جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز به میزبانی تئاتر شهر تبریز برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، در ابتدای این جلسه احمد رجب پور رییس انجمن هنرهای نمایشی استان ضمن ارایه گزارشی از وضعیت تئاتر و سالن های تئاتر در شهر تبریز گفت: خوشبختانه وضعیت تئاتر استان رو به پیشرفت است و در تئاتر شهر هر روز اجرا برگزار می شود ولی سالن اصلی چون استحکام بنا ندارد تعطیل شده و فقط دو سالن طبقه پایین فعال است.
وی با بیان اینکه ریالی از گروه های هنری دریافت نمی شود و تمام درآمد حاصل ز بلیط فروشی به خود گروه ها تعلق دارد خاطر نشان کرد: اکثر گروه های تئاتر دوست دارند در این محل اجرا داشته باشند ولی متاسفانه بدیل اینکه ساختمان استحکام بنا ندارد فقط از دو سالن طبقه همکف استفاده می شود و این امر باعث می شود گروه های هنری برای اجرا در نوبت چند ماهه باشند.
رجب پور همچنین با اعلام اینکه اگر به وضعیت ساختمان تئاتر شهر توجه نشود رفته رفته تعطیل خواهد شد گفت: دو سالن موجود در طبقه همکف و زیر زمین از استاندارد های لازم برخوردار نیستند و صندلی های مناسب نبوده و
نور کافی ندارند و همچنین سیستم صوتی موجود در سالن ها نیز مشکل دارند.
رییس انجمن هنرهای نمایشی استان ادامه داد: در تبریز سالن تئاتر استاندارد نداریم و سالن های موجود به هیچ وجه استاندارد نیستند، لذا کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز باید توجه ویژه ای داشته باشد و امتیازاتی برای بخش خصوصی قائل شوند تا بتوانیم در سطح شهر تبریز شاهد احداث سالن های تئاتر توسط بخش خصوصی باشیم.
وی در ادامه گفت: پیشنهاد می شود شهرداری زمین و فضا در اختیار بخش خصوصی قرار دهد تا بخش خصوصی برای ساخت افدام کنند.
رجب پور ادامه داد: تقاضا داریم یکی از خانه های تاریخی در اختیار انجمن نمایش قرار گیرد تا بتوانیم تئاتر های قدیمی که در حال فراموش شدن هستند را در آن مکان احیا کنیم.
وی همچنین راه اندازی کافه تئاتر، نمایش های قدیمی و خیابانی، استند آپ کمدی را از دیگر برنامه های انجمن هنرهای نمایشی برای برگزاری درآن محل اعلام کرد و ادامه داد: برگزاری این برنامه هامی تواند کمک مالی خوبی هم برای انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تبریز نیز در این جلسه گفت: تفاهم نامه ای بین معاونت فرهنگی اجتماعی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن های هنرهای نمایشی استان تنظیم شده تا ۱۵ سالن شهرداری در اختیار انجمن قرار گیرد تا هم تمرینات گروه ها در آن محل ها انجام شود و هم اکران و هم آموزش های لازم برای شهروندان در این مکان ها صورت گیرد.
وی ادامه داد: بخش دیگری از تفاهم نامه مربوط به تبلیغات محیطی است که بصورت رایگان در تلوزیون های شهری نمایش داده شود.
علی محرمی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست ضمن تقدیر از فعالیت های فرهنگی شورای اسلامی شهر تبریز و کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: در حال حاضر استان آذربایجان شرقی بعنوان قطب تئاتر کشور مطرح است.
وی ادامه داد: نزدیک به ۴ سال است که اداره مجموعه تئاتر شهر بر عهده انجمن هنرهای نمایشی استان گذاشته شده و علاوه بر این مجموعه، بقیه سالن ها به تشخیص انجمن در اختیار عزیزان فعال در حوزه تئاتر قرار می گیرد.
محرمی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی در سال گذشته در حوزه هنرهای نمایشی طبق ارزیابی کشوری جزو سه استان برتر کشور بوده است خاطر نشان کرد: در سال جاری در تبریز ۴ جشنواره استانی، ملی و بین المللی برگزار شده است و ۹۶ اجرای عمومی با۱۴۰۰ بار اجرا در تبریز انجام شده است.
وی همچنین با اعلام اینکه در استان آذربایجان شرقی ۳۸ گروه ثبت شده داریم گفت: از این تعداد ۱۱ گروه نمایشی در شهرستان تبریز فعالیت دارند و این نشان می دهد که ظرفیت تئاتر تبریز بسیار بالاست.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همچنین گفت: فعالین بخش خصوصی بسیار راغب هستند که در سطح شهر نسبت به ایجاد پلاتو اقدام کنند و اگر شهرداری مجوز های لازم را برای احداث پلاتو در سطح پارکها را صادر کند، اداره ارشاد آماده کمک بلاعوض در راستای تجهیز این پلاتو ها است.
در ادامه این جلسه شهرام دبیری رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: اینکه همدلی بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری تبریز و انجمن هنرهای نمایشی وجود دارد بسیار خوشحال کننده و امیدوار کننده است.
وی با بیان اینکه در این جلسه صحبت های امیدوار کننده ای زده شد گفت: تلاش داریم مراودات فرهنگی را با شهر های خواهر خوانده با تبریز افزایش دهیم و این کار باعث ایجاد گردشگر فرهنگی در شهر تبریز خواهد شد.
فرج محمد قلیزاده عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: اگر بتوانیم زمینه سازی لازم برای ورود بخش خصوصی را فراهم کنیم بسیار مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: تجربه ۴۰ سال گذشته نشان می دهد که حوزه فرهنگ مختص کارمندی نیست و وظیفه کارمند در این حوزه باید فقط بستر سازی باشد و خوشبختانه تجربه نشان داده که ورود بخش خصوصی موفقیت آمیز بوده است.
قلیزاده خاطر نشان کرد: فضاهای در اختیار شهرداری پتانسیل های بسیار بالایی دارند و فرهنگسراهای شهرداری با این همه تجهیزات و سرمایه بهره برداری لازم را ندارند و باید به تناسب کاربری در اختیار انجمن ها قرار گیرند.
محرم محمدزاده دیگر عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: هنرمندان شهر درآمد خوبی ندارند و ممکن است در زمان خاصی بخاطر دلشان کار کنند ولی بعد از زمانی دیگر این کار امکان پذیر نیست.
وی اصلی ترین دغدغه هنرمندان را عدم وجود درآمد دانست و افزود: باید تدابیری اندیشیده شود که این عزیزان درکنار هنرشان درآمدی نیز داشته باشند و به آینده زندگیشان امیدوار باشند.
سعید نیکو خصلت نیز در این جلسه گفت: در کشور های پیشرفته دولت نمایش ها و فیلم هایی که نظرات دولت را انتقال می دهند حمایت مالی می کند.
وی ادامه داد: می توان در تبریز نیز نمایش هایی که حقوق شهروندان، فرهنگ شهروندی و … را بیان میکنند مورد حمایت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه مجموعه تئاتر شهر از نظر ایمنی مشکل دارد و باید برطرف شود خاطر نشان کرد: اصولا فرهنگ در گرو اقتصاد است و اگر اقتصاد تبریز پیشرفت کند خود به خود فرهنگ نیز پیشرفت خواهد کرد.