مشکلات شهر تبریز در نشست مشترکی بین نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تبریز و در حضور استاندار آذربایجان شرقی و شهردار تبریز بررسی شد.
به گزارش آذر صبح، محمد رضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در نشست مشترک نمایندگان مردم تبریز، اسکو و اذرشهر در مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در ایام دهه مبارک فجر فقط در استان بیش از ۳۰۰ طرح و ۲ هزار ۱۷۰ پروژه به مرحله بهره برداری رسیده و خواهد رسید.
وی ادامه داد: علی رغم تمام مشکلات در استان و مشکلات اقتصادی در ۱۷۰واحد صنعتی طرح توسعه اجرا شده و در بخش صنعت و معدن نیز ۵۳ طرح به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: خداوند را شاکرم که در استان مودت و محبت در بین نمایندگان و مسئولین استانی حاکم است و باید دست به دست هم داد و مشکلات موجود در استان را حل کنیم.
شکور اکبرنژاد رییس شورای اسلامی شهر تبریز در این نشست گفت: امروزه عمده درآمد شهرداری ها از ردیف های تراکم فروشی، ماده صد و… بوده و درآمدها افت بسیار داشته است و درآمدهای پایدار با آرای وحدت رویه دیوان بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: اصلاح قانون شورای شهر در موارد تصویب سهم از مالیات یا تصویب عوارض شهر نشینی، نظارت مستمر شورا بر شهرداری با سازکار قانونی، انتخاب اعضای شورای شهر از هر منطقه شهرداری به تعداد یک نفر، استفاده از شورایاری محلات در اداره شهر، دادن نقش قانونی به شورای شهر، تعیین تکلیف حریم شهر ها و تصویب شبکه معابر در شورای عالی شهر سازی و معابر، تدوین قاتونتسهیل امور برای صنعت گردشگری و اصلاح امور گمرکی جزو موارد درخواستی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برای تصویب است.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز نیز در نشست مشترک نمایندگان مردم تبریز، اسکو و اذرشهر در مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز گفت: چندین ماه است که حقوق کارگران مترو عقب افتاده است و با وجود اینکه کارگران مترو مربوط به بخش خصوصی است ولی با پرداختی های شهرداری حقوق می گیرند.
وی ادامه داد: در بحث مترو پرداختی ها بصورت پنجاه پنجاه بین شهرداری و دولت تقسیم شده است ولی متاسفانه دولت در پرداختی های سهم خود از مترو کم لطفی دارد.
شهردار تبریز با بیان اینکه، تنها شهری هستیم که مترو کاملا فعال است و با نهایت توان کار می شود خاطر نشان کرد: هر ایستگاه مترو بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد و باید بموقع تامین مالی شود.
وی ادامه داد: مترو بزرگترین پروژه استان و تبریز در بحث حمل و نقل عمومی است و خوشبختانه در شورای پنجم تاکید بر اجرای سریع مترو وجود دارد.
شهردار تبریز با اعلام اینکه در طول سال گذشته پیگیر موضوع مترو بوده ایم و در جاهایی به بن بست خورده ایم که نیاز به کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم ادامه داد: شهر قم ۴۵۰ میلیار از صندوق توسعه ملی برای مترو کمک بلاعوض گرفته اند و این نشان می دهد که این کار امکان پذیر است.
شهین باهر افزود: تعدادی مطالبات ملی و تعدادی مطالبات منطقه ای داریم که با کمک استاندارمحترم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی می توان به آنها دست یافت.
وی همچنین گفت: بطور مثال از شرکت آب و فاضلاب استان بیش از ۱۳۰ میلیارد طلب داریم و برای جلوگیری از عدم تحقق بودجه این شرکت بدون هزینه، مجوز حفاری صادر شده است و اینک این شرکت بدهی خود را پرداخت نمی کند.
در ادامه این نشست مصطفی مولوی مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه نیز گفت: مترو در تمام دنیا با هزینه دولت احداث می شود و به شهروندان فشار وارد نمی شود ولی متاسفانه در کشور ما این هزینه بین مردم و دولت تقسیم شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۳۷ میلیارد تومان توسط دولت در بودجه سال ۹۷ پیش بینی شده بود که مبلغ ۲۷ میلیارد تومان پرداخت شد و امسال نیز ظاهرا ۴۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که مشخص نیست چه مقدار از این رقم تخصیص پیدا خواهد کرد.
مولوی ادامه داد: امسال توانسته ایم در خط یک ۱۴ کیلیومتر ریل گذاری کنیم و امیدواریم بتوانیم در سال ۹۸ از خط یک بطور کامل بهره برداری کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر امسال ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت شود قطار شهری تا خرداد ماه به پایان خط یک خواهد رسید خاطر نشان کرد: حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای خط یک و ۶۰۰ میلیارد تومان برای خط دو هزینه شده است.
مدیر عامل سازمان قطار شهری تبریز و حومه در مورد مشکلات موجود این سازمان توضیحاتی داد و گفت: معمولا طی سال های گذشته پیش بینی اعتبارات کافی نشده است و در صورت پیش بینی تخصیص بصورت کامل انجام نمی گیرد.
مولوی همچنین وجود بروکراسی اداری در مراجع بالادستی در اعطای تسهیلات حمایتی، تبدیل اسناد خزانه اسلامی و تهاتر ملکی به ابزار های مالی غالب در تامین اعتبارات، مشکلات ناشی از اعمال تحریم های بین المللی، رکود حاکم بر صنعت ساختمان و عدم استقبال سرمایه گذاران از پروژه های مشارکتی، مشکل تامین ارز خارجی، عدم امکان ارایه تضامنی دولتی به متقاضیان سرمایه گذاری خط مترو را از دیگر مشکلات این سازمان دانست.
وی در ادامه انتشار ۶۵۰ میلیارد تومان اوراق مالی، پیگیری در جهت در اولویت بودن فاینانس خط دو توسط دولت، پرداخت ۳۱۳ میلیارد ریال بدهی معوقه دولت بابت سود اوراق مشارکت منتشره برای طرح قطار شهری تبریز، پیگیری جهت تصویب ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای سال ۹۸ توسط شورای شهر و پیگیری نمایندگان مجلس از مراجع مربوطه در دولت، طرح موضوع خط ۳ قطار شهری در کمیسیون ماده ۲۳، تخصیص زمین بعنوان تامین بخشی از منابع مالی توسط استانداری و اداره کل مسکن و شهر سازی، درخواست تخصیص اعتبار از محل صندوق توسعه ملی از مقام معظم رهبری را از جمله پیشنهادات جهت رفع مشکلات سازمان قطار شهری تبریز و حومه اعلام کرد.
محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در مورد موارد ذکر شده در اصل ۱۰۲ قانون اساسی آمده شورای عالی استانها حق دارد در حدود وظایف خود طرح هایی تهیه و مستقیما یا از طریق دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد کند و این طرحها باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: می توان از طریق شورای عالی استانها موارد مورد پیش نهادی را بصورت لایحه به مجلس ارجاع شود.
شهاب الدین بیمقدار دیگر نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورایذ اسلامی گفت: درآمد پایدار شهری در جلسه گذشته کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس نهایی شده است و خوشبختانه در این لایحه اختیارات شورا بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه اگر پیشنهاد خاصی هست ارایه شود تا در این لایحه اعمال شود خاطر نشان کرد: در مورد تخصیص در بودجه ها اگر مشکلاتی وجود دارد اطلاع داده شود تا این موضوع را پیگیری کنیم.
مسعود پزشکیان نایب رییس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار گفت: پیشنهاد من این است بجای اینکه تمام موضوعات یکجا مطرح شود، در هر جلسه یک موضوع مطرح شود تا نتیجه گیری شود.
وی ادامه داد: در روزهای آینده از رییس کل بانک مرکزی می خواهم تا به تبریز بیاید و جلسه ای اختصاص یابد تا بحث فاینانس و اعتبارات در این جلسه آماده بررسی شود.
پزشکیان ادامه داد: می توانیم از سازمان برنامه و بودجه بخواهیم تا ماهانه جلسه ای برای تبریز ترتیب داده شود تا مشکلات موضوع به موضوع بررسی شود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بیشتر درخواست ها ومشکلات مربوط به بانک ها، فاینانس و اعتبارات است که میتوان در جلسه ای با رییس کل بانک مرکزی این پیشنهادات بررسی و حل شوند.