آذر صبح/سمیه گل محمدی، گاهی وقتها دلمان میخواهد از دنیای بزرگسالی فرار کنیم و به دنیای کودکی بازگردیم. دلمان از سن و سال میگیرد، میخواهیم شناسنامه و سجل و سال تولد را کنار بگذاریم، موهایمان را به دست باد بدهیم، دستهایمان را دو طرف باز کنیم و تا جان داریم، بدویم… آسوده بخندیم، حتی اگر […]
آذر صبح/سمیه گل محمدی، گاهی وقتها دلمان میخواهد از دنیای بزرگسالی فرار کنیم و به دنیای کودکی بازگردیم. دلمان از سن و سال میگیرد، میخواهیم شناسنامه و سجل و سال تولد را کنار بگذاریم، موهایمان را به دست باد بدهیم، دستهایمان را دو طرف باز کنیم و تا جان داریم، بدویم… آسوده بخندیم، حتی اگر زمین خوردیم، مهم نیست، مهم این است که میتوانیم اگر زمین خوردیم آسوده گریه کنیم، آسوده خودمان را در آغوش مادر بیندازیم تا پناه خستگیمان شود.
گاهی وقتها میخواهیم کودک باشیم تا بغضهایمان را بیصدا نخوریم. بغض خوردن مخصوص بزرگترهاست نه کودکی که بیخیال است.
گاهی وقتها احساس میکنیم که تشنه هستیم، تشنه کودکی… تشنه کودکی خودمان، تشنه اینکه آن کودک پرنشاط را بگیریم و همراهش لِی لِی بازی کنیم.
اما نمیشود…
کودکیمان شده آبنباتی که با تمام وجود چشیدن آن را میخواهیم و روزگار شده مادری که آن را در بالاترین گنجه آشپزخانه مخفی میکند.
دستمان نمیرسد به آن حال و هوای کودکی… نمیتوانیم طعم شیرین کودکی را بچشیم واین برایمان تلخ است… واقعیت همیشه تلخ است!
امروز ۱۶ مهرماه برابر روز ۸ از ماه اکتبر اسـت، این روز در تمام جهان برای کودکان اسـت و طبق معمول در تمامی مدارس و برنامه های تلویزیونی این روز را برای تمام کودکان درنظر می گیرند و برنامه های خاصی را برای آنها اجرا می کنند.
آذر صبح به مناسبت گرامیداشت روز جهانی کودک گزارشی ترتیب داده که در ادامه می آید…
کودکان سرمایه آینده هر جامعه ای محسوب می شوند
کودکان، برکت زندگی و سرمایه های آینده جامعه بـه شمار میآیند، آنان برای رشد و بالندگی خود، نیازها و در مفهوم دقیق تر حقوقی دارند کـه باید بـه درستی بـه آن پرداخت.
با توجه بـه نقش بی بدیل خانواده در بالندگی شخصیت کودک، پیش از همه ی، خانواده و سپس جامعه باید این حقوق رابه خوبی بشناسند و خودرا مکلف بـه پاس داشت آن بدانند.
آینده را باید ساخت…
محسن ارشدزاده مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در حاشیه مراسم بزرگداشت روز جهانی کودک در تبریزعنوان کرد: شعار سال ”راه آینده را باید ساخت” است و هدف از برگزاری این مراسم را طرح مطالبات و خواسته های کودکان ،آشنایی کودکان با حقوق خود ،ایجاد فرصت برابر برای کلیه کودکان اعم از شهری و روستایی و معلول است.
وی ادامه داد: ما در صددیم با ایجاد نگرش صحیح در کودکان از آسیبهای اجتماعی علیه کودکان پیشگیری نموده و همچنین حمایت آنان از کودکان مظلوم کشورهای فلسطین ،یمن،سوریه،عراق و افغانستان را جلب کنیم.
ارشد زاده در ادامه ابراز کرد: در استان ما حدود هزار مهدکودک وجود دارد و نزدیک ۵۰ زار نفر از برنامه های مهدکودک شهری و روستایی استفاده می کنند
وی توضیح داد: خوشبختانه ۵۰ درصد مهدکودک های ما در روستا ها دایر است و برای ۱۴ هزار نفر از کودکان در روستا ها توانسته ایم خدمات ارائه دهیم
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه پیشگیری از سوء تعذیه و کمک به رشد کودکان روستایی از اهداف اصلی این طرح است، گفت:۱۴ هزار کودک در ۵۰۰ روستا مهد استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته اند.
وی با اشاره به برنامه های آموزشی ،حمایتی ونظارتی بهزیستی ابراز داشت:طبخ و توزیع غذا در مهدهای کودک و بر اساس برنامه ی پیش بینی شده و جزئیات تعیین شده انجام می گیرد.
ارشد زاده خاطر نشان کرد: پرداخت کلیه هزینه های این طرح توسط سازمان بهزیستی انجام میگیرد.
وی افزود:۵ میلیارد تومان اعتبار از طریق وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی به این طرح تخصیص داده شده است که هزینه هر وعده غذا ۳۷۴۰ تومان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته ۶۲ هزار کودک در استان ما متولد شده است،هر ساله نسبت به سال قبل آمار کودکان فرق می کند.
زاد و ولد در آذربایجان شرقی کاهش یافته است
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در خصوص زاد و ولد در استان توضیح داد: متاسفانه در استان ما زاد و ولد رو به کاهش است و این زنگ خطر کاهش جمعیت جوان را به صدا در اورده است.
ارشدزاده افزود: حدود ۴/۲ درصد یا همان ۱۶۰ هزار نفر جمعیت دارای معلولیت در سنین مختلف هستند.
وی با بیان اینکه معمولا دو درصد کودکان متولد شده دچار معلولیت هستند، ادامه داد: سالانه در استان یکهزار و ۵۰۰ نفر کودک معلول به دنیا میآید که البته قابل پیشگیری است.
وی ابراز کرد: البته برخی معلولیتها نیز بعد از تولد و در اثر سوانح تصادفات رخ میدهد که در مجموع حدود چهار درصد دچار معلولیتهای مختلف است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص کودکان شیرخوارگاهی توضیح داد: در شیرخوارگاه حدود ۴۵ کودک وجود دارد که این آمار متغیر است، چراکه به همان میزان خروجی، میزان ورودی به شیر خوارگاه نیز وجود دارد.
ارشد زاده خاطر نشان کرد: سالانه حدود ۴۰ تا۵۰ نفر فرزندخواندگی داریم بهطوریکه سال گذشته ۴۷ مورد فرزند خواندگی داشتیم
کودکان نعمتی در راستای استمرار تمدن اند
مدیر کل امور اجتماعی وفرهنگی استانداری استان نیز دراین مراسم افزود: کودکان بزرگترین نعمت خدا در راستای استمرار تمدن محسوب میشوند چرا که آنها نشاط و سعادت جامعه را استمرار میبخشند.
بدرشکوهی، گفت:کسب مهارت زندگی مدرن، زندگی ایران اسلامی، آشنایی کودکان بامباحث حقوق شهروندی ومسائل محیط زیست لازم است کودکان را بیشتر باجامعه اشنا کنیم.