یونس ژائله در جمع دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه تبریز حاضر و به سوال حاضرین پاسخ داد.
به گزارش آذر صبح، یونس ژائله رییس هیئت مدیره شیرین عسل و نخبه اقتصادی جهان اسلام در دانشگاه تبریز به سئوالات دانشجویان پاسخ داد.
مشروح سئوالات وپاسخ وی را در زیر می خوانید:
دانشجویان را به ترک تحصیل و وارد شدن به بازار کار سفارش میکنید؟
اگر کسی برنامه ای برای خود دارد حتی ریسک پذیر باشد، ترک احصیل اشکالی ندارد
تعریف شما از کمال چیست؟
اگر بتوانم در سرزمینی که زندگی میکنم، اگر به جایی برسم که این کشور از لحاظ تولیدات از هیچکشوری عقب نیست. هیچ جوانی بیکار نیست و کسی دست خالی به خانه نمیرود. به آرزوی خودم رسیده ام.
چطور تغییرات شدید نرخ ارز را در مجموعه خود بی اثر کرده اید؟
نوسانات ارزی همیشه خطرناک است و موحب سقوط بنگاههای اقتصادی میشود. ما سبد متفاوتی از دیگر بنگاهای اقتصادی داریم. طبیعا وقتی متفاوت است درصد ریسک پایین تر است و وقتی صادرات بالاتر و ارتباط بیشتر با کشورهای دیگر و بازار جهانی داریم افزایش ارز گاهی باعث سود میشود و صادرات به ۷۰ کشور و بالغ بر ۱۲۰میلیون دلار داریم.
کشت و صنعت مغان را چگونه خریدید؟
این مجموعه از ۴ سال قبل در مزایده بود و خریداری نداشت. در جلسه ای بودیم با دوستان وزارت کشاورزی، پیشنهاد شد که بخریم و با وجود آشنایی به خطرات و مشکلات ، جریان کسی بود که از آبشار نیاگارا بخرد. من هم در نتیجه مزایده نفر دوم بودم. که بعد از چند ماه تماس گرفتند که نفر اول اهلیت نداشت و به من واگذار شد.
ظاهرا نفر اول مزایده بدهکار بانکی بوده و اهلیت نداشته است.
سازمان بازرسی کشور اعلام کرده که مزایده باطل شده صحت دارد؟
اعلام کردند نفر اول بدهکار بانکی بوده و اهلیت نداشته باطل شده، نفر دوم اهلیت و توان مالی ندارد و در حال بررسی است.
سازمان خصوصی سازی کمیسیون واگذاری دارد متشکل از چند وزیر ثابت و مرتبط و چند نفر ارگان نظارتی که اهلیت و توان مالی را می سنجند.
آیا قیمت خریداری پایین تر از قیمت واگذاری نیست؟
کشت و صنعت مغان را آنقدر ارزان نفروختند، اینها عقایدی سیاسی است که همه میشناسیم.
وی در پاسخ به همهمه برخی دانشجویان گفت، وقتی سوال کردید منتظر جواب باشید. برخلاف آمارهایی که نوشته شده که ۶۳ هزار هکتار اعلامشد ،۲۷ هزار هکتار است که ۷ هزار هکتار تپه ماهور و جاده و کانال است و ۲۰ هزار و ۱۰۰ هکتار زمین زراعی است که قیمت زمین دست من نیست، قیمت زمین را بر اساس هکتار و درامد می سنجند، اگر بنگاه اقتصادی براساس پی.بی.ای یا درآمد میسنجند. وقتی مجموعه ای درآمدش ۲۰ درصد و پی بی ای ۵ درصد باشد ارزشش چقدر است.
در اینصورت بی نهایت سال طول می کشد که به درآمد و مبلغ هزینه برگردد.
مجموعه در ۴۳ سال گذشته ضررده بوده و باعث شده مجموعه ۶۳ هزار هکتاری به ۲۷ هزار هکتار برسد، مدامزمین فروخته شده که حقوق کارگران تامین شود.
کشت و صنعت معدن طلا نیست اگر طلا بوده چرا نتوانسته هزینه خود را تامین کند.
کسی که اینگونه حرف میزند یا در جریان موضوع نیست و یا میخواهد مساله را سیاسی کند .
این زمین قابل فروش نیست. بلکه قابل بهره برداری و تولید است. چهل سال گذشته که نتوانستهاند بهرهبرداری کنند و دایم ضرر کردهاند.
من ۸۶۰ میلیارد تومان داده ام و مسئولیت گرفته ام و ۳ هزار ۳۰۰ میلیارد تومان باید به دولت پرداخت کنم اگر کسی جرات دارد وارد گود شود.