لایحه بازنگری دستور العمل هزینهکرد ماده ۱۷ بودجه مصوب شهرداری تبریز در جلسه علنی شورای شهر تبریز بررسی شد.
به گزارش آذر صبح، محمدباقر بهشتی، رئیس کمیسیون برنامه و وبودجه شورای شهر در این جلسه گفت: این لایحه پیشتر در شورای شهر تصویب گردیده و با ایراد فرمانداری مواجه شده است در حالی که با افزایش اختیارات شهردار در هزینه کرد این اعتبارات، بخش بزرگی از لوایح واصله به شورای شهر کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: بر مبنای این لایحه، اختیار شهردار در هزینه کرد اعتبارات ماده ۱۷% از ۱۰ میلیون تومان به ۲۰ میلیون تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
عبداله تقی پور، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نظاممند نمودن نحوه مساعدت شهرداری از کمیسیون تحقیق و نظارت آغاز شده است، شیوه مساعدت باید بگونه ای نباشد که کسانی که دسترسی دارند شامل شود و کسانی که دسترسی ندارند مشمول طرح نشوند.
وی خاطرنشان کرد: آیتم های تشویقی و تخفیفی برای کسانی باشد که قانون مند و در راستای ضوابط شهرداری عمل کرده اند نه کسانی که دچار تخلف شده اند.
شهرام دبیری نیز ضمن موافقت با پیشنهاد مهندس تقی پور گفت: در عین حال نباید فراموش کنیم در نقاط محروم شهر کسانی که قدرت رعایت قوانین شهرسازی را ندارند، مشمول این پیشنهاد نمی شوند.
این عضو شورا تصریح کرد: تسهیل قاعده مند پرداخت ماده ۱۷، خواهد توانست بار بزرگی از دوش شورا بردارد.
فرج محمدقلیزاده، عضو شورای اسلامی تبریز نیز با اشاره به اینکه تجربه عینی از شهرداری نشان می دهد که اختیار به شهردار در سنوات گذشته، صف های طویل برای اخذ این کمک ها در مقابل درب شهردار ایجاد می کرد! گفت: حتی عده ای به عنوان عریضه نویس برای نامه نگاری دریافت هبه، در محوطه شهرداری کاسبی می کردند!
وی با بیان اینکه تصویب این لایحه شخص شهردار را گرفتار می کند، گفت: نمی توان افزایش اختیارات را معادل سااندهی دانست بلکه باید معیار مشخص برای پرداخت ها مشخص شود.
پیشنهاد مشخص بنده این است که یک تیم کارشناسی مجرب متشکل از نیروهای مرتبط شهرداری و شورای شهر، لایحه جامع با لحظ چنین معیارهایی را تدوین کند.
هنوز هم لوایح هبه گریبان ما را گرفته اند!
غلامحسین مسعودی ریحان نیز در این جلسه ادامه داد: همیشه نقد کرده ایم که در شورای سابق بیش از ۶۰ درصد مصوبات شورا را لوایح هبه تشکیل داده اند، لذا باید یک اصلاح اساسی در این حوزه ایجاد شود.
وی با بیان اینکه نباید همه مسائل را به صورتی انتخاباتی مورد بررسی قرار دهیم!، گفت: استفاده از تجارب شهرهای دیگر می تواند برای ما راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: احساس غالب در بررسی لوایح هبه این است که این پرونده ها به سفارش و توصیه شهرداری یا اعضای شورا شکل می گیرد!
وی ادامه داد: با وجود همه مقاومت ها، هنوز هم لوایح هبه گریبان ما را گرفته اند!
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز نیز گفت: خواسته شهرداری، افزایش اختیارات شهردار، همزمان با تایید کمیسیون برنامه و وبودجه است.
وی خاطرنشان کرد: پرداخت هبه با تخفیف مطالبات شهرداری متفاوت است و شورای شهر هم باید این تفاوت را لحاظ کند.
با تصویب اعضای شورای شهر، شهرداری مکلف شد لایحه ای جدید با لحاظ همه مولفههای کارشناسی در خصوص ساماندهی اعتبارات ماده ۱۷ تدوین و به شورای شهر ارائه کند.
محرم محمدزاده در نطق میان دستور جلسه شورا گفت: بعد از مدت ها نوبت نطق پیش از دستور نصیب ما شد و این جای تشکر دارد!
وی با بیان اینکه سوالات و تذکرهایم را به طور کتبی به شهرداری ارائه خواهم کرد، گفت: از شهردار سوال می کنم، بالاترین رقم هایی که به مدیران پرداخت می شود اعلام و پاداش ها و حق الجلسات را برای شورای شهر کاملا تشریح کنید.
محمدزاده با بیان اینکه مدیران مالی در مناطق با شهروندان به عنوان رعیت برخورد نکنند، گفت: کسی حق ندارد در زمان مراجعات مردمی جلسه برگزار کند و مردم را پشت درها معطل کنند.
این عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه در آمد نیروهای کار معین با درآمد نیروهای طرف قرار داد با شرکت همشهری بیش از ۲ میلیون تومان تفاوت دارد، گفت: این تفاوت از کجا ناشی می شود!؟، چطور می شود که شرکت همشهری هر سال برنده مناقصه شهرداری می شود؟!، درآمدهای این شرکت از کجا ناشی می شود که در بهترین نقاط شهر ملک می خرد؟!
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ساماندهی وانت بارها، افزود: شهرداری یا همه وانت بارها را جمع آوری کند و یا با هیچ کدام از آنها را کاری نداشته باشد.
وی گفت: در برخی مناطق شهرداری، هیچ توجهی به معابر نمی شود. اگر ۱۶ هزار نیروی کار در شهرداری داریم، چرا دو سال است برای کوچه های حفاری شده کاری انجام نمی شود؟!
محمدزاده ادامه داد: شهرداری گزارشی کاملا از بودجه تبریز ۲۰۱۸ و ریز هزینه های آن را به شورای شهر ارائه کند.
وی با بیان اینکه بعضی سازمانها بدهی میلیاردی به شهرداری دارند، یادآور شد: اگر قرار است این بدهی ها و نفرات پشت پرده آن نادیده گرفته شوند ، من در جلسات آتی ریز این موضوع را تشریح خواهم کرد.
وی ادامه داد: بهترین نقطه شهر در باغ گلستان، به محلی برای تجمع مواد فروش ها تبدیل شده است؟! چه کسی قراراست به این موضوع توجه کند؟!
غلامحسین مسعودی ریحان، دیگر عضو شورا نیز گفت: از سال گذشته تا به امروز ۴ لایحه توسط شورای اسلامی استان تدوین و به شورای عالی استان ها ارائه شده است.
وی با بیان اینکه شیشه ای کردن شورای شهر و شهرداری متاسفانه آن چنان که پیش تر شعار داده ایم، محقق نشده است، گفت: این روند جز کاهش اعتماد مردم، هیچ عایدی برای این شهر نداشته است.
وی ادامه داد: اگر قرار است به شفاف سازی اقدام کنیم، باید این کار را از شورای شهر آغاز کنیم، «شهر هوشمند« می تواند ما را در دستیابی به شفافیت کمک کند.
وی با بیان اینکه سازمان فناوری باید در این حوزه نقش آفرین ابشد اما این سازمان عملا تعطیل است!، گفت: بدون توجه به رسانه ها، عملا مبارزه با فساد شکل نخواهد گفت.
وی ادامه داد: اگر توان این را داشته باشیم که استراتژی جامع برای توسعه تبریز داشته باشیم مردم هم به این شهر امیدوار خواهند شد.
این عضو شورا تصریح کرد: متاسفانه شورای شهر دچار روزمرگی شده است وهیچ فکر تازه ای به این شورا تزریق نشده است، از خودمان سوال کنیم که چه میزان از مصوبات ما در حوزه مشکلات اساسی این شهر بوده است؟!
شکور اکبر نژاد رئیس شورای شهر تبریز نیز در این جلسه افزود: از همه اعضای شورای شهر خواهش می کنم در جلسات هیئت رئیسه حضور یابند تا در ارتباط با شفافیت افزایی همفکری کنیم.
وی درباره عدم نظارت بر مصوبات شورا و اقدامات شهرداری گفت: در این خصوص جای نقد باقی است و باید تشکیلات لازم را ایجاد کنیم.
شهرام دبیری درباره لزوم توسعه فرهنگ دوچرخه سواری، گفت: به شهرداری پیشنهاد می کنم مسیر ویژه دوچرخه سواری تعیین و در قالب بودجه اعتبارات لازم را پیش بینی کند.
وی بر تعیین یک روز در هفته برای روز بدون خودرو تاکید کرد و گفت: قطعا این اقدام برای ایجاد و رونق فرهنگ دوچرخه سواری مفید خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تقاضا دارم با تدوین چارت شورای شهر، حتی الامکان از جابجایی نیروهای مستقر بویژه آنهایی که مسئولیت خود را به نحو احسن انجام می دهند خودداری شود.
فریدون بابایی اقدم، دیگر عضو شورا نیز در این جلسه گفت: با استقرار آقای شهین باهر در شهرداری انتظار داشتیم شهرداری جایگاه بیشتری برای شورای شهر قائل باشد اما متاسفانه تذکرات اعضای شورا بدون پیگیری باقی می ماند در حالی که در دوره سابق، قائم مقام شهرداری به تک تک تذکرات اعضای شورا پاسخ می داد.
وی ادامه داد: بازیکنان تیم های شهرداری ۷ ماه است که ریالی دریافتی نداشته اند. حتما باید به مشکلات این ورزشکاران رسیدگی شود.
وی اضافه کرد: این شهر فاقد میدان دام است و شاهد یک فاجعه در این حوزه هستیم! هیچکدام از روستاهای الحاقی ما روشنایی مسیر ندارند و درباره وعده تخصص اعتبار از سوی وزارت نیرو، هیچ اقدامی نشده است.
وی ادامه داد: در همه شهرها دستگاه های مختلف برای توسعه شهر دست به دست هم می دهند اما در تبریز، صدا و سیما دو عضو شورای شهر را که با هم اختلاف نظر دارند برای مناظره مقابل هم قرار داده است، این به هیچ وجه زیبنده تبریز نیست.
فرج قلیزاده نیز گفت: آقای شهردار حالا که قصد دارید برنامه شب چله را به صورت مفصل برگزار کنید، لطفا توجه کنید که نیروهای شوای شهر هنوز حقوق ماه گذشته خود را دریافت نکرده اند!
وی ادامه داد: درباره قطع گسترده درختان که در فضای مجازی هم بازتاب داشته است، شهرداری باید بلافاصله طرح شکایت می کرد.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود درباره گزارش شش ماهه شهرداری، گفت: به رغم سپری شدن ۹ ماه از سال هنوز هیچ گزارشی واصل نشده است.
وی خاطرنشان کرد: درباره تذکر آقای دکتر بابایی باید عرض کنم که ما نباید از گفتگو هراس داشته باشیم. چیزی که ترسناک است، حرمت شکنی است و بحمدالله اعضای شورای شهر این فهم را دارند که از حرمت شکنی پرهیز داشته باشند.
مسعودی ریحان نیز در خبش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، حتی با پرداخت به موقع حقوق، کارکنان شهرداری به سختی روزگار خود را می گذرانند وقتی این حقوق به تعویق می افتد، چه باید کرد؟!
درباره جمع آوری دستفروشان، شهرداری مر قانون را اجرا می کند
شهین باهر شهردار تبریز نیز در ادامه گفت: با توجه به عدم رعایت نکات فنی در دوره های قبل، آسفالت این شهر در همه نقاط به بازسازی نیاز دارد و ما با همه توان به تولید آسفالت و آسفال ریزی مشغول هستیم.
وی گفت: در عین حال شرکت آب و فاضلاب ریالی از مطالبات شهرداری را از محل حفاری های فاضلاب، پرداخت نکرده است.
وی ادامه داد: درباره میدان آذربایجان خواهش می کنم کمیسیون های تخصصی شورای شهر ورود کنند و جمع بندی آنها برای ما هم حجت است که باید به مردم گزارش شود.
وی خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی باغ گلستان مراحل نهایی را سپری می کند و عملیات اجرایی ان ظرف چند ماه آتی حل می شود.
درباره وانت بارها همه باید با هم کار کنیم. اگر قرار باشد شهرداری وانت بارها را جمع آوری کند و اعضای شورای شورا برای آزادی آنها سفارش کنند، قطعا توفیقی حاصل نخواهد شد.
وی با بیان اینکه درباره جمع آوری دستفروشان، شهرداری مر قانون را اجرا می کند، گفت: ادارات خدمات رسان واقعا شهرداری را در پروژه های خود همراهی نمی کنند و انتظار داریم اعضای محترم شورای شهر در این باره از این دستگاه ها سوال کنند.