به گزارش آذر صبح، علیا راستگو در جلسه شورای پدافندغیرعامل آذربایجان شرقی با بیان اینکه رزمایش پدافند غیرعامل در استان آذربایجان شرقی انجام گرفته است، گفت: سازمان های مردم نهاد در استان در زمینه پدافند غیر عامل فعال بوده در زمینه فرهنگ سازی پشتیبان مجموعه مدیریتی استان هستند. راستگو با اشاره به برنامه های انجام گرفته […]
به گزارش آذر صبح، علیا راستگو در جلسه شورای پدافندغیرعامل آذربایجان شرقی با بیان اینکه رزمایش پدافند غیرعامل در استان آذربایجان شرقی انجام گرفته است، گفت: سازمان های مردم نهاد در استان در زمینه پدافند غیر عامل فعال بوده در زمینه فرهنگ سازی پشتیبان مجموعه مدیریتی استان هستند.
راستگو با اشاره به برنامه های انجام گرفته در هفته پدافند غیرعامل گفت: طرح جامع پدافند غیر عامل استان ۱۴ آبان ماه سال جاری در آذربایجان شرقی رونمایی می شود.
وی با اشاره به آتش سوزی بازار تاریخی تبریز در ماههای اخیر گفت: در این حادثه شاهد همکاری و هماهنگی بسیار بالای نهادهای مسئول با یکدیگر بودیم.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تخصیص اعتبارات برای برنامه های سازمان پدافند غیرعامل،گفت: اگر بودجه های مصوب تامین شود فعالیت های بسیار مثبتی در این زمینه می توان انجام داد.
راستگو گفت: باید به گونه ای عمل شود که در زمان های حساس و بروز مشکلات زندگی عادی مردم مختل نگردد.
پدافند غیرعامل یک دفاع غیر مسلح است
محسن محبی معاون فرهنگی سازمان پدافندغیرعامل در این جلسه با بیان با تاکید بر اینکه پدافند غیرعامل یک دفاع غیر مسلح است، اظهار داشت: تصور مردم دفاع مسلحانه است و باید ترس و دلهره از عنوان پدافند غیرعامل را اصلاح کنیم.
معاون فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور، با اشاره به اینکه کارگروههای مختلفی در حوزه صنعتی، سایبری، زیستی و… داریم، ابراز داشت: سازمان پدافند غیرعامل از جنبه تنوع، سازمان بی نظیری است و به نوعی، دولتی در داخل دولت است.
وی با بیان اینکه این سازمان در سال ۸۲ با فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شد، افزود: در سال ۹۰ روز پدافند غیرعامل برای ۸ آبان در تقویم کشوری ثبت شد و بهانهای شد تا گزارش از اقدامات خود به مردم بدهیم.
محبی افزود: هرچه به سمت جنگ نرم میرویم، کارکرد رسانه و صفحات اجتماعی بیشتر میشود، به طوری که کارکرد رسانه احتمالاً از نظامی پیشی بگیرد و نیروی مسلح هم باید دفاع رسانهای خوبی داشته باشد.
معاون فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه به دلیل تغییر نوع جنگها، باید نوع پدافندش هم تغییر کند، گفت: دفاع نظامی، پدافند نظامی میطلبد و جنگ سایبری به پدافند سایبری نیاز دارد.
محسن محبی با اشاره به اینکه جنگهای آینده تمرکز بر شکافهای نسلی، قومی، مذهبی و زبانی دارد، ابراز داشت: جنس کارها باید به سمت مدیریت افکار عمومی برود و مدیرت ادراک برود تا بتوانیم بر دشمن غلبه کنیم. نمونه جنگ ادراکی، آغاز جنگ ۲۰۰۳ آمریکا در عراق بود که بر اساس رویکرد رسانهای بود و فاکس نیوز آمریکا ماشین رسانهای غرب شد. این رسانه ارتباط مردم با حاکمیت را قطع کرد و آنچه فاکس نیوز گفته، دنیا به عنوان واقعیت قبول کرد. در این جنگ یکی از لشکرهای آمریکا در بیابانهای آمریکا گم شد، اما چون اطلاع رسانی نشد و ماشین رسانهای در دست فاکس نیوز بود، کسی خبردار نشد.
وی با بیان اینکه جنگ آینده به سمت جنگ سایبری و رویکرد ترکیبی و ادراکی میرود، اظهار داشت: آمریکا چند موضوع را به صورت ترکیبی علیه کشورها راه میاندازد و با مدیریت افکار عمومی، فضای مجازی را برای تقویت جنگ استفاده میکند. مردم منطقه اخیراً در برخی کشورها به دلیل مشکلات معیشتی به میدان آمدند ولی آمریکا این را از زاویه دید خود در رسانهها منعکس میکند و افکار عمومی را مدیریت میکند.
این مقام مسئول با انتقاد از اینکه در مواقع بحران مشکل اطلاع رسانی داریم و همه دارند در مورد آن بحران پاسخگو میشوند، گفت: باید بر اطلاع رسانی خود مدیریت کنیم و یک سخنگوی واحد انتخاب کنیم. در واقعه پلاسکو هرکسی از شهرداری، آتش نشانی، استانداری، مدیریت بحران و… حرفهای خود را زدند و مردم سردرگم شدند اما در خارج از کشور شاهد مدیریت افکار عمومی در این حوزه بودیم.
معاون فرهنگی سازمان پدافند غیرعامل کشور، با تاکید بر اینکه دستگاههای فرهنگ ساز در جنگهای جدید نقش دارند، ابراز کرد: جنگ ادراکی اهمیت زیادی دارد و با فکر و عقیده و ذهن مردم کار میکند و بی صدا اثرگذاری میکند.
محبی با اشاره به لزوم فعالیت مثبت رسانه ها در زمان مدیریت بحران، گفت: در مدیریت بحران، مدیریت افکار عمومی را از دست میدهیم و افکار عمومی از خارج مرزها مدیریت میشود. در عراق و لبنان افکار عمومی دارد از بیرون و حساب شده مدیریت میشود اما مردم عادی اطلاعی از این موضوع ندارند و بعضاً بازی میخورند.