رسول خطیبی مهاجم سابق و گلزن تیم ملی ایران با اعلام این مطلب که ما زمان زیادی است که شکست خورده هستیم، معتقد بود نباید اینقدر بعد از هر باخت به دنبال مقصر بگردیم و بهتر است برای یافتن مشکلاتمان آسیب شناسی واقعی در فوتبال صورت بپذیرد.
به گزارش آذر صبح، رسول خطیبی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی سابق تیمهای فوتبال تبریزی با اشاره به عدم پرداختن ریشه ای به شکست در این سال ها گفت: من معتقدم که تیم ملی مقابل ژاپن بازی را واگذار نکرد بلکه فوتبال ما ۴۰ سال پیش بازی را واگذار کرده است. چرا که در طول این مدت هیچ وقت به شکل درست و اساسی و ریشه ای به شکستمان نگاه نکردهایم و هیچگاه برای آسیب شناسی و برای حل معضلات برنامهای نداشتهایم تا برای یک بارهم که شده از جنبه واقعی دلیل عدم موفقیتمان را بررسی کنیم.
رسول خطیبی که در تمام ردههای سنی پایه لباس تیم ملی رابر تن کرده است اظهار کرد: قطعا در این چند سالی که در ردههای محتلف سنی، از نوجوانان گرفته تا جوانان و امید و بزرگسالان در فوتبال ایران بازی کردم این را میدانم و از نزدیک همواره واقعیتها را میدیدم که هیچ برنامهریزی برای آینده نداریم. پس طبیعی است با این شرایط قطعا به مشکل برمیخوریم.
خطیبی در ادامه گفت: اگر نگاهی به فدراسیونهای حال حاضر و اخیر ایران داشته باشیم میبینیم که کسانی که در درجه بالای فنی هستند هیچ جایی در این فدراسیونها نداشتهاند و واقعا با یک نفر و دو نفر نمیشود تیم ملی را از ابعاد فنی کنترل کرد. ما باید انسانهای برجستهای را بیاوریم و دلایل شکستها و موفقیتهای خودمان را بررسی و آسیب شناسی کنیم.
خطیبی که در جام ملتهای آسیا ۲۰۰۷ مقابل کرهجنوبی در مرحله یک چهارم نهایی بازی را در ضربات پنالتی واگذار کردند در خصوص باختهای اخیر تیم ملی اعتقاد دارد: همیشه هر وقت شکست میخوریم، اشکالات را بر گردن دیگران انداختیم. برای مثال وقتی که به کره در جام ملتها باختیم آن هم در ضربات پنالتی، طوری رفتار کردند که می خواستند سرمربی تیم ملی را دار بزنند. الآن هم که تیم ملی نتیجه نگرفته است میخواهیم کی روش را خراب کنیم. باور بفرمایید مشکل ما این نیست، ما مشکل فوتبالمان غلط بودن ساختار فوتبالمان، نبود برنامه ریزی، یک کار گروه آسیب شناسی متخصص است . متاسفانه ما آینده نگر نیستیم و فقط امروز را می بینیم.
وی با اشاره به بازی مقابل ژاپن اظهار کرد: ممکن است بعضی ها ازمن ناراحت شوند ولی بیشترین مشکل ما بر می گردد به فرهنگ فوتبالیمان . شما به گلی که دیروز ما از ژاپن دریافت کردیم دقت کنید، ما اگر در پایه ها این جور مسائل را برای بازیکنانمان توضیح دهیم در بزنگاه های حساس، دیگر کمتر دچار مشکل دیروز می شویم.
خطیبی با اعلام این که هیچ روند علمی از پایه درتیم های ملی وجود ندارد و بازیکنان در سن های بالا تازه خودشان را نشان می دهند گفت: شما الآن ببینید از این تیم ملی چند بازیکن از تیمهای پایه به این جا رسیده اند. کدام یک از این ۲۳ نفر در سه رده تیم ملی بازی کرده اند.فکر می کنم ۳ تا ۴ بازیکن و این فاجعه است. خیلی از بازیکنان ملی ما تازه در سن ۲۳ تا ۲۴ سالگی کشف میشوند و این بازیکن طبیعتا نه تیم ملی نوجوانان دیده است، نه جوانان و نه امید و به یک باره سر از تیم ملی بزرگسالان در می آورد.
وی در پایان راه حل برون رفت تیم ملی از دست این باخت ها را چنین میداند: ما باید برنامه ریزی کنیم که بازیکنانی که تیم ملی نوجوانان را تشکیل می دهند باید در تیم جوانان حضور پیدا کنند و این پروسه تا رسیدن آن بازیکن در سطح تیم ملی بزرگسالان ادامه پیدا کند. امیدوارم وزیر ورزش و حتی رییس جمهور و دولت یک جلسه اضطراری بگذارد در مورد آینده فوتبال از متخصصان و دلسوزان واقعی دعوت به عمل بیاورند تا یک برنامه تدوین شده را ارائه بدهیم و فدراسیون فوتبال صرف نظر از نتیجه طبق برنامه ای که برای ۲۰ سال آینده تدوین کرده است جلو برود.