیم که خانهشان رنگ فقر و تنگدستی به خود گرفته بود.
آذر صبح/ سمیه گل محمدی: دستان پینهبسته و زمخت با لباسی که رنگی چندساله به خود گرفته و پاهایی که بر اثر کشاورزی در ایام جوانی از قامت او را خمیده تر کرده بود، توصیفی از مردی است که به استقبال خبرنگاران که برای بازدید از خانه ی او آمده بودند، می رود، هراس و استرس در چشمانش دیده می شود، شاید هراس از نداری و یا حتی هراس از آینده ای نامعلوم…
روستایی محروم در دل کوه های کلیبر با طبیعتی بکر که خانواده ای فقیر در بلندترین نقطه آن مشغول زندگی ساده ی روستایی خود هستند، با دیدن وضعیت خانه آنها روح و روان هر آدمی تحت تاثیر قرار می گیرد چرا که نه آشپزخانه ای درست حسابی دارند نه اتاقی برای یک زندگی عادی…
این خانواده یک فرزند دختر دارد، دخترکی که اگر خودمان را جای او بگذاریم شاید آرزوهایی دارد که برای ما ارزش چندانی ندارد، مثلا خرید چند بسته خوراکی رنگ رنگی!
مددجوی کمیته امداد امام خمینی(ره) اند اما با وضعیت اقتصادی کنونی کشور این نهاد تنها توان حمایت بخشی از هزینه های زندگی این خانواده دارد، شاید از نظر آنها زندگی در دنیای امروزی بسیار سخت است، اگر مدد کمیته امداد هم نباشد شاید نتوانند از پس یک زندگی حداقلی هم بر بیایند، اما حمایت های کمیته امداد و مردمی در این سالها یاریگرشان بوده است.
فقر و تنگدستی معضلات بسیاری دارد
دارایشان نسبت به سایر مردم روستا اندک است و شاید از نبود اسباب و اثاثیه حداقلی زندگی رنج می برند، پیرمرد روایت ما دم در خانه به بازدید کنندگان می گوید: فقر و تنگدستی معضلات بسیارزیادی را به دنبال دارد؛ اینک نیازمند بسیاری از اقلام هستم چراکه تامین مخارج زندگی برایم مشقت بار بوده و هزینه درمان نیز از سوی دیگر برایم یک کابوس شده است.
این خانواده یک از هزاران خانواده ای هستند که امروزه تحت پوشش کمیته امداد روزگار می گذرانند…
۱۲۱۲ درصد از جمعیت شهرستان کلیبر تحت پوشش کمیته امداد است
اکبر علی پور فرد مدیر کمیته امداد کلیبر در رابطه با خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: دو هزار و دویست خانوار تحت پوشش کمیته امداد بوده که شامل ۶ هزار نفر جمعیت می شود یعنی ۱۲ درصد از جمعیت این شهرستان تحت پوشش کمیته امداد هستند و این امر ناشی از محروم بودن مناطق که نیازمند حمایت اند، می باشد.
وی در خصوص حمایت های کمیته امداد امام خمینی(ره) ابراز کرد: این نهاد پس از شناسایی افراد برای کسانی که توان مالی برای اداره زندگی را ندارند کمک کرده و در صورت لزوم برای برخی از آنها شغل ایجاد می کنند، کمیته امداد ۱۵ هزار دام سبک که تقریبا هر کدام از آن ها ۱/۳۰ میلیون می باشد و ۶ هزار دام سنگین که که قیمت هر کدام در حدود ۶ میلیون بوده در دست مددجویان قرار داده است.
علی پور فرد اظهار کرد: این شهرستان جمعیتی بالغ بر۴۶هزار و ۱۲۵ نفر را داراست که تقریبا ۷۶ درصد جمعیت آن ها ساکن روستاها و ۲۴ درصد شهرنشین هستند، در آمد خانواده های در شهرستان نیز از طریق شغل هایی چون کارمند ،دامداری یا کشاورزی به صورت دیمی تامین می شود، علاوه بر این شهرستان کلیبر ۲۳۳ روستا دارد که ۱۰ روستای خالی از سکنه و ۲ شهر (بخش های آبش احمد و شهر مرکزی کلیبر) است.
مدیر کلمیته امداد کلیبر افزود: روستای زاویه در شهرستان کلیبر یک روستای محروم است و خانه هایی که خالی مشاهده می کنید ، ساکنین آنها در سال های اخیر به دلیل نبود امکانات به شهر های تهران و تبریز مهاجرت کرده اند.
وی تشریح کرد: در این روستا دو خانواده تحت پوشش داریم که نه توان کار کردن و نه به دلیل نبود امکانات توانایی مهاجرت دارند، به دلیل شدت سرمای زیاد در فصل زمستان در این روستا نمی توان دامداری کنند .
علی پور فرد خاطر نشان کرد: در خصوص پتانسیل گردشگری این روستا توضیح داد: زمانی که مهر ماه فرا می رسد و همزمان با شروع مدارس فصل گردشگری نیز به اتمام می رسد، در این میان رغبت سرمایه گذاری وجود ندارد.
حمایت و امداد رسانی به محرومان یکی از اهداف کمیته امداد امام خمینی (ره)
کمیته امداد امام خمینی(ره)، یکی از نهادهای پرسابقه در انقلاب اسلامی است که با هدف حمایت و امدادرسانی به محرومان و نیازمندان جامعه با دستور امام راحل(ره) شکل گرفته و در طول سالهای عمر خویش فعالیتهای زیاد و متنوعی را انجام داده است، اما پس از گذشت بیش از سه دهه علی رغم این فعالیتها هنوز هم جلوههای زننده فقر در جامعه نمایان است.
***
هیچ وقت برای مهربانی کردن و دست نیازمندی را گرفتن دیر نیست، هیچ وقت لازم نیست برای اینکه دل کودک یا دردمندی را شاد کنیم حتما حمایت های نقدی گزاف و چشمگیری را روانه خانه هایشان کنیم، با قدم های کوچک اما سبز هم می توان در شادی دیگران سهیم شد.
به امید روزی که کمک کردن به دیگران به ویژه نیازمندان به صورت فرهنگ در زندگی ما نهادینه شود و فقط در فرصت یک ماهه رمضان این نیکی ها اوج نگیرد بلکه در سرتاسر سال شاهد آن باشیم و سرانجام نیز بتوانیم با قدم های هرچند کوچک خود، فقر را تا حدود زیادی از میان برداریم.