قیمت مرغ مدتی است که به مشکل و دغدغه مردم و تولیدکنندگان مرغ تبدیل شده و گاه کار به اعتراض هم کشیده شده است. دو روز پیش بود که تعدادی از مرغداران استان مرکزی با تجمع در مقابل استانداری مرکزی خواستار شنیده شدن اعتراضشان در خصوص وضعیت بازار مرغ شدند.
به گزارش آذر صبح، در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار استان مرکزی که موضوع قیمتگذاری گوشت مرغ مطرح شد، رییس کل دادگستری استان به صراحت خواستار تعیین تکلیف قیمت و فروش آن به قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان شد، اما تاکنون این ضربالاجل دادگستری استان به جایی نرسیده و شرایط موجود باعث اعتراض مرغداران به وضعیت بازار شده است.
هزینه تولید هر کیلو مرغ ۱۰۵۰۰ تومان/نمیتوان مرغ را ۹۸۰۰ فروخت
مرادی یکی از مرغداران در خصوص وضعیت بازار فروش مرغ زنده به ایسنا گفت: مسئولان امر میگویند باید مرغ به قیمت مصوب فروخته شود در حالی که قیمت یک کیلو مرغ زنده ۱۰ هزار و ۵۰۰ تمام میشود و مسئولان خواهان فروش آن به قیمت ۹۸۰۰ تومان هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برای خرید سویا باید کیلویی ۴۵۰۰ تومان هزینه شود، هر قطعه جوجه به قیمت ۴۸۰۰ تومان باید خریداری شود، هر کیلو ذرت ۱۸۵۰ تومان فروخته میشود و برای هر کیلو مرغ باید ۱۲۰ تومان هزینه کرایه به کشتارگاه پرداخت شود، قیمت دارویی که قبل از عید ۷۰ هزار تومان خریداری میشد امروز به ۲۱۰ هزار تومان رسیده است، واکسن برای ۱۰ هزار قطعه مرغ از ۲ میلیون تومان به ۹ میلیون تومان و کنسانتره ۴ هزار تومانی به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است که با احتساب این ارقام قیمت تمام شده هر کیلو مرغ ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان برآورد میشود.
این مرغدار بیان کرد: اگر امروز مرغ خود را به فروش برسانیم، چک ۴ ماه دیگر پرداخت میشود، اما آقایان با این شرایط قیمتی میگویند مرغ را به ازای هر کیلو ۹۸۰۰ تومان بفروشید.
وی با بیان اینکه تعزیرات مرغداران را مجبور کرده است که مرغ خود را به قیمت ۹۸۰۰ تومان بفروشد و اجازه ارسال آن به خارج از استان را نمیدهند، افزود: امروز باید مرغ از سوی مرغداران به قیمت ۱۱۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان نقد فروخته شود، اما کسی با این قیمت خرید نمیکند و حتی با وجود آنکه ۹۸۰۰ تومان هم میفروشیم، پولمان ۴ ماه بعد پرداخت میشود.
ممانعت از ارسال مرغ به استانهای دیگر از ۱۰ روز پیش
مرادی با اشاره به اینکه تا ۱۰ روز پیش علاوه بر تامین نیاز داخل امکان ارسال به خارج از استان وجود داشت، اما اخیرا از این امر ممانعت میشود و حتی به قیمت واقعی هم خریداری نمیکنند، گفت: ما به عنوان مرغدار این استان نمیتوانیم مرغ را خارج از استان عرضه کنیم، اما کشتارگاه میتواند مرغ را از دیگر استانها وارد و کشتار کرده و با رقم ۱۷ هزار تومان به تهران بفرستد.
یکی دیگر از مرغداران با تاکید بر اینکه باید بر عملکرد کشتارگاهها نظارت بیشتری صورت گیرد که مرغ از خارج استان وارد نشود، تصریح کرد: اگر هر کیلو مرغ به قیمت ۱۲ هزار تومان خریداری شود قطعا مرغدار به سود متعارف خود میرسد، چرا من مرغدار باید ضرر کنم و کشتارگاه سود ببرد؟ یک مرغ که به کشتارگاه میرود تمام اعضا و جوارح و حتی پر مرغ هم فروخته میشود و اینجا فقط مرغداران متضرر میشوند.
وی اظهار کرد: مرغداران در کنار این افزایش قیمتها، برای تامین نهادههای خود با مشکل مواجه هستند، اگر همین لحظه پول نقد به حساب فروشنده نهاده واریز شود میگوید بار نهادهها سه ماه دیگر هم تحویل نمیشود. نهاده در بازار وجود دارد، ولی به دست مرغدار نمیرسد و این وسط دلالان بازار را به دست گرفتهاند. حتی اگر بخواهیم با این قیمتها از دلال بخریم، باید هزینه نقد پرداخت شود و فاکتور هم صادر نمیکنند.
نباید دستوری عمل کرد/تولیدکننده حمایت میخواهد
این مرغدار با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل افزود: شرایط موجود نشان می دهد که تیم مدیریتی استان اجازه حمایت از تولیدکننده را نمیدهد، امروز مرغداران درگیرند و اگر این حمایت نباشد قطعا دیگر تولید نمیکنیم و چالش جدیتری از چالش گوشت قرمز بروز میکند. اگر اجازه تولید بدهند قطعا این مشکلات حل شده و چرخ تولید به گردش میآید، نباید دستوری عمل کنند. متاسفانه مسئولان از شرایط واقعی بازار بیاطلاع هستند و فقط مردم را به دردسر انداختهاند. طی ماههای اخیر به دلیل این مشکلات تنها یکچهارم مرغداران کشور فعال باقی ماندهاند و باید از این تعداد اندک حمایت شود تا نیاز داخل را تامین کنند، اما تنها چیزی که دیده نمیشود حمایت از تولیدکننده است.
وی اضافه کرد: کاهش ۲ هزار تومان برای تولید هر ۱۰۰ تن مرغ تولیدی، ضرری ۲۰۰ میلیون تومانی برای مرغدار به جا میگذارد که اگر تمام زندگی خود را حراج کند، قطعا نمیتوان در این شرایط تاوان آن را پرداخت و این ضرر را جبران کرد، یارانه این تفاوت قیمتی را باید دولت بدهد چرا مرغدار باید متضرر شود.
به گزارش ایسنا، مرغداران پس از تجمع برای بررسی مسائل و مشکلات خود با مدیرکل دفتر اقتصادی استان مرکزی دیدار کردند.
امکان ارسال مرغ به استانهای دیگر، در صورت تامین نیاز استان/باید مصوبه ستاد اجرایی شود
دکتر محمود نعمتی در خصوص این جلسه و دیدارش با مرغداران به ایسنا گفت: فعلا نمیتوانیم کاری کنیم، تنها باید مصوبه ستاد تنظیم بازار استان را که عرضه مرغ به ازای هر کیلو ۹۵۰۰ تومان تعیین کرده است اجرایی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نمیتوان برخلاف مصوبه این ستاد عمل کرد، افزود: براساس این مصوبه مرغداران باید نیاز استان را با قیمت ۹۵۰۰ تومان تامین و مرغ را به کشتارگاه عرضه کنند و اگر مازاد بر تولید و نیاز استان وجود داشت به قیمت بازار به خارج از استان ارسال کنند.
نعمتی با بیان اینکه مرغداران خواهان عرضه مرغ به قیمت بازار هستند که امکان آن در حال حاضر وجود ندارد، گفت: روزانه دو برابر مصرف استان، تولید مرغ انجام میشود بر همین اساس به مرغداران گفته شد که اگر ۵۰ درصد تولید را با رقم مصوب ستاد تنظیم بازار به استان اختصاص دهند، می توانند مابقی و مازاد نیاز را را به خارج از استان ارسال کنند که تا این لحظه پاسخ روشن و موافقتی از سوی مرغداران اعلام نشده است.
مدیرکل دفتر اقتصادی استانداری مرکزی در خصوص وضعیت تامین نهادهها بیان کرد: درخصوص تامین نهاده مشکلاتی وجود دارد، دستورالعملهایی که به زودی ابلاغ میشود این امکان را فراهم میکند که نهادهها از طریق استان تامین و توزیع شود که در حل مشکلات کمککننده خواهد بود./ ایسنا