نمایش حیدربابا سلام پس سال ها برای دومین بار به کارگردانی عبدالحسین لاله در تبریز به صحنه می رود.
به گزارش آذر صبح، عبدالحسین لاله شامگاه روز سه شنبه در نشست خبری نمایش “حیدربابا سلام” عنوان کرد: اتفاق جالبی که برایم افتاد به صحنه بردن دو نمایش در تبریز طی امسال بود؛ نمایش چاه مسموم و طرق مغموم که فروردین ماه اجرا شد و اینک نمایش حیدربابا سلام دیگر اثری ست که به روی صحنه خواهم برد.
وی ادامه داد: نمایش حیدر بابا سلام در دهه۷۰ ،۷ سال در صحنه بوده و در شهرهای تهران و تبریز برای مخاطبان به اجرا در آمده است.
کارگردان نمایش حیدربابا سلام با بیان اینکه این نمایش در سال ۷۱ در یک سالن ۲۰۰ نفری بر روی صحنه رفت، گفت: زمانی بود که حتی در پایتخت ایران رکورد تماشای نمایش های صحنه ای تا این حد ثبت نشده بود، اگر تلاشهای استاندار وقت آذربایجان شرقی نبود یقینا این صحنه در سالهای دهه ۷۰ نیز بر روی صحنه نمی رفت.
لاله در خصوص نمایش حیدربابا سلام تشریح کرد: مدت زمان اجرای این نمایش یک ساعت و۴۵ دقیقه بوده و به صورت موزیکال است؛ به نوعی می توان گفت در این نمایش تلفیق موسیقی و تئاتر به چشم می خورد.
وی در رابطه با عوامل اجرایی نمایش حیدربابا سلام گفت: این نمایش بی نظیر حدود ۷۵ نفر عوامل دارد که قریب به ۵۰ نفر بازیگر، ۲۰ نفر موسیقی و ۱۰ نفر عوامل صحنه و… است.
کارگردان این اثر ابراز کرد: موضوع نمایش حیدربابا سلام خاطرات و زندگی استاد شهریار است که به صورت موزیکال به تصویر کشیده شده است.
لاله با بیان اینکه ۲۷ سال پیش این اثر نوشته شده، ادامه داد: یک سری اصالت های آن زمان را با خود به همراه دارد که در این دوره نیز حفظ شده و به همان شیوه قبل اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص اجرای آخرش توضیح داد: آخرین اجرای نمایش حیدر بابا سلام در شهرنخجوان کشور آذربایجان بود و تاکنون به صحنه نرفته بود ولی کارهای مشابه ای چون این نمایش به صحنه برده شده بود که هیچکدام اصالت را حفظ نکرده بودند .
لاله خاطر نشان کرد: در مجموعه حیدر بابایا سلام، استاد شهریار در قالب حس، کوه معروف حیدربابا، عشق و مادر توصیف شده و سعی بر آن است در اقتباس از منظومه حیدربابایا سلام هیچگونه خیانتی انجام نشود مضاف بر آنکه موسیقی نمایش نیز از ملودی های آذربایجان الهام گرفته شده است.
محمدعلی نوروش اوغلی بازیگر نقش اول نمایش حیدر بابا سلام در ادامه ابراز کرد: پس از ۲۷ سال در شهر مادری باری دیگر با نمایش حیدر بابا سلام به صحنه می روم که جای بسی خوشحالی دارد.
وی در خصوص موضوع نمایش حیدربابا سلام توضیح داد: موضوع نمایش در سه مرحله بوده که زندگی استاد شهریار در سه مرحله کودکی، جوانی و پیری می بینیم.
نوروش اوغلی خاطر نشان کرد: شهریار به حیدر بابا عشق و احترام خاصی داشته که از این منظر به زندگی اش در این نمایش پرداخته شده است.
ناصر کمالی مدیر گروه موسیقی نمایش حیدربابا سلام افزود: این نمایش حالت فولکوریک و نوستالرژی دارد و سعی داریم فرهنگ غنی خودمان را دوباره نشان دهیم.
وی در خصوص موسیقی این اثر تشریح کرد: موسیقی نمایش حیدربابا سلام در قسمت آواز سه بخش آذربایجانی، ایرانی و رومانی است که با فولکلور درآمیخته و غم و شادی به همراه دارد.
محسن خدابنده تهیه کننده این اثر در ادامه اضافه کرد: از ۲۸ آذر ماه سال جاری به مدت ده روز اجرا خواهیم داشت که طبیعتا با استقبال های مردمی احتمال تمدید وجود دارد.
وی ادامه داد: پس از اجرا در تبریز در شهرهای اردبیل، تهران و سپس در آذربایجان و ترکیه نیز این نمایش را به روی صحنه خواهیم برد.
خدابنده خاطر نشان کرد: از رسانه ملی انتظار می رود هنرمندان را حمایت کند، مسئولان نیز در این راستا حامی هنر و هنرمندان باشند تا بیشتر از پیش تئاتر جان بگیرد.
گفتنی است نمایش موزیکال حیدربابایا سلام از ۲۸ ماه جاری به مدت ۱۰ روز از ساعت ۱۹ در مجتمع فرهنگی، هنری الف به روی صحنه خواهد رفت.