هنرمند تبریزی گفت: متولیان هنری به موسیقی اهمیت بیشتری دهند تا بیش از پیش در این زمینه شاهد موفقیت باشیم.
آذر صبح/ سمیه گل محمدی: صدرا مهشید فر یکی از هنرمندان نوجوان عرصه موسیقی ست که از ۶ سالگی فعالیت خود را با پیانو آغاز کرده است، وی در خانواده ای هنری دیده به جهان باز کرده به طوری که پدرش در زمینه ویولن فعالیت دارد و مادرش هم هرازگاهی پیانو می نوازد.
مهشید فر در جشنواره های مختلف استانی و کشوری مقام های نخست را از آن خود کرده و اصلی ترین عامل پیشرفتش را در عرصه موسیقی ابتدا در حمایت والدین و سپس اساتیدش می داند.
آذر صبح با این هنرمند موفق گفتوگویی ترتیب داده که در ادامه می آید…
به عنوان سوال نخست درباره فعالیت موسیقی خود توضیح مختصری دهید؟
فعالیت جدی در زمینه موسیقی را ۷ سال پیش شروع و از آن زمان در جشنواره های مختلف مقام های درخشانی کسب کرده ام.
از جمله موفقیت هایم کسب مقام نخست استانی از جشنواره های سازهای کلاویه دار، مقام اول استانی در جشنواره جشنواره ها، رتبه دوم استانی در جشنواره شمس، مقام نخست کشوری در جشنواره فرهنگی و هنری آموزش و پرورش، مقام دوم کشوری در جشنواره موسیقی جوان و کسب رتبه اول مسابقه بین المللی کشورهای اسلامی در ساز پیانو است.
در رابطه با فستیوال بین المللی کشورهای اسلامی که اخیرا در کشور باکو برگزار شد، می توانید توضیح بیشتری دهید؟
این فستیوال فروردین ماه سال جاری بین کشورهای مسلمان در دانشگاه موسیقی باکو برگزار شد، در دو گروه سنی یکی تا۱۵ سال و دیگری از ۱۶ تا ۲۰ سال بود؛ من هم جز شرکت کنندگان گروه دوم این جشنواره بود.
رقابت بر سر سازهای مختلف بسیار تنگاتنگ بود، به طوری که رقیب های من نیز بسیار قوی بودند، تا اینکه در مرحله پایانی توانستم رتبه نخست را از آن خود کنم.
شما فقط در زمینه پیانو فعالیت می کنید؟
رشته اصلی من در هنرستان موسیقی است و تنها پیانو می نوازم، ولی یک سال هم با کمانچه ایرانی کار کرده ام.
دلیل ورود شما به هنرستان موسیقی چه بود؟
با اینکه دانش آموز نمونه بودم و می توانستم در رشته های دیگر به تحصیل مشغول شوم ولی براساس علاقه ای که به رشته موسیقی داشتم سراغ آن رفتم تا استعدادهایم را بیش از پیش تقویت کنم.
در رابطه با ساز پیانو توضیح مختصری دهید؟
پیانو در سطح جهان به عنوان مادر سازها شناخته می شود چراکه دارای وسعتی عظیم است و تمام محدوده های ارکستر در آن جای داده می شود.
چنین می توان گفت که پیانو سازی ایتالیایی بوده و علاوه بر این یک ساز هارمونیک است.
به عنوان یک فعال هنری در زمینه موسیقی، وضعیت موسیقی در کشور و استان را چگونه ارزیابی می کنید؟
با اینکه در چند سال اخیر موقعیت های خوبی برای فعالیت آفریده شده است ولی در مقایسه با کشورهای همسایه همچنان با محدودیت هایی روبه رو هستیم، از سوی دیگر بسیاری از مردم اهمیت چندانی به موسیقی نمی دهند.
شما از مسئولان در رابطه با پیشرفت موسیقی چه انتظاری دارید؟
مسئولان به موسیقی اهمیت و ارزش بیشتری قائل شوند و با چشم بد به این حوزه نگاه نکنند.
طرفدار کدام سبک موسیقی هستید؟
موسیقی کلاسیک؛ چون آدمی برای نواختن محدودیتی ندارد.
آیا شرکت شما در جشنواره های مختلف در روند موفقیت شما تاثیراتی داشته است؟
بله؛ به نظرم حضور در جشنواره انگیزه هایم را دوچندان کرد و باعث شد موفقیت بیشتری را از آن خود کنم، به نظرم تمرینات مکرر و حضور در فستیوال های متعدد منجر به پیشرفت می شود.
شما پس از ۸ سالگی چندین سال در جشنواره ها حضور نداشته اید ولی دوباره از سال ۹۴ در فستیوال ها شرکت کرده اید! دلیل این فاصله انداختن چه بود؟
سال هایی که من در مسابقه شرکت نکردم شاید دلیل اصلی اش این بود که به طور جدی کار را شروع نکرده بودم و نیاز به تمرینات بیشتر داشتم، از سوی دیگر در آن برهه بنا به دلایلی مسابقات استانی همچون جشنواره شمس هم برگزار نمی شد و این بهترین فرصت برای تمرین به شمار می رفت.
در بین سخنانتان گفتید که جشنواره موسیقی شمس بنا به دلایلی برگزار نشد، دلیل عدم برگزاری این جشنواره چه بود؟
ماجرای این جشنواره کمی مبهم و کنگ است، با اینکه هزینه های ثبت نام و حضور مخاطب برای تماشای آثار و… را دریافت کرده بودند ولی جوایز بیشتر کسانی که حائز رتبه شده بودند را ندادند، شاید این اقدام به نظرمن نوعی سوء استفاده از موزیسین ها بود.
در فستیوال اخیر آثار هنرمندان سایر کشورها را دیدید، فرق بین آموزش ما و آنها در چیست؟
نحوه ی آموزش کشور ما با سایر کشورها بسیار متفاوت است، آنها امکانات فراوانی دارند و این موضوع منجر شده تا فعالیتشان به شکل احسن در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
ما در استان امکانات آنچنانی برای فعالیت در زمینه موسیقی نداریم، درحالی که خود کشور باکو برای تمرینات هنرجویانش اتاق اختصاصی با لوازم به روز قرار می دهد، به نظرم نحوه ی آموزش صحیح آنها باعث پیشرفتشان شده است.
سخن پایانی؟
متولیان فرهنگ و هنر استان به موسیقی بیشتر اهمیت دهند، چراکه موسیقی مادر تمام هنرهاست و اگر توجه ویژه ای شود طبیعتا پیشرفت های چشمگیری را در این عرصه شاهد خواهیم بود.