نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری در تبریز برگزار می شود.
به گزارش آذر صبح، حجت الاسلام مهدی بخت آور رییس همایش و مدیر جامعه المصطفی العالمیه تبریز گفت: نخستین همایش بین المللی فقه گردشگری با حضور نخبگان و گردشگران بیش از ۵۰ ملیت جهان ۴ و ۵ اردیبهشت ماه در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: سال گذشته تبریز پایتخت گردشگری اسلامی انتخاب شده بود و یکی از محور های اصلی این همایش نگاه فقهی به گردشگری اسلامی است.
حجت الاسلام بخت آور با بیان اینکه این همایش در ۶ محور اصلی برگزار خواهد شد خاطر نشان کرد: ماهیت شناسی و مبانی فقه گردشگری، جایگاه گردشگری در آموزههای دینی، ابعاد و قلمرو فقه گردشگری در حوزهها و انواع گردشگری، فقه گردشگری؛ شهر اسلامی و حقوق گردشگران، جایگاه گردشگری در نظام اداری حقوقی ایران و تبریز و الگوی شهر مطلوب اسلامی محورهای اصلی اسن همایش هستند.
وی همچنین گفت: ۲۵۰ مقاله از محققین کشور های مختلف به دبیرخانه علمی این همایش ارسال شده است و این همایش با حضور بیش از ۳۰۰ محقق ملی و بین المللی از ۵۰ ملیت مختلف در تبریز حضور خواهند داشت.
مدیر جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی تبریز در مورد میهمانان ویژه این همایش نیز توضیحاتی داد و افزود: معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، قایم مقام وزیر امور خارجه و حضرت آیت الله اعرافی، رییس حوزه های علمیه کل کشور و رییس هیئات امنای جامعه المصطفی العالمیه بعنوان سخنرانان افتتاحیه این همایش خواهند بود.
حجت الاسلام قربانی دبیر علمی این همایش نیز گفت: کمیته های علمی و تخصصی متشکل از ۱۵ استاد برجسته حوزه و دانشگاه از تبریز، تهران و قم تشکیل شده و بیش از ۵۰ نفر از داوران علمی حوزوی و دانشگاهی مقالات رسیده به همایش را بررسی کرده اند.
وی در ادامه تعداد مقالات رسیده به این همایش را نزدیک ۲۵۰ مقاله اعلام کرد و گفت: مقاله هایی از کشور هایی مانند آفریقای جنوبی، افغانستان، ترکیه، هندوستان، آذربایجان به این همایش رسیده است که حدود ۱۵۰ مقاله در داوری پذیرفته شده و ۵۸ مقاله بعنوان برگزیده انتخاب شده اند و از این میان ۱۰ مقاله عنوان برتر را کسب کرده اند.
حجت الاسلام قربانی ادامه داد: ۳مهمان بین المللی که در حوزه گردشگری اسلامی دارای رتبه های برتر از کشور مالزی، هندوستان و ایران بعنوان سخنرانان اصلی در اجلاس افتتاحیه خواهند بود.
وی در ادامه از برگزاری کمیسیون تخصصی به زبان انگلیسی با موضوع ظرفیت ها، چالش ها و راهکار های کردشگری اسلامی در کشور های اسلامی در حاشیه این همایش خبر داد و گفت: مجموعه مقالات برگزیده در شش کمیسیون تخصصی بررسی خواهند شد.