رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی از مسمومیت ۱۳ نفر بر اثر مصرف قارچ در استان خبر داد.
وی ادامه داد: خوشبختانه مورد فوتی در استان در اثر مصرف قارچ گزارش نشده است و مسمومین پس از اقدامات اولیه ترخیص شدند.
بهرامی با اشاره به اینکه به علت میزان بارندگی زیاد در فصل بهار قارچهای خودرو بسیاری در طبیعت رشد میکند که بسیاری از آنها سمی است، تصریح کرد: قارچهای سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچهای خوراکی دارند، تشخیص قارچ سمی فقط توسط متخصص گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه از نشانههای مسمومیت با قارچ تهوع، استفراغ و اسهال ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ است، خاطرنشان کرد: به محض مشاهده علائم، بیمار را به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت انتقال دهید.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی یادآور شد: در مسمومیتهای شدید قارچ کبد از کار میافتد و بدون پیوند کبد، بیمار میمیرد، لازم به ذکر است سم قارچ ها با پختن کبابی یا آب پز کردن از بین نمیرود.
بهرامی توصیه کرد، هنگام خرید قارچ فلهای از پرورشی و خوراکی بودن آنها مطمئن شوید، هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید./ ایسنا