اعضای شورای شهر تبریز بر مصوبه قبلی خود مبنی بر نحوه ادغام و سازمان های شهرداری در چارت جدید اصرار کردند.
به گزارش آذر صبح، مصوبه قبلی شورا درخصوص استقلال مالی سازمان های شهرداری با اعتراض فرمانداری و وزارت کشور مواجه شده بود که اعضای شورا بر مصوبه قبلی خود اصرار کردند.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز در ارتباط با ایراد فرمانداری به اصلاح اساسنامه سازمان های وابسته به شهرداری گفت: اصلاحات موجود بر روی اساسنامه سازمان ها، راهکار خود وزارت کشور برای ساماندهی به شرایط شهرداری های کلانشهرها بود.
وی افزود: اگر قرار باشد صرفا نظر وزارت کشور نافذ باشد، دیگر بررسی اصلاحات در شورای شهر، جایگاهی نخواهد داشت.
شهردار تبریز با بیان اینکه اساس تشکیل سازمان های شهرداری مواد ۵۴ و ٨۴ است، گفت: اساس تشکیل سازمان های شهرداری ماده ٨۴ است ولی بدلیل نگرانی هایی که از عملکرد سازمان ها در گذشته وجود داشت، چارت جدید پیشنهاد شد.
او با اشاره به روند اصلاح قوانین موجود در وزارت کشور گفت: روز سه شنبه در این خصوص در وازرت کشور جلسه خواهیم داشت و امیدواریم به اصلاح قانون و بخشنامه ها منجر شود.
شرایط بهبود استانداردهای زندگی مردم در دستور کار مسئولان قرار گیرد
شکور اکبرنژاد رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز گفت: از همه مسئولان در همه رده ها، تقاضا داریم نسبت به معیشت مردم و دشواری هایی که زندگی عموم شهروندان با آن واجه شده است، حساسیت نشان داده و هرچه سریعتر شرایط بهبود استانداردهای زندگی مردم کشور را فراهم آورند.
نهرشاهی اصلاح و بهسازی می شود
طرح پیشنهادی کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری در خصوص احیا و بازسازی نهر شاهی به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین آب شاهگلی در دستور کار شورای شهر قرار گرفت.
بنا به اعلام عبداله تقی پور، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری، ایجاد اتوبان پیامبر اعظم موجب آسیب دیدگی این نهر شده و در نتیجه حقابه شاهگی از این منبع متوقف شده است.
فریدون بابایی اقدم، رئیس کمیسیون شهرسازی گفت: اتفاق مشابهی در محدوده پایگاه دوم شکاری رخ داده که آسیب دیدگی منبع تامین آب، باعث تخریب چندین هکتار فضای سبز شده است اما متاسفانه سازمان آب منطقه ای اجازه احیای این مسیر انتقال آب را نمی دهد. لذا تقاضا داریم شهرداری در این موضوع نیز ورود کند.
این لایحه با رای اکثریت اعضای شورای شهر، به تصویب رسید.
لایحه تفریغ بودجه سال ۱۳۹۶ شهرداری تبریز در دستور کار شورای شهر قرار گرفت
محمدباقر بهشتی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر گفت: برای اولین بار بودجه سازمان ها و شرکت های وابسته شهرداری نیز در لایحه تفریغ بودجه مورد بررسی شورای شهر قرار می گیرد.
وی افزود: عملکرد شهرداری نشان از تحقق ۸۰ درصدی بودجه سال ۱۳۹۶ است که تقریبا با رقم ۱۹۰۰ میلیارد تومان برابر می باشد.
بهشتی، گفت: از این رقم ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی و ۱۱۰۰ میلیارد تومان بودجه جاری را تشکیل می دهد.
وی افزود: بر اساس قانون حداقل ۴۰ درصد از بودجه شهرداری ها باید به پروژه های عمرانی اختصاص پیدا کند که این عدد در بودجه سال به ۳۶ درصد رسیده است، در عین حال با احتساب انتقال اعتبارات عمرانی مترو تبریز که به سال جاری انتقال پیدا کرده است، عملکرد عمرانی شهرداری ببه یش از ۴۱ درصد می رسد.
محمدباقر بهشتی گفت: تعدادی از سازمان های وابسته شهرداری، بیشتر از سقف مشخص شده برای آنها هزینه کرده اند. از جمله سازمان آرامستان ها حدود ۳ درصد، سازمان ترافیک ۳۲درصد و سازمان عمران ۳۵ درصد و شرکت عمران و توسعه آذربایجان نیز ۵ درصد بیش از بودجه مصوب هزینه کرده اند.
وی یادآور شد: شهرداری تبریز در حال حاضر، بدون احتساب جریمه و کارمزد، ۶۰۳ میلیارد تومان بدهی به اشخاص حقیقی و حقوقی دارد.
سازمان هایی که بیش از سقف بودجه هزینه کرده اند باید پاسخگو باشند
عبدالله تقی پور عضو شورای شهر گفت: در یک نگاه کلی باید بپذیریم که هزینه های جاری ما در قیاس با هزینه های عمرانی بسیار زیاد است و این به بی تدبیری مدیریت های گذشته بازمی گردد که اجازه داده اند سازمان شهرداری تا این اندازه فربه شود.
وی تاکید کرد: سازمان هایی که بیش از سقف بودجه هزینه کرده اند باید پاسخگو باشند!
۱۲۰ میلیارد تومان از این بدهی شهرداری در سال گذشته پرداخت شده
شهرام دبیری عضو شورای شهر اذعان کرد: علی رغم بدهی ها باید واقف باشیم که به زغم میزان بالای بدهی های شهرداری، ۱۲۰ میلیارد تومان از این بدهی ها در سال گذشته پرداخت شده است.
وی افزود: رعایت تناسب بودجه عمرانی و بودجه جاری هیچ مشکلی ندارد و سازمان ها درباره عملکرد بیش از بودجه توضیح ارائه دهند تا سوالات شورای شهر برطرف شود.
مازاد درآمد سازمان های شهرداری باید به خزانه واریز شود
محمدباقر بهشتی گفت: اگر درآمد سازمان ها بیش از بودجه مصوب باشد باید به خزانه واریز شود و این سازمان ها حق ندارند بیش از سقف بودجه خود هزینه کنند.
وی گفت: باید فرایند حسابرسی و بررسی تفریغ بودجه به نحوی باشد که در بودجه سال ۱۳۹۷ ریالی انحراف از بودجه را نداشته باشیم.
برنامه شهرداری برای پرداخت دیون ارائه شود
سونیا اندیش نایب رئیس شورای شهر خواهان ارائه برنامه شهرداری برای پرداخت دیون این مجموعه به سازمان های امورمالیاتی و تامین اجتماعی شد.
تصویب لایحه تفریغ بودجه با اکثریت آرای شورای شهر
ایرج شهین باهر شهردار تبریز نیز گفت: شهرداری در سال جاری تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا در چارچوب بودجه مصوب شورای محترم شهر کار کند.
وی افزود: از آغاز مدیریت بنده تا به امروز ریالی تسهیلات اخذ نکرده ایم و برنامه داریم تا دیون موجود را در اسرع وقت به طور کامل پرداخت کنیم.
شورای اسلامی شهر با اکثریت آرا، کلیات لایحه تفریغ بودجه را مورد تصویب قرار داد.