به گزارش آذر صبح، ابوالقاسم سلطانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اداره های کل راهداری و حمل و نقل جادهای، فرودگاهها، سازمان بنادر و کشتیرانی، هواشناسی و مکانیک خاک، سازمان شهر جدید سهند، راه آهن آذربایجان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ساخت و توسعه راهها و…که در مجموع ۱۲ اداره کل میشود تابع وزارت راه و […]
به گزارش آذر صبح، ابوالقاسم سلطانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اداره های کل راهداری و حمل و نقل جادهای، فرودگاهها، سازمان بنادر و کشتیرانی، هواشناسی و مکانیک خاک، سازمان شهر جدید سهند، راه آهن آذربایجان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، ساخت و توسعه راهها و…که در مجموع ۱۲ اداره کل میشود تابع وزارت راه و شهرسازی بوده و مدیریت هماهنگی در بین این دستگاه ها انجام میشود.
وی ادامه داد: ۱۵ هزار میلیارد در زیر ساختهای زیر بنای جاده، ریل، آزاد راه، راه های اصلی و فرعی و.. هزینه شده است.
سلطانی با بیان اینکه حوزهی فعالیت اداره کل راه و شهرسازی در ساخت زیربناهای حمل و نقلی است، گفت: اصلی ترین هدف این اداره کل، توسعه و ساخت زیربناها، جاده، آزاد راه، بزرگراه راههای اصلی و فرعی و راههای روستایی استان است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان درمورد اجرای پروژههای استانی در وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: بیش از ۸۰ درصد پروژههای استانی توسط وزارت راه اجرا میشوند و تناسب این حجم هیچگاه در رسانهها نمود عینی نداشته است.
وی با اشاره به اجرای ۲ تونل بین تبریز و ارومیه به طول ۵ کیلومتر و صرف ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان فقط در یک بخش این آزادراه، گفت: اجرای آزادراه تبریز – ارومیه موجب کاهش ۱۲ کیلومتری مسیر این ۲ شهر می شود.
سلطانی گفت: ۳۰ درصد سکونتگاههای ما در شخصیت سکونت مردم نیست، حاشیه عینالی و سکونتگاههای موجود در آن منطقه در کوچکترین زلزله و لغزش زمین نتایج بسیار غمباری را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: با برنامههای مورد نظرمان این مناطق را اصلاح میکنیم و به منطقهای دیگر انتقال میدهیم. ساخت مساکن در نقاط خط گسل با رعایت حریم خط گسل امکان مذیر است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان در مورد اهمیت بازآفرینی شهری بیان کرد: موضوع مسکن و بازآفرینی شهری، مسکن و کیفیت آنها از دغدغههای اصلی مردم است که هر چه سریعتر باید اصلاح شود.
همچنین سلطانی خبر داد: ثبت نام «برنامه طرح اقدام ملی مسکن» در آذربایجان شرقی شروع شده که سهمیه استان آذربایجان شرقی ۴۰ هزار و ۲۳۱ واحد اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: از این تعداد، متولی ۱۷ هزار واحد مسکونی شهر جدید سهند، حدود ۱۱ هزار واحد بر عهده سازمان ملی زمین و مسکن، ۴ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت میسازند و ۷۶۰۰ مسکن هم در بازآفرینی شهری باید بازسازی و احداث شود.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی، در مورد مناطق اجرای طرح اقدام ملی مسکن گفت: شهر جدید سهند، شهرک طلاییه، انتهای طالقانی، اندیشه، کرکج، یوسف آباد و اسدگلی تبریز، مرند، مراغه، اهر و… مناطق پیشبینی شده برای اجرای این طرح است.
سلطانی خبر داد: حدود چهار هزار و ۹۹ واحد مسکن ملی نیز توسط بنیاد مسکن ساخته می شود، حدود هفت هزار و ۶۹۲ واحد نیز در حوزهی بازآفرینی شهری احداث میشود.
وی متقاضیان را ۳۰ درصد قیمت تمام شده ساخت عنوان کرد و افزود: برای مسکن ۸۰ متری باید بازای هر متر اگر ۳ میلیون تومان قیمت تمام شده آن باشد، باید حدود ۸۰ الی ۱۰۰ میلیون آورده پرداخت کند.
مدیرکل راه و شهرسازی ادامه داد: ضمن اینکه وام مسکن اولی هم پیشبینی شده و بازپرداخت آن برای بازآفرینی شهری با ۶ الی ۸ درصد و برای طرح ملی مسکن با ۱۸ درصد است.
سلطانی آخرین در مورد آخرین وضعیت اتوبان تبریز ـ سهند گفت: این پروژه ابتدا چهار خطه بود که با توجیه مناسب به شش خطه ارتقا یافت. از ۲۰ کیلومتر تنها ۴ کیلومتر این مسیر باقی مانده و اکنون به دلیل آغاز یخبندان پروژه تعطیل شده و باید تا آخر شهریور ۹۹ این پروژه آماده بهره برداری شود.
وی بیان کرد: در استان پروژه نیمه تمام زیادی در حوزه راه سازی و زیر ساخت حمل و نقل وجود دارد و باید یک پروژه راه سازی نباید بیش از ۳۶ ماه طول بکشد. توزیع اعتبارات اندک بین همه پروژههای نیمه تمام، اغلب پروژهها ۱۰ الی ۱۵ سال طول میکشد چرا که توزیع اعتبارات به گونهای است که نمیتوانیم روی یک پروژه تمرکز کرده و زودتر تحویل دهیم.
مدیر کل راه و شهرسازی در مورد پروژه بزرگراه خواجه-ورزقان نیز گفت: در این اواخر با تامین مالی مس سونگون ورزقان توانستیم بزرگراه خواجه-ورزقان را ادامه بدهیم و با راهزنیهایمان در تهران توانستیم معافیت مالیاتی بگیریم.
سلطانی در خصوص آخرین وضعیت راه آهن تبریز – بستان آباد، اظهار کرد:اجرای این طرح بیش از ۸۰ درصد پیشرفت کرده و ریل گذاری آن آغاز شده و محل ایستگاه آن در تبریز نیز مشخص شده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ریل گذاری راه آهن بستان آباد به تبریز آغاز شده است، پیش بینی میشود طی ۱۴ ماه آتی ایستگاه قطار بستان آباد به تبریز برسد.