دومین جشنواره آلبالو در بخش تسوج شهرستان شبستر درحالی برگزار شد که با استقبال بسیاری از مسافران و گردشگران مواجه شد.
آذر صبح/فاطمه مرتضوی-سمیه گلمحمدی؛ مروارید های سرخ فام آویزان از درخت که تابش آفتاب گرم تیرماه بر سرخی و درخشش آنان افزوده بود، از کودک گرفته تا پیرترین خانواده دستان خود را به قرمزی خون آلبالو ها آلوده کرده بودند تا شیرینی ترش ترین محصولشان را تجربه کنند.
سبدهایی پر از آلبالو که برای حضور در دومین جشنواره آلبالوی شهرستان تسوج آماده می شدند و جمعیتی از مسافران که از شوق بازدید و خرید از این محصول ها از شهرستان ها و شهرهای مختلف آمده بودند.
جشنواره با حضور غرفه های مختلف خشکبار،صنایع دستی، آش محلی به استقبال میهمانان رفت و صدای آواز محلی عاشقلار در فضای جشنواره طنین انداخته بود طوری که با آغاز برنامه دیگر کسی به گرمی هوا توجهی نداشت.
برداشت ۴تن آلبالو در یک هفته
در حاشیه برگزاری این جشنواره گفت و گویی صمیمی با یکی از غرفه داران داشتیم.جعفر قلی زاده یکی از غرفه دارانی که در کنار فروش آلبالو، لیوان هایی از شربت آلبالو نیز برای بازدید کنندگان از غرفه اش آماده کرده بود.
این باغدار تسوجی در خصوص این جشنواره گفت:کیفیت محصولات شهرستان تسوج بسیار خوب بود به طوری که ۷۰ درصد آن برای صادرات و ۳۰ درصدشان در مصرف خانگی استفاده می شود.
قلی زاده با اعلام رضایت خود از میزان برداشت محصولشان گفت: روزانه به طور متوسط ۶۰۰ کیلو آلبالو برداشت می کنیم در یک هفته ۴ تن برداشت داشتیم.
او ادامه داد:کیفیت خاک آلبالو برای این میوه در شهرستان تسوج بسیار خوب بوده و این موضوع منجربه رویش این میوه در این خطه شده است.
آذربایجان شرقی ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه گیاهان دارویی دارد
در ادامه جشنواره معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز حاضرشد و در حاشیه برنامه های جشنواره در گفت و گویی با آذر صبح گفت: امیدواریم زنجیره کشت، تولید و فرآوری آلبالو در شهرستان شبستر تکمیل شود که در این راستا آماده حمایت از این شهرستان هستیم.
محمدعلی طهماسبی با اشاره به اینکه آلبالو یکی از محصولات خدادادی کشاورزی در شهرستان شبستر است، گفت:امروزه مردم زیادی به این منطقه آمده و از توانمندی های تولید آلبالو در تسوج آگاه شدند که این امر می تواند در کسب و کار کشاورزان و باغداران منطقه مفید باشد که امیدواریم با قوت بیشتری در سال های آینده نیز دنبال شود.
وی با یاداوری تجربه بازدید دو روزه خود از توانمندی های کشاورزی شهرستان های آذربایجان شرقی ادامه داد:آذربایجان شرقی دارای ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه گیاهان دارویی است که باید به فکر توسعه آن بود.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین پتانسیل آذربایجان شرقی را برای فروش و صادرات گردو و زعفران بالا دانسته و بر انجام برنامه ریزی های لازم در این خصوص تاکید داشت.
بعد از تماشای برنامه های نمایشی و طنز جشنواره که سالن را غرق در شور و هیاهو ساخته بود، رئیس جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی را درحال بازدید از غرفه ها دیدیم.
شهرستان شبستر یکی از قطب های مهم تولید آلبالو
اکبر فتحی در جشنواره آلبالو در شهرستان تسوج با بیان اینکه شبستر، مرند و جلفا قطبهای مهم تولید آلبالو در استان هستند، گفت: مقام دوم کشور را در تولید این محصول در اختیار داریم.
او با اشاره به اینکه سال گذشته میزان تولید آلبالو در استان ۱۰هزارو ۲۷۸ تن بوده است، گفت: بر اساس برآوردهای اولیه میزان تولید این محصول در سال جاری بیش از ۱۱هزار و ۶۷۶ تن برآورد شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر نیز در این میان با اشاره به اینکه بیشترین برداشت آلبالو در شهرستان شبستر انجام می شود، گفت: تقریباً ۷۰ درصد آلبالو و ۹۵ درصد فرآوری و تولید خشکبار این محصول در بخش تسوج انجام میشود.
افشانی همچنین با بیان اینکه سالانه ۶۶۰۰ تن آلبالو از باغات شهرستان شبستر برداشت میشود، ادامه داد: این شهرستان در زمینه تولید و برداشت این محصول رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد و شهرستانهای مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در ردههای بعدی تولید آلبالو قرار دارند.
جشنواره برداشت آلبالو آزمون توانایی رقابت در صادرات غیر نفتی
روند برنامه های جشنواره یکی پس از دیگری طی شد و معصومه آقاپور، نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی بعد از سخنرانی خود دربین مردم حاضر، در حاشیه جشنواره گفت و گویی با آذر داشت و با اعلام رضایت خود از روند جشنواره گفت:دومین جشنواره برداشت آلبالو آزمون توانایی رقابت در صادرات غیر نفتی است.
او با اشاره به مرغوبیت و طمع ملس و دلنشین آلبالو های تسوج ادامه داد: آلبالوی تسوج اگر ثبت ملی شود می تواند سهم عمده ای در صادرات داشته باشد و این قطعا یکی از پتانسیل های شهرستان شبستر بوده و امید است از سال های آتی با استقبال بیشتری مواجه شود.
دومین جشنواره آلبالوی تسوج پس از چهارساعت درحالی به پایان رسید که مردم حاضر با دستانی به رنگ سرخ آلبالویی و لبانی خندان به شهرهای خود باز گشتند و خاطره شیرین و مزه ترش آلبالوی های تسوج را همراه خود در گنجینه خاطراتشان ثبت کرده بودند.
عکس: نویده رنجبرانی