نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی “میرزاآقا تبریزی” جایزه ایوب آقاخانی در تبریز برگزار میشود.
به گزارش آذر صبح، سیروس مصطفی دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی “میرزا آقا تبریزی” جایزه ایوب آقا خانی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به اهداف انجمن مردم نهاد دانش آموختگان تئاتر تبریز عنوان کرد: سیستم ما یک سیستم مردم نهاد و در عین حال دارای متخصصان نام آشنا از انجمن هنرهای نمایشی می باشد که همواره به حمایت و کمک نیاز دارد، این نهاد حدود دوسال است که شکل گرفته و دلیل ایجاد آن هم رفع خلعهای علمی آموزشی در حوزه تئاتر به شمار می رود.
وی با بیان اینکه هنرهای نمایشی آذربایجان شرقی طی چند سال گذشته در جایگاه خوبی قرار دارد، ادامه داد: حوزه فرهنگ و هنر به ویژه نمایش طی سال های اخیر موفقیت های بسیاری را شاهد شده به طوری که علاوه بر مخاطبان زیاد چرخه اقتصادی تئاتر هم به مرور زمان بهبود یافته است.
مصطفی ابراز کرد: ما تا زمانی که صاحب ادبیات نمایش بومی نشدهایم، همواره با کاستی ها و نقص ها روبه رو خواهیم شد، برای پوشش این نقص تلاش کردیم بهانهای برای تولید نمایشنامه پیدا کرده و جشنواره ی ملی با عنوان نمایشنویسی میرزا آقا تبریزی جایزه ایوب خانی طراحی کنیم.
وی با اشاره به محوریت جشنواره ملی نمایشنویسی میرزا آقا تبریزی اظهار کرد: رویکرد ما دو حوزه تاریخی و معاصر ایس، یکی تاکید بر نقش تاریخ فرهنگی تبریز در شکلگیری ادبیات نمایشی ایران و دیگری تولید محتوا بر اساس فرهنگ آذربایجان هم جزو اهدافمان به حساب میآید.
دبیرنخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اضافه کرد: اکثر نمایشنامههای اجرایی در استان خارجی، تعلیفی و یا بومی بسیار ضعیف هستند.
مصطفی در خصوص استقبال از این جشنواره توسط هنرمندان تشریح کرد: تقریباً یک ماه از انتشار فراخوان جشنواره گذشته و در این مدت آثاری هم ارسال شده است، اما جشنوارههای اول معمولاً آنچنان که باید و شاید مورد استقبال قرار نمیگیرند.
وی ادامه داد: با توجه به پتانسیل تبریز فراخوان به تمام شهرهای کشور ارسال شده است، استقبال از شهرهای دور هم به دبیرخانه رسیده که به نظر شاهد موفقیت های دو چندان خواهیم شد.
دبیرنخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی عنوان کرد: برند جشنواره، میرزا آقای تبریزی است، در این رویداد تلاش کردیم یک سنتشکنی روی دهیم و جوایز را صرفاً به نام فردی که مرحوم شده نامگذاری نکنیم، شورای سیاستگذاری جشنواره جوایز جشنواره را به نام ایوب آقاخانی نهادند که یکی از ارکان نمایشنویسی ایران است.
وی ادامه داد: طبیعتا در دورههای بعدی از نام دیگر مفاخر حوزه تئاتر و ادبیات نمایشی استفاده خواهیم کرد.
مصطفی درخصوص برنامههای انجمن دانشآموختگان تئاتر تبریز برای شناساندن بهتر جشنواره گفت: ما در این جشنواره خواستیم که قدمهایمان را محکم و قانونی برداریم، مجوز جشنواره از مرکز هنرهای نمایشی کشور صادر و در تقویم آنها هم درج شده است.
دبیرنخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اذعان داشت: بر اساس پیش بینی مقرر شده تا در همه حوزهها ۵ نامزد انتخاب کنیم که حداقل یک کتاب چاپ شود تا وقتی کارگردانهای ما میخواهند یک نمایش بومی را اجرا کنند از آن کتاب به عنوان مرجع بهره ببرند.
وی افزود: نام میرزا آقاخان تبریزی کمکم در حال فراموش شدن بود، اما با این جشنواره احیا شد، همچنین ما در این جشنواره از میرزا آقاخان تبریزی غبارروبی کردیم، اما چون دوره اول جشنواره است، فعلا تمرکزمان را روی گردآوری آثار گذاشتهایم.
مصطفی در خصوص بودجه تخصیص یافته به این جشنواره توضیح داد: انجمن دانش آموختگان تئاتر یک مجموعه مردم نهاد است نه یک مجموعه صاحب درآمد، سرمایهما تخصص ما است و در این زمینه صاحب فکر و ایده هستیم.