رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برای تأمین خسارات سیل به کشاورزان و بهره برداران استان آذربایجان شرقی اعتبار تسهیلاتی بالغ بر ۱۶۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با بهره کم اختصاص یافته است.
به گزارش آذر صبح، اکبر فتحی در جلسه دبیران هیئتهای اجرایی خانه کشاورز آذربایجان شرقی اظهار داشت: با افزایش تولید باید جوابگوی نیاز مصرفی جامعه باشیم و برای محقق شدن این امر، ترغیب کشاورزان برای کشتهای گلخانهای و بهره مندی از تسهیلات ویژه این بخش یکی از تمهیدات وزارت جهادکشاورزی در این خصوص میباشد.
وی با اشاره به اینکه آب یکی از عوامل تولید است افزود: اگر بخواهیم کشاورزی را از حالت سنتی خارج کنیم و به کشاورزی صنعتی و علمی روی آوریم باید الزاماتی را نیز رعایت کنیم، بایستی نسبت به پتانسیل آبی هر شهرستان با اعلام منابع آبی توسط اداره آب ، نسبت تولید محصولات را با میزان منابع آبی و سیاستهای اتخاذ شده تطبیق دهیم.
فتحی ادامه داد: یکی دیگر از اولویتهای امسال توزیع بذر اصلاح شده گندم جهت افزایش تولید این محصول است، افزایش سطح زیرکشت کلزا و ارتقاء آن به یک میلیون هکتار در سطح کشور و جایگزین کردن کنجاله کلزا به جای کنجاله سویا به عنوان یکی از نهادههای اصلی دام از اولویتهای بعدی وزارتخانه و سازمان جهادکشاورزی استان میباشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر ۲۰درصد از اراضی سطح زیرکشت گندم را به کشت کلزا اختصاص دهیم با کاهش تولید گندم مواجه نخواهیم شد بلکه میتوانیم به اهداف تعیین شده کشت کلزا دست یابیم.
وی در رابطه با اصلاح و سرشاخه کاری باغات نیز اظهار کرد: خوشبختانه برای اصلاح و سرشاخه کاری باغات موجود از سال ۹۷ و سالجاری اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است، هم منابع دولتی و هم تسهیلات بانکی پیش بینی شده است.
فتحی با اشاره به اینکه سالانه ۱۴ میلیون تن انواع نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور میشود گفت: تا زمانی که اتحادیهها ، تعاونیها و نهادهای قوی شکل نگرفتهاند روستائیان با قطعات کوچک اراضی نمیتوانند از خدمات توزیع نهادههای دامی سازمان تعاون روستائی استان استفاده نمایند و این مهم با تشکیل تعاونی ها با حضور هیئت مدیره های متخصص و مدیر عینیت خواهد یافت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه برای تأمین خسارات سیل به کشاورزان و بهره برداران استان آذربایجان شرقی اعتبار تسهیلاتی بالغ بر ۱۶۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان با بهره کم اختصاص یافته است ادامه داد: خسارت سرمازدگی باغات طبق برآورد اولیه ۱۲۲۰ میلیارد تومان میباشد که گزارش آن به مسئولین امر ارسال شده است.
فتحی در رابطه با موضوع قطع درختان نیز گفت: کشاورزانی که درختان صنوبر را برای استفاده از چوب کاشتهاند و زراعت چوب انجام میدهند یا اصلاح باغات را عملیاتی میکنند به هیچ وجه جزو افراد سودجو و متخلف به حساب نمیآیند و باید از حقوق قانونی خود دفاع کنند.
وی در پایان گفت: جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی سیاست درستی نیست و نباید با سیاستگذاری های نادرست خسارت های جبران ناپذیری به کشاورزان وارد شود.