مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: انباشت مواد اشتعال زا در بازار تبریز نگران کننده است.
به گزارش آذر صبح، مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در جلسه کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: هیات دولت بودجه خسارت آتش سوزی بازار تاریخی را در اختیار استان قرار می دهد.
وی افزود: بازار کفاشان و ایکی قاپیلی جزو بخش هایی از بازار است که نیاز به توجه کسبه و ایمن سازی بیشتر دارد چون ریسک آتش سوزی در این راسته ها بیشتر است بر این اساس جمع آوری مواد خطرناک مثل چسب، چرم و سایر موادی که زود آتش می گیرند،ضروری است.
آبدار افزود: انباشت مواد اشتعال زا در سرای ایکی قاپیلی یکی از عوامل شدت آتش سوزی است که در این رابطه نامههای مختلفی به هیئت امنا و نهادهای مربوطه برای تخلیه این سرا از اجناس و کالاهای قابل اشتعال و نیز بازار کفاشان ارسال شده است و میبایست هرچه سریعتر به این امر ترتیب اثر داده شود تا دیگر شاهد این چنین حوادثی نباشیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی دستیابی به جایگاه مناسب استان به عنوان یکی از مقاصد گردشگری کشور را هدف مهم حوزه گردشگری استان عنوان کرد و گفت: برای دستیابی به این هدف انجام اقدامات اساسی مثل آموزش، بازاریابی و تبلیغات، مدیریت واحد عوامل اجرایی، توسعه ژئوتوریسم و اکوتوریسم، مدیریت جاذبهها و بناهای تاریخی و تقویت زیرساختها و بازارچههای عرضه صنایع دستی را در دومین سند تدبیر توسعه گردشگری استان به عنوان ۵ مگاپروژه حوزه گردشگری تعریف شده که شامل ۶۵۵ زیر پروژه است.
آبدار با تاکید بر توسعه گردشگری اظهار داشت: در دومین سند تدبیر توسعه گردشگری استان جذب ۱٫۵ میلیون گردشگر خارجی و ۶ میلیون گردشگر داخلی پیش بینی شده است.
وی افزود: افزایش تخت های هتلینگ از هشت هزار به ۱۴ هزار تخت، افزایش ثبت آثار تاریخی استان از حدود یک هزار و ۲۰۷ اثر ثبت ملی به ۲ هزار اثر ، افزایش ۲ اثر جهانی ثبت شده به ۴ اثر، اخذ نشان اصالت از ۱۵ مورد به ۲۰ مورد، واگذاری ۲۰ خانه تاریخی به میراث فرهنگی، ایجاد ۱۰ بازارچه صنایع دستی و پیش بینی صادرات ۱۰ میلیون دلاری صنایع دستی در افق ۱۴۰۰ از دیگر موارد سند توسعه گردشگری آذربایجان شرقی است.