مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش این مجموعه برای گازرسانی به دورترین نقاط این خطه اعلام کرد: در زمان حاضر ایرنا ۹۹ درصد خانوارهای شهری و روستایی استان تحت پوشش شبکه گازرسانی می باشند.
به گزارش آذر صبح، سیدرضا رهنمای توحیدی روز یکشنبه در آئین شروع عملیات گازرسانی به ۱۰ روستای شهرستان هریس در روستای بشیرخواجهاظهار کرد: امروز شاهد شروع عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰ روستای چنزق، چمن زمین، قشلاق بالا، قشلاق پایین، بشیر، پاکچین، شیران، سوله جو، گورچین وشالی شهرستان هریس میباشیم و برای گازرسانی به این ۱۰ روستا با شبکه گذاری بیش از ۴۲ کیلومتری افزون بر ۸۰ میلیاردریال هزینه خواهد شد و در مدت یکسال این پروژه به اتمام خواهد رسید.
وی اضافه کرد: با اتمام گازرسانی به این ۱۰ روستا، هریس به شهرستان سبز تبدیل خواهد شد و غیر از سه چهار روستایی که زیر ۲۰ خانوار و متروکه هستند، همه روستاها بهرهمند از گاز طبیعی خواهند شد و بهرهمندی شهرستان از گاز طبیعی به ۹۹.۸ درصد خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی یادآوری کرد: هم اکنون تمامی شهرها و ۲۰۰۱ روستای استان با اجرای ۲۰ هزار و ۸۳۳ کیلومتر شبکه گازرسانی از نعمت گاز طبیعی بهره مند میباشند.
توحیدی با اشاره به رشد چشمگیر گازرسانی در استان اعلام کرد: شرکت گاز آذربایجان شرقی در چند سال اخیر در راستای گازرسانی به مردم مناطق مختلف اهتمام جدی داشته و اقدامات ارزشمندی را انجام داده است.
وی ادامه داد: سال گذشته ۱۶ هزار و ۴۹۶ انشعاب جدید گاز به متقاضیان واگذار شد که با این تعداد، آمار کل انشعابات استان به ۶۵۵ هزار و ۹۸۶ مورد انشعاب رسید و از این میزان ۲۸۵ هزار و ۱۷۸ انشعاب در روستاها بود.
وی، اولویت شرکت پس از اتمام گازرسانی را حفظ و نگهداری تأسیسات گاز اعلام و تشریح کرد: حفظ و نگهداری تأسیسات گازرسانی و جلوگیری از هدررفت گاز به عنوان مهمترین سرمایه ملی، در اولویت کاری این شرکت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی ادامه داد: به رغم کوهستانی بودن منطقه و صعب العبور بودن مسیرها در این استان و همچنین با توجه به طولانی بودن فصل سرما که باعث کاهش فصل کاری میشود، طرحهای گازرسانی با جدیت و پیشرفت مطلوبی در حال اجراست؛ در حال حاضر ۲۰۴ روستا در دست اجرای گازرسانی است و تا آخر سال نیز ۱۷۰ روستا نیز به این ۲۰۴ روستا اضافه خواهد شد که با اتمام گازرسانی به ۳۷۴ روستا کل گازرسانی استان به اتمام خواهد رسید.
توحیدی یادآوری کرد: برنامه داریم که تا آخر امسال ۲۰۰ روستا از این ۳۷۴ روستا به بهرهبرداری برسد و یکی از برنامههای مهمی که در سطح استان و بخصوص در شهرستان هریس در دست اقدام داریم، نزدیک رسانی گاز به همه صنایعی است که از سوخت مایع استفاده میکنند.
** نماینده مردم اهر و هریس در مجلس: تکمیل پروژه گازرسانی غرب خواجه به صنایع جان دوباره میبخشد
نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین با انتقاد از توقف پروژه گازرسانی به غرب خواجه گفت: تکمیل پروژه گازرسانی به غرب خواجه به صنایع جان دوباره میبخشد.
بیتالله عبدالهی اظهار داشت: نعمت گاز طبیعی تنها یکی از خدمات نظام جمهوری اسلامی است ولی بعضاً نسبت به توسعه شبکه گازرسانی ناشکری میکنیم، با گذشت ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی خوشبختانه اغلب مردم مناطق با شکلگیری نهضت گازرسانی از نعمت گاز طبیعی بهرهمند شدهاند.
وی افزود: با بهرهبرداری از پروژه گازرسانی به ۱۰ روستای شهرستان هریس، تنها ۲ روستای محمود آباد و تازهکند که روستاهای کوچکی هستند، بدون گاز میمانند و امید میرود با گازرسانی به این روستاها، روستایی بدون برخورداری از نعمت گاز در شهرستان هریس نداشته باشیم.
عبدالهی در ادامه خواستار اجرای پروژه گازرسانی خواجه به سرند شد و گفت: انتظار داریم تا پروژه گازرسانی خواجه به سرند در اسرع وقت آغاز شود، زیرا منازل و واحدهای تولیدی و صنعتی آن منطقه به گاز طبیعی نیازی مبرم دارند و اگر سرمایهگذاری در این زمینه صورت گیرد، یقیناً بدون سود نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه بدون توسعه و گسترش شبکه گاز طبیعی، سرمایهگذاری بخش خصوصی در مناطق روستایی شهرستانها مفهومی ندارد، گفت: اگر در منطقهای گاز طبیعی نباشد قطعاً هیچ سرمایهگذاری بخش خصوصی رغبتی برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال و تولید در آنجا از خود نشان نمیدهد؛ به عبارتی در گذشته خدمات زیربنایی از جمله برق و آب به روستاها رسید ولی آنطور که باید و شاید نتوانستیم برای تولید از آنها استفاده کنیم.
سرپرست فرمانداری شهرستان هریس نیز در این آئین با اشاره به اینکه دولت برای گازرسانی به ۱۰ روستای هریس نزدیک به ۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری میکند، اظهار کرد: گاز طبیعی آنچنان به سادگی به دست ما نمیرسد، این در حالی است که گاز از جنوبیترین نقطه کشور با زحمات بسیار و با گذر از دل کوهها به آذربایجان شرقی منتقل شده و در اختیار ما قرار میگیرد.
خاکپور افزود: گازرسانی به هر یک از مشترکین روستایی به طور متوسط ۳۲ میلیون تومان برای دولت هزینه در بردارد، اما دولت با وجود تنگنای مالی، برای رفاه مردم و توسعه زیرساختها محدودیتی قائل نمیشود.
سرپرست فرمانداری شهرستان هریس با ذکر اینکه مدیران دستگاههای اجرایی این شهرستان در مواقع ضروری برای مردم از جیب شخصیشان نیز هزینه میکنند، گفت: متأسفانه حرکت اشتباه و یا تخلف فردی در دستگاه دولتی باعث میشود تا نگاه همگان به مدیران دولتی تغییر کند و مردم به دولتمردان به عنوان متخلف نگاه کنند، در حالی که همه متخلف نیستند و نباید عملکرد اشتباه یک فرد را به پای همه مدیران نوشت.
خاکپور بر لزوم همت و تلاش جهادی مدیران دستگاههای دولتی برای محرومیتزدایی از روستاهای شهرستان هریس تاکید کرد و گفت: محرومیت از روستاها زمانی دور میشود که جهادی و مخلصانه کار کنیم.
شهرستان هریس با حدود ۷۰ هزار نفر جمعیت در ۷۰ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد./ ایرنا