رییس دانشگاه آزاد اسلامی تبریز اعلام کرد: این دانشگاه با توجه به سابقه درخشان تبریز در صنعت چرم و کفس، مدرسه علمی و مهارتی آنرا با هدف همکاری های مشترک بخش صنعت و دانشگاه تاسیس و راه اندازی می کند.
به گزارش آذر صبح، عزیز جوانپور روز چهارشنبه در نشست مشترک همکاری صنعت و دانشگاه با موضوع چرم و کفش در شهرک چرمشهر تبریز، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی بحث صنعت چرم و کفش را که پیشینهای دیرینه در تبریز دارد و نیز مشارکت در حل بحران دریاچه ارومیه را در دستور کار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی قرار داده است.
وی اظهار داشت: رسالت اصلی دانشگاه حل مشکلات صنعت و جامعه است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کارهای بسیار مؤثری در ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت انجام شده اما تا رسیدن به هدف و نتیجه مطلوب فاصله زیادی داریم که بر این اساس باید رویکردی در پیش گرفته شود تا صنعت، لزوم حضور و تأثیرگذاری دانشگاه در حل مسائل و مشکلات را احساس کند.
جوانپور با اشاره به اینکه طی مطالعاتی که توسط استادان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی استان صورت گرفته، مشکلات و چالشهای صنعت چرم و کفش شناسایی و راه حلهایی برای توسعه زیر ساختهای صنعتی توسط اساتید و پژوهشگران ارائه شده است، گفت: بعد از ایجاد اولین مرکز علمی، مهارتی و عمومی رباتیک و بهرهبرداری موفق از آن، دومین مدرسه علمی و مهارتی تحت عنوان صنعت چرم و کفش در واحد تبریز جهت تسریع در عملیاتی کردن طرحها در حال بررسی است و به زودی راه اندازی خواهد شد.
وی با تاکید بر ایجاد و راهاندازی رشتههای جدید در ارتباط با حل مشکلات صنعت، یادآوری کرد: طی مکاتباتی که با سازمان مرکزی دانشگاه آزاد صورت گرفته به زودی رشتههای مرتبط با صنعت چرم و کفش در واحدهای دانشگاهی آذربایجان شرقی راهاندازی میشود.
مشاور فنی شهرک صنعتی چرمشهر تبریز نیز در این نشست، گفت: در شرایط کنونی همکاری بین دانشگاه و صنعت یکی از ضروریات مبرم است و طبق توافقات فی مابین، شهرک صنعتی چرم یک اتاق در اختیار دانشگاه قرار میدهد و دانشگاه نیز اتاقی با امکانات لازم در اختیار عوامل شهرک صنعتی چرم قرار خواهد داد.
احد نوزاد افزود: با توجه به نشستهای متعددی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، یک گزارش علمی ۵۰ صفحهای از سوی اساتید دانشگاه آزاد اسلامی سطح کشور و با محوریت واحد تبریز در ۵ چالش دسته بندی شده است که اهداف و رهیافتها و پیشنهاداتی جهت بهبود این صنعت ارائه شده است.
تبریز به عنوان قطب صنعت کفش و چرم ایران سابقه ای دیرین در این صنعت دارد و هم اکنون حدود ۴۰۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی در حوزه های مختلف این صنعت مشغول فعالیت هستند که البته طی سال های اخیر به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد کشور، افزون بر ۲۰ درصد این افراد شغل خود را از دست داده اند.