تراکم کالری، مقدار کالری موجود در غذا است و دانستن چگونگی عملکرد آن میتواند سبب کاهش وزن و بهبود رژیم غذایی شود.
به گزارش آذر صبح، تراکم کالری، مقدار کالری موجود در هر ماده غذایی است. انتخاب غذاهایی با کالری کم به کاهش وزن کمک بسیاری میکند و به شما اجازه میدهد حجم غذای بیشتری را بخورید. واحد اندازه گیری مقدار کالری، کالری بر گرم غذا است، برای مثال هر ۱۰۰گرم سبزیجات ۳۰کالری دارند در صورتی که برای شکلات مقدار کالری به ازای هر ۱۰۰گرم آن ۵۵۰ است.
کلید اصلی افزایش وزن، مصرف کالری بیشتر است. مشاهدات متعددی نشان میدهد افرادی که غذاهایی با کالری بالا مصرف میکنند احتمال ابتلا به چاقی و افزایش وزن در آنها بیشتر از کسانی است که غذا با کالری کمتر مصرف میکنند.
غذاهایی با کالری کمتر، چربی کمتری دارند اما در عوض میزان آب و فیبر در آنها بیشتر است که بهترین شرایط برای احساس سیری است. در مقابل، غذاهایی با کالری زیاد بیشتر٬ فرآوری شده و خوشمزهتر هستند٬ به همین دلیل میل به پرخوری در آنها بیشتر است.
رژیم تراکم کم کالری بر پایه مصرف بیشتر غذای کامل و محدود کردن غذاهای فرآوری شده است. غذاهای کم کالری حجم بیشتری دارند که در نتیجه باعث پر شدن ظرف غذا شده و خوردن آن بیشتر زمان میبرد.
این رژیم باعث تغییر در عادتهای غذایی و بهبود سلامتی میشود. از مزایای این رژیم میتوان به این موارد اشاره کرد:
غذاهایی با کالری کم:
غذاهایی با کالری بالا که باید از خوردن آنها اجتناب کرد: