معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی گفت : پیشبینی میشود امسال ازمزارع دیم و آبی استان بیش از۹۵۰ هزار تن گندم برداشت شود.
به گزارش آذر صبح، به نقل از فارس، ایوب ایرانیفام بعد از ظهر امروز در جلسه منطقهای داشت محصولات پائیزه شهرستانهای استان در هشترود با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال از مزارع دیم و آبی استان بیش از ۹۵۰ هزار تن گندم برداشت شود، اظهار داشت: از این مقدار ۶۵۰ هزار تن بهصورت مازاد کشاورزان خریداری خواهد شد.
وی افزود: امسال ۳۸۵ هزار هکتار گندم در مزارع دیم و ۷۵ هزار هکتار گندم هم به صورت آبی در استان کشت شده است.
ایرانیفام از تامین کود و نهادههای کشاورزی در استان خبر داد و گفت: کود مورد نیاز کشاورزان برای بهاره به تدریج در اختیار مراکز شهرستانها قرار خواهد گرفت.
نادر زارعتالی مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان نیز در این جلسه گفت: در راستای تامین ادوات کشاورزی و عدم استفاده از گاوآهن های خاک برگردان در سال گذشته ۴۸ دستگاه ادوات الگویی کشاورزی حفاظتی با اعتبار ۵۵۳۳ میلیون ریال و در سالجاری نیز ۳۴ دستگاه با اعتبار ۶۳۶۴ میلیون ریال در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در ۷۲ هزار و ۸۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان عملیات کم خاک ورزی و بی خاک ورزی اجرا شد، گفت: برای امسال ۷۸ هزار و ۳۳۰ هکتار هدفگذاری شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی هم گفت: از اول سال زراعی در ۴۶ هزار هکتار از مزارع دیم و آبی استان عملیات کم خاکورزی و بیخاکورزی اجرا شده است.
وی همچنین به میزان خسارات وارده با بخش کشاورزی استان آذربایجان شرقی در سال زراعی جدید اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۴ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی استان در سالجاری خسارت وارد شده است.
تولید ۴ نوع بذر گندم
مظفر روستایی رئیس بخش غلات موسسه تحقیقات دیم کشور هم از تولید ۴ نوع بذر گندم بنامهای واران ( مناسب کشت در شرایط دیم، کمباران، پرباران و نیمه مقاوم به زنگ زرد و زورس)، شالان ( رقمی است زورس با وزن هزار دانه بالا، نیمه حساس به ورس یا همان خوابیدگی و مقاوم به سرماخوردگی )، رحمت ( رقمی است زورس با وزن هزار دانه خیلی درشت نیمه حساس به ورس ) و کمال ( رقمی است زورس با وزن هزار دانه بالا) خبر داد داد.
وی از تولید ۲ نوع بذر جو نیز خبر داد و گفت: رقم آرتان که متحمل به تنشهای سرما و خشکی و پر محصول و مقاوم به بیماری زنگ زرد و رقم قافلان با همین رقم متحمل به بیماریها در مرکز موسسه تحقیقات دیم کشور برای کشت سال ۹۸ تولید شده است.
هیچگونه سوخت به ماشین آلات کشاورزی بدون پلاک تعلق نمیگیرد
محسن قهرماننژاد رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در ادامه این جلسه گفت: همه مالکان و صاحبان ادوات و ماشین آلات کشاورزی بدون پلاک، فقط تا پایان امسال فرصت دارند نسبت به پلاکگذاری آنها اقدام کنند.
وی گفت: از اول سال ۱۳۹۸ هیچگونه سوخت مایع به ماشین آلات کشاورزی بدون پلاک، ارائه نخواهد شد.
قهرماننژاد از رتبه اول استان در جذب و پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون در کشور خبر داد و افزود: امسال سهمیه تسهیلات مکانیزاسیون استان ۵۴ میلیارد و ۶۱۰ میلیون تومان بود که تا امروز ۱۷۸ درصد یعنی ۹۶ میلیارد و ۷۳۸ میلیون تومان جذب شده است.
وی از رتبه اول شهرستان هشترود در استان هم در جذب و پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون خبر داد.
بیمه ۱۸۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغات
شهرام نریمانی مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان هم گفت: امسال ۱۴۰ هزار هکتار اراضی زراعی و ۴۰ هزار هکتار باغات استان بیمه شده است.
مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان میزان غرامت پرداخت شده به خسارت دیدگان محصولات زراعی و باغی استان ناشی از مخاطرات آب و هوایی و تغییرات جوی در سال گذشته را ۱۳۵ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: سال گذشته در شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس به محصولات کشاورزی خسارت ۱۰۰ درصدی وارد شد.
وی از اجرای طرح بیمه پایه محصولات کشاورزی در استان آذربایجانشرقی خبر داد و افزود: این طرح با کمترین پرداخت حق بیمه توسط کشاورزان و بیشترین تعهد پرداخت غرامت خسارت محصولات کشاورزی انجام میشود.
نریمانی خاطرنشان کرد: خدمات بیمه ای در بخش کشاورزی، روزنهای برای جبران خسارات این بخش در اثر مخاطرات طبیعی از جمله خشکسالی و سرمازدگی است و تاخیر در پرداخت غرامت بهرهبرداران، میتواند تداوم تولید را با مشکل مواجه کند.