بعضی از کاربران اینیستاگرامی که پیج هایی با فالورهای بالا ایجاد کرده اند و اصطلاحا به شاخ های اینیستایی معروف هستند، اغلب کسانی هستند که بدون کوچکترین خاصیت ،ویژگی و استعداد خاصی با رفتار و نمایش های قشری و بی مایه، اطلاعات مهمل و یاوه و آموزه های مبتذل ، سخیف ، بی محتوا و عوام پسند تحویل ملت می دهند و در نهایت ۲۵۳۰۰۰ نفر از یک ملت متمدن و بافرهنگ لایک و تایید می گیرند.
آذر صبح، مژگان ستاری: بعضی از کاربران اینیستاگرامی که پیج هایی با فالورهای بالا ایجاد کرده اند و اصطلاحا به شاخ های اینیستایی معروف هستند، اغلب کسانی هستند که بدون کوچکترین خاصیت ،ویژگی و استعداد خاصی با رفتار و نمایش های قشری و بی مایه، اطلاعات مهمل و یاوه و آموزه های مبتذل ، سخیف ، بی محتوا و عوام پسند تحویل ملت می دهند و در نهایت ۲۵۳۰۰۰ نفر از یک ملت متمدن و بافرهنگ لایک و تایید می گیرند. اما اگر پستی در رابطه با یک مقاله و یا مطلبی اجتماعی مربوط به معضلات اجتماعی و یا سیاسی و یا چکیده ی نابی از کتاب خاص در پیجی وزین و پرمحتوا به اشتراک گذاشته شود، تنها ۱۲ نفر انسان خاص و ناب آن را مطالعه و بررسی و سپس لایک می کنند. این نمونه ای از خصایصی است که در دنیای مجازی بدان مبتلا هستیم، البته وقتی می خواهی در مورد این نواقص فرهنگی صحبت کنی فرهنگ ۲۵۰۰ ساله را به رخ می کشند و داعیه دار فرهنگ و اصالتی دیرینه می شوند، ولی غافل از عملکرد رسانه ای و مجازیشان که معرف توخالی بودن ، کوته بینی، سطحی نگری و تنبلی ملتی است. البته با به کار بردن واژه ی تنبلی، قصد توهین و جسارت به ذات هیچ شخصی از یک ملت ندارم و اگر اصطلاح تنبلی را به کار میبرم دلیلش، نداشتن حوصله و روحیه ی تفکر و نقد و بررسی هست که تحت هیچ شرایطی حاضر به انجامش نیستیم.
با تحقیق و تفحص در این زمینه می توان خیلی ساده متوجه این امر شده که اکثر کاربران در دنیای مجازی پیج هایی را پیگیری و لایک می کنند که نیاز به تامل و اندیشه و بازنگری نداشته باشد و اصولا انسان های سطحی و بی استعداد با رفتار های قشری، کم عمق، اندک و ناچیز را به انسان های با استعداد ، توانا ، قابل ، لایق ، صلاحیت دار ، ماهر ، دانا ، مولد علم ، وابسته به علم ، جوهردار، زیرک ، تابان ، مشعشع و پر از کمالات ترجیح می دهند تا مبادا زحمت مقایسه با خود و آموختن از آن دسته انسانها را تقبل کنند.
سعدی می گوید: تو اول بگو با کیان زیستی/ من آنگه بگویم که تو کیستی
مولاناهم در جایی می گوید: چو جهان در چشم او فرج و گلوست/کم بیان کن پیش او اسرار دوست
صدها سال پیش این انسان های اهل اندیشه روایت ما ایرانی ها را چه زیبا در قالب شعر سروده اند.
پس شخصیت کاربران اینیستاگرام را باید بالایک های محتواهایی که در طول روز از پیج های فالو شده شان انجام می دهد و همچنین هویت و چیدمان محتوایی و درونمایه ی پیج لیست فالورهایش سنجید و شخصیت حقیقی انسان ها در دنیای واقعی را هم با مراوده و انتخاب دوست، رفیق ،معاشر و همنشین شان سنجید.
همانند موضوع دوستی که سالها پیش شاعر بزرگمان، سعدی در موردش صحبت کرده بود و آن موضوع هم شامل همین دنیای حقیقی امروزمان می شود.
یادداشت روز/مژگان ستاری