حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که با آغاز فصل بهار و گرده افشانی گیاهان، بسیاری از افراد را درگیر میکند، به منظور کاستن از شدت حساسیتهای فصلی، پیروی از یک سری رژیمهای غذایی خاص ضروری است.
دکترحسن فرهاد غیبی در گفتوگو با آذر صبح در خصوص آلرژی های فصلی عنوان کرد: با فرار رسیدن فصل بهاری درختان شروع به گل دادن می کنند، با آغاز گرد افشانی برخی افراد دچار حساسیت می شوند، علاوه بر این مصرف یک سری مواد غذایی نیز منجر به آلرژی می شود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ابراز کرد:مصرف برخی خوراکیها باعث تشدید علایم حساسیت فصلی میشود. ما به آنها خوراکیهای محرک می گوییم. یعنی فردی که به حساسیت فصلی مبتلاست یا سابقه ابتلا به آن را دارد، باید تا میتواند دور ادویهها، غذاهای تند، بودار، خوراکیهای فرآوریشده (مانند سوسیس، کالباس و…) و غذاهای سرخکردنی را خط بکشد. البته به یاد داشته باشید که این غذاها اصلا نمیتوانند عامل اولیه ابتلا به حساسیت فصلی باشند و مصرف آنها ممکن است فقط شرایط فرد مبتلا به حساسیت را بدتر و علایم حساسیتش را شدیدتر کند.
وی در خصوص مصرف برخی از مواد غذایی آلرژی زا توضیح داد: مغز بادام زمینی یکی از موادهای آلرژی زا به شمار می رود، همچنین مصرف برخی ادویه جات نیز منجربه حساسیت یکی سری افراد می شود، ممکناست مصرف برخی میوهها مانند کیوی یا برخی از صیفیها مانند بادمجان یا گوجهفرنگی باعث تشدید واکنشهای آلرژیک شود. البته این موضوع به حساسیتهای فردی هم مربوط است. یعنی گاهی برخی مبتلایان به حساسیت فصلی اصلا به میوه یا صیفیهایی که نام بردیم، حساسیت نداشته باشند یا برخی مبتلایان به میوههای بیشتری واکنش نشان دهند.
دکتر فرهاد غیبی یکی دیگر از موارد ایجاد آلرژی را آلودگی هوا دانست و گفت: آلودگی هوا تاثیر بسزایی در ایجاد حساسیت افراد دارد، در این هنگام افرادی که دارای بیماری های آسم و ناراحتی قلبی هستند بیشتر دچار آلرژی می شوند، در فصل بهار باد نیز منجر به ایجاد حساسیت افراد می شود به طوریکه آبریزش چشم و بینی را بیشتر می کند.
وی با تأکید بر ضرورت خودداری از استفاده از مواد غذایی کهنه و انبار شده گفت: برخی میوه ها با استفاده از انبار و سردخانه ها در فصل بهار در بازار موجود هستند، اما ویتامینهای این میوهها به خصوص ویتامین C بسیار کم شده و ارزش غذایی چندانی نخواهند داشت، از اینرو توصیه میشود از میوه و سبزیجات تازه در این فصل استفاده شود.
دکتر فرهاد غیبی در خصوص یکی دیگر از مواد آلرژی زا توضیح داد: مصرف شیر در برخی از افراد منجر به حساسیت می شود، توصیه پزشکان به اینگونه افراد مصرف تدریجی شیر است که به مرور زمان از آلرژی آنها کاسته می شود.
متخصص تغذیه با بیان اینکه برای پیشگیری از حساسیت فصلی و کاستن از شدت آن نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن است، گفت: ویتامینهای A، C و زینک، نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند و استفاده از برخی گوشتها، سبزیجات تازه و محصولات لبنی تا حد زیادی این مواد را برای بدن تأمین میکنند.
غیبی خاطرنشان کرد: توصیه میکنیم افراد، حتیالامکان از میوههای نوبرانه استفاده نکنند، چون اکثر این میوهها نارس بوده و علاوهبر تحمیل هزینهی زیاد به خریدار، از ویتامینهای چندانی نیز برخوردار نیستند، از اینرو مصرف آن به خصوص توسط گروههای پرخطر، کودکان و سالمندان، توصیه نمیشود.