دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت تاریخی در حوزه اورآسیا توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در تبریز برگزار می شود.
به گزارش آذر صبح، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی روز شنبه در جلسه شورای سیاست گذاری این اجلاس، افزود: اجلاس مزبور با مشارکت شهرداری تبریز، دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و همکاری نهادهای بینالمللی ۲۸ مرداد تا ۸ شهریور ماه امسال در دو بخش ورکشاپ و کنفرانس برگزار میشود.
مرتضی آبدار، عضویت تبریز در لیگ شهرهای تاریخی جهان و انتخاب تبریز به عنوان شهر مرکز مطالعات گردشگری جاده ابریشم توسط آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن (جایکا) را از مهمترین دلایل انتخاب این شهر تاریخی جهت برگزاری دهمین اجلاس بین المللی رشد و توسعه شهری با رویکرد حفاظت از بافت تاریخی در حوزه اوراسیا عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این اجلاس با حضور متخصصان حوزه مدیریت شهری از کشورهای حوزه جاده ابریشم برگزار خواهد شد، اظهار داشت: این رویداد، بیشتر در قالب ورکشاپ های تخصصی و میدانی در محورهای بافت تاریخی اجرا خواهد شد و در آن بیش از ۷۰ نفر از محققان و پژوهشگران از کشورهای ژاپن، ایران، چین، فنلاند، گرجستان، فرانسه، ایتالیا، بلژیک و سایر کشورها در خصوص پروژههای تحقیقاتی و برنامه ریزی شده توسط اداره کل میراث فرهنگی مطالعه خواهند کرد.
آبدار اضافه کرد: اجلاس فوق با محوریت توریسم و توسعه شهری، سکونتگاههای غیر رسمی، حفاظت و نگهداری از طریق مراجع قانونی و سیاسی، مرمت و احیا از طریق اقدامات اجتماعی، انرژی و مدیریت مصرف در شهرها، بررسی کاهش خطرپذیری ریسک در بافت تاریخی شهرهای تاریخی، مقاوم سازی و بهسازی لرزهای بناهای تاریخی، مرمت و بازسازی ساختمانهای تاریخی با تاکید بر حفاظت و ارتقای هویت شهری و احیای بخشی از جاده ابریشم در محدوده جغرافیایی شهرستان تبریز برگزار میشود.
به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه برگزاری اجلاس رشد و توسعه شهری و حفاظت از بافت تاریخی در حوزه اورآسیا را فرصتی مناسب برای شناساندن تبریز و استفاده از تجارب موفق و علمی جهانی در توسعه این شهر دانست.
جواد رحمتی اظهار داشت: در این اجلاس، ایده رشد و توسعه شهری، حفاظت از بافت تاریخی شهر و بررسی مشکلات و مزایایی از جمله گردشگری، ترافیک و تأثیرگذاری آنها در احیای بافت تاریخی شهرها مطرح خواهد شد.
وی، بررسی فضاها و کاربری بناها در بازآفرینی فضاهای شهری را از دیگر محورهای این اجلاس برشمرد و گفت: اجلاس در مرحله اول به صورت کنفرانس دانشجویی به مدت یک هفته به بررسی مسائل علمی شهری و بافت تاریخی میپردازد و در مرحله دوم با بررسی کلیه نظرات و یافتهها به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
رحمتی از شهردار تبریز خواست گروههایی تخصصی برای اجرای تصمیمات این اجلاس بینالمللی در تبریز تشکیل دهد.
به گفته وی در حاشیه این اجلاس نشستهای تخصصی و مدیریتی با حضور مسئولان بینالمللی و شهرداریهای شهرهای تاریخی حوزه اوراسیا تشکیل میشود.