صد و چهلمین جلسه شورای شهر تبریز در عمارت شهرداری تبریز برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شهرام دبیری در نطق پیش از دستور این جلسه با بیان اینکه تبریز یکی از امن ترین شهرهای دنیا است، گفت: امنیت موجود در کشور مرهون مجاهدت های مقتدرانه نیروی انتظامی است
وی ادامه داد: در زمینههای مختلف به خصوص در زمینههای اجتماعی میتوان با نیروی انتظامی و دادگستری تبریز به جهت کاهش مشکلات اجتماعی همکاری کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به مشاورههای اجتماعی نیروی انتظامی فعالیت این نیرو را امنیت آفرین عنوان کرده و آنها را موجب ایجاد حس امنیت در مردم دانست.
وی با بیان اینکه شورای شهر آماده همکاری با نیروی انتظامی است، اضافه کرد: تا یک ماه آینده قرار داد ایجاد سیستم جامع کنترل ترافیک در تبریز راه اندازی میشود.
دستور اول جلسه:
حضور فرمانده انتظامی استان به مناسبت هفته نیروی انتظامی
سردار عبدی، فرمانده انتظامی استان در این جلسه گفت: بحث امنیت و سلامتی پیش زمینه تمام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و … و رسیدن به آرامش است، خدا را شاکر هستیم که مسؤولیت برقراری امنیت به ما واگذار شده است و با فهم بالا و اعتقادات مردم، امنیت قابل توجهی در استان ما وجود دارد.
وی ادامه داد: کمتر دستگاهی مثل نیروی انتظامی این تعداد ماموریت دارد و ما یکی از استان های موفق هستیم که این موفقیت را مدیون مردم هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در بحث رانندگی نیز دقت داشته باشیم، به مراتب آمار تصادف کاهش می یابد که در طول این ۱۲ روز، ۱۸ نفر کاهش تلفات در تصادفات درون شهری و برون شهری داشته ایم.
وی با بیان اینکه در طول یکسال گذشته۷۷۲ نفر در سطح معابر فوت و بیش از ۲۲ هزار نفر مصدوم شدند، اضافه کرد: در ۶ ماهه این سال، ۴۲۵ نفر کشته داشته ایم که باید این آمار کم باشد.
سردار عبدی یادآور شد: در حوزه راهور و پلیس راه در بحث کنترل و نظارت عقب هستیم،شهر گسترش یافته و یک کلانشهر است و نیاز به کنترل الکترونیکی دارد. کرمان و ساری در این حوزه از ما پیش هستند.
وی یادآور شد: شورا و شهرداری می تواند به ما کمک کند و ضریب نفوذ شما به مراتب بیشتر از ما است.
وی درصد اعتیاد در کشور ۵/۴ درصد و در استان را ۱/۲ درصد اعلام کرد و گفت: در رابطه با مجموعه ماده ۱۶ دولت بودجه ای نداد و شورا و شهرداری نقش و کمک ویژه ای داشت و از شما می خواهم کمک خود از ماده ۱۶ را قطع نکنید.
سردار عبدی خاطرنشان کرد: فضای مجازی یک فرصت است و با خود دانایی می آورد اما یکسری تهدیدات از جمله هتک حرمت خانواده را به همراه دارد که مورد طمع افراد بزهکار است.
بابایی اقدم، عضو شورای شهر تبریز نیز در ادامه افزود: اموزش های شهروندی از ملزومات شهر است.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل کلانتری ویژه ساخت و ساز غیر مجاز، ادامه داد:سوای ساخت و سازهای غیر مجاز در مناطق حاشیه نشین، وضعیت فرهنگی مناسبی نیز در این مناطق حاکم نیست.
وی متذکر شد: پرونده های دادگستری در مورد فضای مجازی بیداد میکند.
مسعودی ریحان، دیگر عضو شورا نیز افزود: اگر معیشت و فضای کسب و کار بالا باشد بیشتر عوامل ناهنحاری ها کم میشود. برای کاهش تصادفات حادثه ای اگر کیفیت ماشین ها افزایش یابد وضعیت بهتر می گردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: متاسفانه امکانات سارقان و مخلان امنیت از امکانات نیروی انتظامی به روزتر است.
وی با بیان اینکه کسی که به نان شبش محتاح است نیاز به امنیت ندارد، گفت: کسی به امنیت نیاز دارد که امکانات رفاهی و وضعبت مالی خوب شهر در اختیارش است و باید به نیروی انتظامی کمک کند
سرهنگ منفرد، رئیس پلیس راهور استان نیز در این جلسه گفت: از فردا در بحث زوج و فرد اعمال قانون انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه ترافیک فقط به معنی بسته شدن خیابان ها نبست بلکه به معنی مشکلات مربوط به عبور است، گفت: در کشورهای پیشرفته رابطه خوبی بین ارکان ترافیک ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: اجرای مقررات تاثیر لحظه ای دارد و روز بعد بازهم از یاد می رود، وقتی گواهینامه به افراد داده میشود، دیگر آموزش داده نمی شود و صرفا برای تعویض، معاینات پزشکی انجام می شود.
کریم صادق زاده، عضو شورای شهر تبریز متذکر شد: در تبریز هیچگاه شاهد اعتراضاتی شبیه اعتراضات هپکو و هفت تبپه نبودیم و این در سایه کنترل شایسته نیروی انتظامی و رسیدگی مسئولین به مشکلات کارگری است.
وی اضافه کرد: ۶۸۷ هزار کارگر بیمه شده و ۱۸۰ هزار بازنشسته کارگری نیمیاز جمعیت استان را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: با رسیدگی و توانمند سازی این افراد را که نیمی از جمعیت استان را دربر دارد میتوان این افراد را در زمینه آموزش های شهروندی توانمند سازد.
وی اضافه کرد: شرکت صنایع توسعه آذربایجان یکی از شرکت های دارای بحران است که کارگران ۱ سال است حقوق نگرفته اند و از مسئولین میخواهیم به مشکلات کارگری در صنایع دارای مشکل رسیدگیکنند.
دستور دوم جلسه:
ادامه بررسی شیوه نامه امور سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریز
دبیری در این باره گفت: طبق این مصوبه سرمایه گذار در مشارکت با شهرداری میتواند با وجود ۵۰ درصد پیشرفت پروژه ۳۰ درصد سهم خود و با ۸۰ درصد پیشرفت پروژه ۵۰ درصد از سهم خود را پیش فروشکند.
وی خاطرنشان کرد: طبق نظر اعضا شورا ادامه این شیوه نامه با اعمال تغییراتی دربند ۶ ماده ۱۵ شیوه نامه سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریز حذف شد و سرمایه گذار باید برای پیش فروش و نصب تابلو باید تایید شهرداری را دریافت نماید.
در این شیوه نامه بند ۷ شیوه نامه سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریز بدون اعمال تغیر، بند ۸ شیوه نامه سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریز حذف شد.
در ادامه ماده ۱۶ و ۱۷ شیوه نامه سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریزبااعمال برخی تغیرات به تصویب اعضای شورای شهر رسید.
صادق زاده در تذکری گفت: مگر کارگران و کارمندان چقدر درآمد دارد که در وصول حقوقهایشان تاخیر ایجاد میشود.
وی با اشاره به نبود درآمد پایدار شهر تبریز اضافه کرد: شهرداری چیزی ندارد، تا چند روز دیگر شاهد فروش عمارت هم میشویم.
وی خاطرنشان کرد: وضعیت مالی شهرداری تبریز اسف بار است با این وضعیت چند ماه بعد شکست میخوریم.
آجودان زاده گفت: گزارش تحقیق و تفحص شش ماهه همشهری را در دستور جلسه قرار دهید تا تکلیف کارگران مشخص شود.