رییس گروه اعزامی اتاق های صنایع عراق و رییس اتاق صنایع استان بابل با بیان اینکه ایران و عراق ملت واحد هستند، گفت: روابط مستحکم و مستمر اقتصادی با ایران اولویت فعالان اقتصادی این کشور است و بر این اساس علاقمند به گسترش روابط تجاری و اقتصادی هستیم.
به گزارش آذر صبح، به نقل از ایرنا، سیدمرتضی کاظم جاسم بهیه روز چهارشنبه در همایش مشترک فعالان صنعتی و اقتصادی آذربایجان شرقی با اعضا اتاق صنایع و اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، در اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: ایران در قلب ملت عراق جای دارد و هیچکس نخواهد توانست بین ۲ کشور برادر تفرقه بیندازد و به علت علقه های قلبی و فرهنگی حضور هیأت های تجاری و بازرگانی تبریز و ایران برای توسعه روابط اقتصادی در کشورمان را خواستار هستیم.
وی با اشاره به اینکه ایران و عراق روابط دیرینه تاریخی و فرهنگی دارند و اکنون نیز به دنبال همکاری های بلند مدت و کوتاه مدت با ایران هستیم، افزود: به علت علایق مشترک و وجود زمینه و فرصت های سرمایه گذاری مناسب تلاش می کنیم ایران اولین شریک تجاری عراق باشد و به این منظور طرح تشکیل کمیته برای همکاری و تعاملات مشترک ارائه شده که به زودی به مرحله اجرا می رسد.
جاسم بهیه ادامه داد: هدف همایش مشترک در تبریز با شرکت رؤسا و فعالان اقتصادی عراق نیز تحقق همکاری های بیشتر تجاری و صنعتی است.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و عراق و رئیس کمیسیون اقتصادی این اتاق نیز در همایش یاد شده گفت: کمیته همکاری و تعاملات مشترک عراق و ایران مصوب و تشکیل شده که به زودی آغاز کار آن نیز اعلام می شود.
سید محمد هاشمی فرد با اشاره به اینکه رؤسای اتاق صنایع ۶ استان عراق در همایش تبریز حضور دارند، اعلام کرد: سال گذشته ۱۳ میلیارد دلار صادارات به عراق انجام شده است و چشم انداز ۲۰ میلیارد دلاری صادرات به این کشور اهمیت توسعه روابط اقتصادی و تجاری را بیش از پیش می کند.
وی افزود: بی برنامه بودن در برخی مواقع بیشتر از تحریم مانع توسعه اقتصادی می شود و در این میان حضور واسطه ها نیز مخرب است و کیفیت کالاها را به خاطر سود بیشتر خود دچار افت می کنند.
راشد عبدالله با اشاره به اینکه نمایندگی هایی به واحدهای اقتصادی ایران در بصره داده شده است، گفت: کالاهای ایرانی در بصره عرضه شده و حتی بازاریابی این محصولات انجام شده و عرضه آن در دیگر کشورها انجام می شود.
وی اعلام کرد: اتاق های صنایع عراق آمادگی لازم برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع ایران را دارند.
حسین فالح مزید رئیس اتاق صنایع ناصریه نیز گفت: تبریز یکی از شهرهای صنعتی و توانمند ایران است و ظرفیت بالایی برای همکاری دارد.
وی گفت: به علت وجود واسطه های فراوان کالاهای ایرانی را چند برابر گرانتر تهیه می کنیم که باید این مشکل رفع شود.
فالح مزید با بیان اینکه نیازمند همکاری عملی در حوزه اقتصادی و تجاری هستیم، تاکید کرد: با توجه به رشد و شکوفایی اقتصادی در عراق به علت فروش نفت و ورود ارز، بستر مناسبی برای همکاری های ۲ جانبه به خصوص در صنعت مواد غذایی به وجود آمده است که باید فعالان اقتصادی از این فرصت استفاده کنند.
رئیس اتاق صنایع ناصریه از فعالان اقتصادی ایران برای برگزاری نمایشگاه های مختلف، ایجاد خط تولید و سرمایه گذاری در عراق دعوت به عمل آورد.
عضو هیأت مدیره اتاق مشترک ایران و عراق نیز در این همایش گفت: تاکنون مشابه این همایش در اربیل، سلیمانیه، کربلا، نجف، بابل و بصره داشتیم که تجربیات مناسبی را در اختیار ما قرار داده است.
فاطمه شعبانی ادامه داد: راه اندازی صنعت بسته بندی در عراق یکی از زمینه های مستعد برای همکاری است اما برای ایجاد خط تولید در این کشور نیاز به زیرساخت است.
وی افزود: مناطق صنعتی صفر مرزی باید برای توسعه همکاری با عراق ایجاد شود تا از مزایای آن در توسعه اقتصادی استفاده و بسیاری از موانع و بروکراسی اداری رفع شود.
شعبانی گفت: در بصره ۴۰۰ طرح فعال برای همکاری با فعالان اقتصادی ایران وجود دارد و با اتکا به بیمه های بین المللی می توان دروازه های توسعه بازرگانی و تجاری ۲ کشور را گشودهتر کرد و ریسک فعالیت و سرمایه گذاری را از بین برد.
در این همایش پس از اهدای یادبود به رئیس گروه اعزامی عراق به تبریز نشست های تخصصی رؤسای ۶ اتاق استانی عراق با فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی برگزار شد.