رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز می گوید برای تصمیم به تعطیلی مدارس شاخصی وجود دارد که با حضور نماینده آموزش و پرورش، نماینده دانشگاه علوم پزشکی و نماینده استانداری این تصمیم اتخاذ می شود، خوشبختانه در حال حاضر از شدت همه گیری این بیماری کاسته شده و نیازی به تعطیلی مدارس احساس نمی شود.
آذر صبح/ بیماری آنفولانزا طی روزهای گذشته در آذربایجان شرقی و شهر تبریز مشاهدهشده است و گفته می شود تاکنون ۱۰ نفر در استان براثر آنفولانزا جان خود را ازدستدادهاند.. به منظور بررسی آخرین وضعیت آنفولانزا در آذربایجانشرقی گفتوگو با مدیرگروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز ترتیب داده ایم که در ادامه می آید:
مدیرگروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتوگو با آذر صبح، از کاهش شیوع آنفلوآنزا در آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: مراجعه به کلینیک ها، اورژانسها و مطب پزشکان، به دلیل بیماری آنفولانزا و موارد شبه آنفولانزای هشداردهنده کاهش پیدا کرده است.
“سیمین خیاط زاده” ادامه داد: از یادنبریم که ویروس آنفولانزا، غیر قابل پیش بینی است و امکان عود مجدد بیماری در ماه های آتی نیز وجود دارد، اما در حال حاضر شیب بروز این بیماری در استان ما رو به کاهش است.
وی در خصوص آخرین آمار فوت شدگان نای از این بیماری نیز گفت : علت عدم ارائه آمار دقیق از سوی مراجع استان این است که فوتیهای ناشی از آنفلوآنزا باید به تایید آزمایشگاه مرجع کشور برسند.آخرین آمار کشوری از فوت ۸۱ نفر در اثر این بیماری خبر می دهد.
وی خاطرنشان کرد: پیک آنفلوآنزا و در واقع اپیدمی همه گیری آن امسال، سه هفته زودتر از سالهای گذشته شیوع پیدا کرده است، البته این موضوع غیر عادی نیست؛ چراکه هر چهار الی پنج سال یکبار ویروس آنفلوآنزا که عامل بروز این بیماری است، جهش یافته شده و با شدت شیوع پیدا میکند.
وی با بیان اینکه امسال نیز همانند سال های ۹۳ و ۹۴ انتظار داشتیم که شیوع آنفلوآنزا بالا باشد، ادامه میدهد: عوارض آنفلوآنزا در میان افراد دارای بیماریهای زمینهای در هر گروه سنی همانند بیماران قلبی مزمن، بیماران ریوی مزمن، بیماری کلیوی به خصوص دیالیزی، مبتلایان به دیابت، زنان باردار و افرادی که به هر دلیلی مجبور به مصرف کورتون و یا قرصهای تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند، بیشتر بروز مییابد.
وی میافزاید: همچنین این بیماری در کودکانی که دچار تشنج شده و یا رشد آنها به صورت طبیعی پیش نمیرود، با شدت بیشتری بروز میدهد و احتمال مرگ و میر نیز در این افراد بیشتر است.
خیاط زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دوره آنفلوآنزا چه مدت به طول میانجامد؟، بیان میکند: نمی توان گفت که پیک همهگیری دقیق کی تمام می شود؛ به طوریکه از زمان شروع فعالیت ویروسها تا حدود چهار هفته با شدت بیشتری بوده و سپس شدت کاهش می یابد؛ باتوجه به کاهش آلودگی هوا و بارش ها شدت همه گیری بیماری آنفلوآنزا از روهای آتی کاهش مییابد.
مدیرگروه بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پاسخ به این پرسش گفت: برای تعطیلی مدارس، شاخص وجود دارد، اگر در طی سه روز متوالی، تعداد بالایی از دانش آموزان یک کلاس درس در مدرسه ای، به دلیل آنفولانزا غیبت کنند و در مدرسه حاضر نباشند، با حضور هیئتی متشکل از نماینده دانشگاه علوم پزشکی، نماینده آموزش و پرورش استان و نماینده از استانداری، برای تعطیلی مدارس تصمیم گرفته می شود.
وی خاطرنشان شد: از لحاظ دستورالعمل وزارت، تعطیلی کمتر از ۵ روز مدارس برای شکستن پیک آنفولانزا صحیح نیست، اگر این بیماری در استان نیز به مرحله تعطیلی مدارس ختم شود، قطعا تصمیمات لازم گرفته می شود.
خیاط زاده متذکر شد: نماینده استانداری و آموزش و پرورش و مسئولان علوم پزشکی، شیب و همه گیری این بیماری را بررسی و تعقیب می کنند و در صورت احساس خطر، اقدامات عملی و حیاتی به کار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید:چگونه از ابتلا به آنفلوانزا پیشگیری کنیم؟