رئیس انجمن سازندگان ماشین ، قطعات ، مجموعه های صنعتی و خودرو تبریز اعلام کرد: با نزدیک شدن به روز های گرم تابستان و کمبود برق قطعی برق از پارسال یکی از مشکلات اساسی تولید کنندگان در تابستان شده است.
به گزارش آذر صبح، یونس پایدار در جلسه ای با حضور استاندار آذربایجان شرقی و رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن تبریز گفت: علت عقب ماندگی صنعت قطعه سازی استان آن است که ۲ شرکت بزرگ و عمده خودروسازی کشور محصولات تولیدی خود را پیش فروش می کنند، اما قطعات تولیدی قطعه سازان را به صورت مدت دار می خرند و خودرو را به قیمت روز می فروشند، با این وضعیت بازپرداخت قیمت قطعات را به قیمت یکسال قبل پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر سود صنعت ۱۷ درصد بوده در حالی که سود تسهیلات بانکی ۲۵ درصد است.
وی با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده ، قانون کار و قانون تامین اجتماعی بر قطعه سازان فشار وارد می آورد، ابراز کرد: تنها راه نجات صنعت قطعه سازی روی آوردن به تحقیق و توسعه است، قطعه سازی صنعتی بوده که ۳۰۰درصد ارزش افزوده دارد و اعضای انجمن قطعه سازان استان برنامه سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز را در نظر دارند .
پایدار ادامه داد: بیشترین تعداد خوردوساز تجاری در استان آذربایجان شرقی با ۱۰ خودروساز تجاری بوده که تصمیم گرفته ایم با پلتفرم مشترک خودروی برقی تولید بکنیم.
وی گفت:مشکل عمده ما موتور و گیربکس می باشد که شرکتهای ایدم و چرخشگر در این راه به ما کمک خواهد کرد ، قطعه سازان خودرو کمترین تعدیل نیروی انسانی را داشته اند به خاطر اینکه پرسنل این شرکتها دارای تخصص و دانش فنی هستند .
رئیس انجمن سازندگان ماشین ، قطعات ، مجموعه های صنعتی و خودرو مهمترین مشکل قطعه سازان استان در مقطع فعلی را قطعی روزانه برق واحدها در شهرک های صنعتی که روزانه بین ۳ الی ۴ ساعت قطعی دارند برشمرد و درخواست نمود که اولویت قطعی برق به واحدهای تجاری سوق یابد .
شریفی ، مدیرکل امور مالیاتی استان در خصوص مالیات بر ارزش افزوده قطعه سازان اظهار کرد: مالیات بر ارزش افزوده ، مالیاتی نقد محور است، قبلاَ بدهی های مربوطه را حداکثر در ۳ قسط تقسیط می شد اما سعی کردیم که مدت اقساط را افزایش دهیم الان در بعضی موارد تا ۲۴ قسط تقسیط می کنیم .
وی افزود: بازگشت سرمایه قطعه سازان از کارخانجات خودروسازی حداقل ۷ ماه طول می کشد و این اداره کل آمادگی تقسیط بدهی مالیات بر ارزش افزوده قطعه سازان را برای بیش از ۷ ماه دارد .
محمدرضا پور محمدی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پتانسیل و ظرفیت صنعت قطعه سازی به نسبت کشور اظهار کرد : وزارت صمت برنامه الزام تولید داخلی قطعات وارداتی خودرو را به شرکت های خودرو سازی ابلاغ نموده است و ۲ شرکت بزرگ خودروسازی کشور به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی گفت: اگر در داخل استان تولید خودرو داشته باشیم قطعه سازان استان دیگر مشکلات جاری که با ۲ خودرو ساز بزرگ دارند را نخواهند داشت .
یونس ژائله ، رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز با اشاره به جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق با مدیران توزیع برق استان اعلام کرد: ما درخواست کردیم که کنترل قطعی برق به خود شهرک های صنعتی واگذار شود تا در ساعات پیک مصرف، ۳۰درصد مصرف برق واحدها توسط خود واحدها در شهرک های صنعتی کم شود.
وی افزود: پروژه تولید برق در شهرک های صنعتی را آماده کرده ایم که اجرای آنها نیازمند تحرک بانک ها و تسهیلات دهی مناسب شان است.