اعضای سه فراکسیون اصلی سیاسی مجلس به تشریح نگاه فراکسیون های متبوع خود درباره استیضاح عباس آخوندی پرداختند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذر صبح، اکبر رنجبرزاده ، عضو هیات رییسه مجلس در نشست علنی عصر روز گذشته (سه شنبه، ۲۶ بهمن ماه) با اشاره به اینکه وصول طرح استیضاح عباس آخوندی پس از بررسیهای لازم […]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذر صبح، اکبر رنجبرزاده ، عضو هیات رییسه مجلس در نشست علنی عصر روز گذشته (سه شنبه، ۲۶ بهمن ماه) با اشاره به اینکه وصول طرح استیضاح عباس آخوندی پس از بررسیهای لازم و مطابق با ماده ۲۲۳ آییننامه داخلی اعلام و با تعداد ۳۴ امضای نمایندگان تقدیم هیأت رئیسه شده است، گفت: مطابق ماده ۲۲۵آیین نامه داخلی مجلس وزیر حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز موظف به حضور در صحن علنی مجلس و ارائه توضیحات در جلسه مجلس خواهد بود.
در این جلسه علنی، دکترعلی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی یکشنبه هفته آتی – ۱ اسفند- را زمان انجام استیضاح وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم اعلام کرد.
در پی این موضوع خبرگزاری خانه ملت، برنامه سه فراکسیون سیاسی اصلی مجلس درباره استیضاح آخوندی را در گفت و گو با اعضای هیات رییسه آن ها جویا شد.
مخالفت فراکسیون امید با استیضاح آخوندی/وزارت راه و شهرسازی دچار مشکلات متعدد می شود
بهرام پارسایی ، با اشاره به نشست امروز صبح فراکسیون امید اظهار داشت: امروز جلسه برای بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی برگزار شد که مباحث به صورت جدی بررسی شد.
نماینده مردم شیراز در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه استیضاح کنندگان نیز در نشست فراکسیون حضور داشتند، عنوان کرد: بعد از بررسی مباحث، استیضاح کنندگان هم به این جمع بندی رسیدند در این بازه زمانی نباید آخوندی از وزارت برود.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی به قدری بزرگ است و مشکلات خاص خود دارد که نمی توان آن را بدون متولی رها کرد و حتی سرپرست نمی تواند تا پایان عمر دولت از عهده وظایف وزارت برآید.
این نماینده با تاکید بر اینکه استیضاح آخوندی باعث از هم پاشیدگی وزارت راه و شهرسازی می شود، افزود: در حال حاضر شخص توانمندی حاضر نیست در مدت باقی مانده با پایان دولت مسئولیت به این بزرگی را بر عهده گیرد.
پارسایی عنوان کرد: از سوی دیگر محورها و سوالات استیضاح از قوت و قدرت مناسبی برخوردار نیست که بتوان به واسطه آن وزیری را استیضاح کرد. همچنین شائبه های سیاسی در انجام این استیضاح وجود دارد به همین جهت جمع بندی فراکسیون امید این بود که استیضاح دراین زمان مناسب نیست.
سخنگوی فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هدف فراکسیون این است که پیام امید به جامعه داده شود و استیضاح را خلاف امید بخشی به جامعه می دانیم.
بررسی موضوع استیضاح آخوندی در فراکسیون ولایت مجلس / زمان جلسه هنوز نهایی نشده است
سیدحسین نقوی حسینی با اشاره به اینکه استیضاح وزیر راه و شهرسازی در دستور کار صحن علنی هفته آینده قرار گرفته است، اظهار داشت: فراکسیون معمولا جلسه ای برای هماهنگی در استیضاح برگزار می کند اما هنوز برای استیضاح آخوندی زمانی مقرر نشده است.
نماینده مردم وارمین در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: با این حال برای استیضاح وزیر راه و شهرسازی تلاش می کنیم نشستی برای هماهنگی داشته باشیم به نظر می رسد روز یکشنبه پیش از نشست علنی جلسه خواهیم داشت.
وی گفت: نتیجه استیضاح به دفاع وزیر از عملکرد خود و صحبت های مخالفان او بستگی دارد و نمی توان پیش از آن پیش بینی کرد.
فراکسیون مستقلین درباره استیضاح آخوندی تصمیمگیری فراکسیونی اتخاذ نمیکند/ استیضاح وزیر راه سیاسی نیست
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی ، در خصوص بررسی استیضاح وزیر راه و شهرسازی در فراکسیون مستقلین ولایی اظهار داشت: ضرورتی ندارد برای بررسی استیضاح با آخوندی نشستی داشته باشیم با این حال اعضای فراکسیون روز یکشنبه اول اسفند برای هماهنگی جلسه ای خواهیم داشت.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: استراتژی ما این است که در اموراتی مانند استیضاح وزرا فراکسیونی دخالت نکنیم، چرا که نظرات متفاوت است اعضا را برای تصمیم گیری آزاد می گذاریم.
وی تاکید کرد: از آنجایی که استیضاح آخوندی، سیاسی نیست، فراکسیون سیاسی مستقلین ولایی به آن ورود نخواهد کرد.
اگر وزیر برداشته شود ۵۵ هزار پرسنل وزارت راه بلاتکلیف می ماند
این نماینده مجلس در خصوص نتیجه استیضاح وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: شرایط زمانی به آخوندی کمک خواهد کرد، اگر استیضاح سال اول دولت شکل می گرفت وزیر رای اعتماد نمی گرفت اما شب عید است که اگر وزیر برداشته شود ۵۵ هزار پرسنل وزارت راه بلاتکلیف می ماند.
شرایط زمانی به نفع آخوندی است
جعفرزاده ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی ۱۷ معاونت دارد تا فردی بخواهد اسامی معاونان را یادبگیرد زمان زیادی می گذرد، ۷۰ میلیون مسافر به مناسب تعطیلات نوروز داریم بنابراین شرایط زمانی به نفع آخوندی است و تصور می کنم مجلس مجدد اداره وزارت را برعهده او قرار می دهد.
عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در هر زمانی باید با فردی که خطا کردهاست برخورد شود، اظهار داشت: در مورد استیضاح وزیر راه و شهرسازی ملاحظه مردم بیشتر ملاک قرار گرفته است بنابراین به نظر می رسد هزینه استیضاح و برکناری وزیر بیش از فایده آن است
منبع: خانه ملت