استان آذربایجانشرقی قطب قطعهسازی کشور محسوب میشود اما در سالهای اخیر به دلیل بدهیهای کلان خودروسازان و نبود مدیران دلسوز، به حال بیحالی افتاده و روزهای خوشی را سپری نمیکند به نحوی که اگر وعدههای داده شده عملی نشود قطعهسازان مجبور به تعدیل نیرو و کاهش تولید خواهند شد.
آذر صبح/ محمد یوسفی: قطعهسازی صنعت مادر صنایع تولیدی استان محسوب میشود و سهم اشتغال ۴۵ هزار نفری را به خود اختصاص داده است.
در سالهای اخیر تحریمهای اقتصادی و کمبود سرمایه در گردش موجب از کار افتادگی یا فرسوده شدن خط تولید قطعهسازان استان شده و سهم ۲۳ درصدی استان در تولید قطعه کشور به رقم ۸ درصد نزول یافته است.
در استان آذربایجانشرقی ۳۰۰ قطعهساز خودرو و صنایع همگن فعالیت میکنند که اکثر آنها با ۳۰ درصد توان واقعی خود فعال بوده یا روبه تعطیلی هستند.
صنعت قطعهسازی آذربایجانشرقی در سال ۹۵ بالغ بر ۸ میلیارد دلار در بازار داخلی فروش داشته است و قطعات تولیدی استان به ۴ کشور چک، آلمان، اتریش و فرانسه صادر میشود، تحریم و نبود حمایت نتوانست عزم قطعهسازی استان را برای تولید پایین بیاورد به گونهای که با تمام توان از خودروسازان حمایت کرده و چرخ خودروسازی کشور را در گردونه رقابت نگه داشتند.
اما امروز قطعهسازان نیازمند حمایت و توجه خودروسازان و مسوولان کشور هستند تا باز هم توان رقابت و تولید خودرو ارتقا بخشند.
بنابر آمار اعلامی قطعهسازان کشور ۱۴ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان از خودروسازی بدهکار هستند که اصلیترین عامل و مشکل قطعهسازان محسوب میشود چرا که کمبود نقدینگی یکی از مشکلات اصلی قطعهسازان به شمار میآید.
رئیس انجمن قطعهسازان تبریز در مورد وضع قطعهسازان اینگونه گفت: اگر قیمتها تا پایان سال افزایش نیابد تیر خلاص به قطعهسازان زده میشود و شاهد بیکاری هزاران نفر خواهیم بود.
یونس پایدار ادامه داد: اخیرا پرداخت ۴ هزار میلیارد تومان معوقات دو خودروساز بزرگ کشور به قطعهسازان تصویب شده که در صورت اجرای درست و عادلانه میتواند بخش مهمی از طلب قطعهسازان را وصول کند.
وی اضافه کرد: قطعاتی که امسال به خودروسازان داده شده با قیمت سال ۹۶ بوده است و اگر قیمتها افزایش نیابد تیر خلاص به قطعهسازان زده میشود.
پایدار گفت: خودروسازان، خودرو را پیش فروش کردهاند اما متاسفانه معوقات قطعهسازان را پرداخت نمیکنند.
رئیس انجمن قطعهسازان تبریز خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۷ هزار نفر در صنعت قطعهسازی استان مشغول به کار هستند که این تعداد یک سوم توان قطعهسازان است.
وی در ادامه بیان کرد: ظرفیت ایجاد اشتغال تا ۱۰۰هزار نفر را در بخش قطعهسازی استان داریم.
پایدار در پایان خاطرنشان کرد: اغلب کارکنان ما متخصصان حوزه کاری خود بوده و جزو سرمایههای قطعهسازی کشور هستند که اصلا راضی به بیکاری این عزیزان نیستیم.
گفتنی است، با تمام آمار و ارقام اعلامی، سخنان و قولهای مسئولان امیدواریم قطعهسازی استان و کشور به روزهای اوج خود بازگشته و باز هم تکیهگاه اقتصادی و تولیدی استان و کشور باشد .