معاون برنامه ریزی شهردار تبریز گفت: در بودجه سال جاری تبریز کاهش چشمگیر هزینه های جاری را شاهد بوده ایم.
به گزارش آذر صبح، مرتضی موحدنیا در جلسه صبح امروز شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: بخش قابل توجهی از این کاهش هزینه ها ، به دلیل عدم بازپرداخت تسهیلات بوده است. هزینه ماموریت ها ، مصرف سوخت، لوازم مصرفی، اجاره املاک و تجهیزات و … نیز کاهش جدی داشته اند.
وی ادامه داد: عدم ثبت اسناد هزینه بین راهی، نیز علت اصلی پایین نشان دادن تحقق بودجه عمرانی بوده است که با ثبت این اسناد در روزهای آتی، این رقم رشد نشان خواهد داد.
فرج محمدقلیزاده، عضو شورای شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: نکته قابل توجه درباره گزارش بودجه، مقایسه میزان تحقق بودجه عمرانی با میزان پرداخت های ماهیانه شهرداری به نیروهای درون سازمانی است که قطعا نتیجه قابل توجهی را در برخواهد داشت.
وی اضافه کرد: نکته دیگر کسری ۴۰ درصدی در تحقق بودجه است که یک مشکل بزرگ به حساب می آید.
وی خاطرنشان کرد: کاهش درآمد شهرداری از محل تغیر کاربری جای خوشحالی است در عین حال افزایش درآمد از محل جرایم کمیسیون های ماده صد و همچنین فروش اموال شهرداری نگران کننده است.
فرج محمدقلیزاده خاطرنشان کرد: هزینه های جاری و هزینه های عمرانی به هیچ عنوان تناسبی با هم ندارند. این مشکلی است که در سازمان شهرداری وجود دارد و اگر دقت لازم را نداشته باشیم، در آینده نزدیک شهرداری زمینگیر خواهد شد.
عبدالله تقی پور، دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز گفت: تلاش نیروهای خدوم شهرداری به رغم شریط اقتصادی نامساعد حاکم بر کشور، جای قدردانی دارد، این کارآمدی حاصل تلاش های صادقانه و پاکدستی حاکم بر نیروهای شهرداری است.
شهرام دبیری عضو شورای شهر گفت: در آمدهای ناشی از سرمایه گذاری در گزارش مربوط به تحقق بودجه مغفول باقی مانده است، بر اساس آمار، تنها ۱۵ درصد از درآمدهای شهرداری را درآمدهای پایدار تشکیل می دهند.
ایرج شهن باهر شهردار تبریز نیز گفت: فراموش نکنیم بخش بزرگی از ردیف های درآمدی شهرداری، ردیف های غیر نقدی هستند. بخشی دیگر نیز مربوط به تعهدات دولت د حوزه های مختلف است که تا اینجای سال ریالی از آن به شهرداری پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: در خصوص درآمدهای شهرداری از محل جرایم ماده صد، ذکر این نکته ضروری است که این وصولی ها، مربوط به تخلفاتی است که در دوره های سابق واقع شده است و امروز جرایم ناشی از آن به حساب شهرداری واریز می شود.
وی ادامه داد: درآمدهای ناشی از تغییر کاربری ها در سال جاری نزدیک به صفر بوده است و مقایسه آن با ادوار قبل، نکات درخور توجهی دارد، در تحقق بودجه سعی کرده ایم نهایت دقت را نسبت به حساسیت های اعضای شورای شهر داشته باشیم.
وی اضافه کرد: رکود ساخت و ساز باعث شده است که هیچ کس از شهرداری انتظار افزایش درآمد از محل صدور پروانه را نداشته باشد. در عین حال ما در این حوزه با افزایش درآمد روبرو بوده ایم، همچنین با ثبت اسناد بین راهی، تغییر جدی در آمار تحقق بودجه عمرانی شهرداری شاهد خواهیم بود.
فریدون بابایی اقدم عضو شورای شهر گفت: مهمترین فایده بررسی میزان تحقق بودجه ، برنامه ریزی دقیق برای بودجه ریزی در سال های آتی است، با وجود اینکه شاخص نسبتا مشخصی درباره میزان تحقق بودجه وجود دارد اما همیشه در موعد بودجه ریزی، بودجه های غیر قابل تحقق تدوین می شود.
وی با بیان اینکه رقم تحقق بودجه عمرانی به واقع عدد قابل دفاعی نیست، ادامه داد: در خصوص کارمزد بانکی تسهیلات بانک شهر، باید رایزنی های لازم را برای کاهش میزان جرایم دیرکرد انجام دهیم.
وی اضافه کرد: برخی پروژه های تعریف شده در قالب برنامه بودجه، تا به این موقع از سال ، هنوز آغاز نشده اند و این تعلل باید در کمیسیون عمران بررسی شود.
موضوع بازپرداخت تسهیلات شهرداری، در آستانه تعیین تکلیف است
شهین باهر، شهردار تبریز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: موضوع بازپرداخت تسهیلات شهرداری، در آستانه تعیین تکلیف است و به محض استقرار مدیرعامل جدید بانک شهر، شهرداری بازپرداخت اقساط را آغاز خواهد کرد.
وی ادامه داد: بازنشسته کردن حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نیروی شهرداری، به علت پرداخت پایان کار این نیروها، عملا تاثیر چندانی در کاهش هزینه های شهرداری باقی نگذاشته است اما این تاثیر از سال آتی مشخص خواهد شد.
محمدباقر بهشتی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز گفت: به شهرداری تاکید شده است که گزارش ماهانه تحقق بودجه را به صورت تحلیلی در اختیار اعضای شورای شهر بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه هزینه های عمرانی باید حداقل ۴۰ درصد از بودجه شهرداری را تشکیل دهد، گفت: سیاست شهرداری درباره ساختار شهرداری و تراکم نیروها در این سازمان هنز مشخص نیست.
وی افزود: عوارض نوسازی در شهرداری کلانشهر های دنیا عموما بیش از ۳۰ درصد است در حالی که این رقم در شهرداری های کلانشهرهای کشور ما ۲ درصد است!
بهشتی خاطرنشان کرد: در کشوری مانند ژاپن ، شهرهای هم جمعیت تبریز تنها با ۱۲۰ نفر اداره می شود و این نشان می دهد که ساختاری اداری در شهرداری های ما اشکالات جدی دارد و باید برای آن برنامه ریزی کرد.
غلامحسین مسعودی ریحان عضو شورای شهر، نیز گفت: از کارکنان شهرداری که در شرایط بغرنج اقتصادی موفق شده اند بودجه مصوب را تا این اندازه محقق کنند، به نوبه خود تشکر می کنم.
وی خاطرنشان کرد: تغییرات بوجود آمده در شهرداری های ایران در طول تاریخ ۱۲۰ ساله تشکیل این سازمان ها، عملا به سمت منفی بوده است!
در مقابل شهرفروشی و تراکم فروشی چه کرده ایم؟
وی ادامه داد: همه اعضای شورای شهر در موعد تبلیغات، تاکید کرده ایم که در مقابل شهرفروشی و تراکم فروشی خواهیم ایستاد. این را از خودمان بپرسیم که در این یک و نیم ساله در این مسیر چه کار کرده ایم؟!
مسعودی ریحان متذکر شد: پیشنهاد می کنم کارگروهی برای پژوهش تطبیقی مدیریت شهرداری تبریز با شهرهای بزرگ دنیا انجام دهیم و برای مشکلات موجود چاره جویی کنیم.
اگر قانون اساسی اجازه می داد باید شهردار خارجی می آوردیم!
وی ادامه داد: در دنیای ورزش هزینه های کلان خرج می کنند تا مربیان خارجی بیاورند، چه اشکالی دارد که ما برای مشکلات شهرداری، مشاوران خارجی بیاوریم! حتی من می گویم اگر قانون اساسی اجازه می داد باید شهردار خارجی می آوردیم!
شهرام دبیری، عضو شورای شهر نیز گفت: نکات مطرح شده از سوی همکاران بسیار سنجیده است اما باید بدانیم که مشکل از شوراهای شهر نیست. مشکل از اینجاست که شهرداری ها که از سال های جنگ تحمیلی به استقلال مالی رسیدند، برای اداره خود به تراکم فروشی روی آوردند. اما این امکان دیگر از میان رفته است. لذا باید طرح جدیدی ریخت و قوانین لازم را ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر لایحه جدید مدیریت شهری به تصویب برسد، بخش بزرگی از مشکلات حل خواهد شد.
عبداله تقی پور عضو شورای شهر تبریز همچنین گفت: عملکرد بودجه شهرداری تبریز باید به طور دقیق به شورای شهر ارائه و جهت اطلاع مردم منتشر شود. آنچه که در نشست امروز مطرح شد، تنهای بخشی از گزارش مورد مطالبه شورای شهر بوده و به تامین منابع اختصاص یافت.
سعید نیکو خصلت در نطق پیش از دستور جلسه این هفته شورای شهر تبریز گفت: با توجه به این که نشست آتی شورای شهر به قلع و قمع درختان تبریز اختصاص خواهد داشت، از پرداختن به این موضوع خودداری می کنم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فصل درختکاری را پیش رو داریم، لازم است که شهرداری برنامه خود را برای حضور موثر در این عرصه ارائه کند.
وی ادامه داد: سال گذشته تجربه کاشت ۱۵۰ هزار اصله درخت را داشتیم و امسال باید برای کاشت ۵۰۰ هزار اصله اقدام کنیم، از همین امروز باید برای جایگزینی سنت کاشت سبزه برنامه داشته باشیم و رسومات گذشته را با کاشت نهال در روز ۱۳ به در جایگزین کنیم.
این عضو شورای شهر تبریز همچنین گفت: در مدیریت پروژه ها، همه اعضا دغدغه های لازم را دارند. اگر بتوانیم پرداخت به کارشناسان شورا را افزایش دهیم، حاصل آن پایش و نظارت بهتر بر امرو اجرایی خواهد بود.
وی با بیان اینکه ستاد آب که در شهرداری تبریز ایجاد شده است، برای تدوین نظام جامع آب ورود کرده است، گفت: احساس می کنم در مدیریت آب های سطحی توفیقات خوبی به دست آورده ایم.
وی افزود: شهرداری تبریز در خصوص ایجاد مرکز مدیریت حیوانات شهری به شورای شهر گزارش ارائه کند.
نیکوخصلت ادامه داد: قدرت ورزش برای پرورش انسان ها بی نظیر است و باید در مناطق کم برخوردار بر روی این موضوع تمرکز کنیم.
وی اضافه کرد: ایجاد آکادمی ورزش شهروندی به زودی از سوی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی، به صحن شورا آورده خواهد شد، مناسب سازی فضاهای شهری برای معلولین باید به صورت جدی تر در دستور کار شهرداری و شورای شهر قرار گیرد.
وی یادآور شد: از اساتید دانشگاهی خواهش می کنیم به پایش مشکلات شهری و ارائه راهکارهای لازم ورود کنند.
علی آجودان زاده، دیگر عضو شورا نیز گفت: از راه اندازی کمپین سه شنبه های بدون خودرو استقبال می کنیم و پیشنهاد می کنیم بزرگان شهر از جمله امام جمعه محترم نیز به این کمپین ملحق شوند.
و️ی ادامه داد: بهسازی مسیر بی آرتی تشکر می کنیم. در عین حال اقدامات دیگری در مسیر بی آرتی مورد نیاز است و بانوان هنوز فضای مساعدی برای استفاده از بی آرتی را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش استهلاک خودرو در فصل زمستان، لازم است که تسهیلات لازم در اختیار ناوگان تاکسیرانی شهر قرار گیرد.
وی ادامه داد: شهرداری از همین امروز برای پرداختی های پایان سال نیروها برنامه ریزی کند، از همه همکاران شورای شهر و شهرداری تقاضا دارم درباره تبدیل وضعیت نیروهای شهرداری به شکل عادلانه اقدام شود.
جلوی ورود برخی همکاران قدیمی به جلسات شورا گرفته میشود
محرم محمدزاده، دیگر عضو شورا نیز گفت: کسانی که شبانه روز در میان گل و لای برای شهرداری کار می کنند، دستمزدهای ناچیز می گیرند و من دست آن ها را می بوسم.
وی ادامه داد: دست کسانی را که نمی توانند برای فرزندشان کفش بخرند و با چکمه های پاره برای شهرداری کار می کنند، می بوسم.
وی افزود: پشت صحنه برخی روزنامه های معلوم الحال که رپورتاژهای آنچنانی از شهرداری می گیرند برای ما روشن شده است. اینها وقتی بنده به عنوان نماینده مردم به یک مشکل اساسی در شهرداری اشاره کرده ام، تیتر زده اند که عضو شورای شهر پیشنهاد وقیحانه داده است! پیشنهاد وقیحانه مال صاحب روزنامه ی است که اجازه نمی دهد هیچ آگهی از شهرداری به روزنامه های دیگر برسد.
محمد زاده ادامه داد: برخی همکاران ما که ۱۴ سال در شورای شهر کار کرده اند، امروز دستور داده شده است که اجازه داده نشود وارد جلسه شورای شهر شوند! آنها حق دارند مثل همه شهروندان در جلسه شورای شهر حضور داشته باشند. هیئت رئیسه شورای شهر باید هرچه سریعتر تکلیف آنها را مشخص کند.
فریدون بابایی اقدم در ادامه در تذکری گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل شهرهای دوست دار کودک، شهرداری اقدامات لازم را در این خصوص آغاز کند.
وی یادآور شد: در دید و بازدید های شهردار و اعضای شورای شهر از مراکز خیریه و مراکز بهزیستی، درخواست های مهمی صورت می گیرد اما به رغم اختیارات قانونی شهرداری، اقدامات لازم در پیگیری این خواسته ها صورت نمی گیرد، شهرداری می تواند با حفظ مالکیت، املاک مورد نیاز را در اختیار این مراکز قرار دهد.
محمد اشرف نیا، دیگر عضو شورا نیز در تذکری گفت: برخورد بعضی مسئولان دولتی با نیروهایی که برای بهبود عملکرد پروژه های عمرانی، پیشنهاد داده اند، برای ما جای تاسف دارد.
وی افزود: برخی پروژه ها در کمیسیون عمران مورد بحث قرار گرفته اند و در دستور کار صحن علنی قرار گرفته اند که تقاضا دارم هر چه سریعتر مورد بررسی قرار گیرند.
وی یادآور شد: تامین آب شرب تبریز و توسعه فرودگاه، باید توسط شورای شهر به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد، همچنین از هیئت رئیسه تقاضا دارم مصوبات خود را در چارچوب آیین نامه اتخاذ کند.
سونیا اندیش نیز در ادامه متذکر شد: از شهرداری و معاونان و همه همکاران شهرداری که خریداری ۵۰۰ دستگاه اتوبوس را در دستور کار قرار داده اند تشکر می کنم. امیدوارم این موضوع به صورت مستمر مورد پیگیری قرار گیرد.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی تبریز، ساماندهی زنان بی خانمان بوده است. قول مساعدهمکاری برای تامین محل اسکان و اشتغال این زنان از سوی شهرداری های مناطق ۶ و ۷ داده شده است. ضمن تشکر از این مناطق امیدوارم مجدانه این موضوع را دنبال کنند.
اندیش خاطرنشان کرد: تغییر کاربری اراضی که درختان آن در روزهای اخیر قلع و قمع شده است، بر خلاف نظریهی کمیتهی فنی، کمیسیون ماده ۵، در مورخهی ۹۶/۲/۱۳ رای به تغییر کاربری این زمین از فضای سبز به خدماتی و تجاری را داده و مجوز ساخت هتل آپارتمان ۱۴ طبقه را صادر کرده است.
وی ادامه داد: همکاران شورای شهر و شهرداری توجه داشته باشند که مصوبه کمیسیون ماده ۵ وحی منزل نیست و باید در این خصوص ورود کرده و توقف عملیات صورت گیرد. پارک شمس تبریزی جزو آخرین پارک های باقی مانده این شهر بوده است و باید مراقب این ذخایر باشیم.