مجلس نمایندگان آمریکا با رای اکثریت دموکرات خود با تصویب طرح استیضاح “دونالد ترامپ”، پرونده او را به مجلس سنا فرستاد.
به گزارش آذر صبح به نقل از عصرایران، مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه روز چهارشنبه (۲۸ آذر) پرونده استیضاح ترامپ را بررسی کرد و پس از یک جلسه طولانی بحث و بررسی، در رایگیری نهایی همانگونه که پیشبینی میشد اکثریت دموکرات این مجلس با تصویب ۲ بند اتهامی طرح استیضاح، پرونده را برای بررسی به مجلس سنا فرستاد.
ترامپ در طرح استیضاح به “سوء استفاده از قدرت” و ” کارشکنی در روند تحقیقات کنگره” متهم شده است و اعضاء دموکرات مجلس نمایندگان به ترتیب با ۲۳۰ و ۲۲۹ رای مثبت، هر دو عنوان اتهامی ترامپ را تصویب کردند. در مقابل ۱۹۷ عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان به بند نخست اتهام و ۱۹۸ نماینده این حزب به بند دوم اتهام ترامپ ( کارشکنی در کار کنگره) رای منفی دادند.
نتیجه رای استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا به دو بند اتهامی ترامپ / نیویورک تایمز
بر اساس برنامه ریزیها تا ۱ ماه دیگر مجلس سنا برای بررسی پرونده استیضاح ترامپ تشکیل جلسه میدهد. در این جلسه رییس دیوان عالی آمریکا به عنوان رییس (قاضی) و ۱۰۰ سناتور عضو مجلس به عنوان اعضای هیات منصفه درباره ۲ بند اتهامی استیضاح ترامپ نظر خواهند داد.
پیشبینی میشود با توجه به اکثریت جمهوریخواه مجلس سنا، این استیضاح در مجلس سنا رای نیاورد و ترامپ در مسند قدرت باقی بماند.
ترامپ دیروز چندین توییت خشمآگین علیه جلسه استیضاح مجلس نمایندگان نوشت و نمایندگان حزب دموکرات و چپگراهای این حزب را به کودتا علیه رای مردم آمریکا متهم کرد.
ترامپ همچنین در سخنرانی در جمع هزاران حامی خود در ایالت میشیگان بار دیگر به روند استیضاح خود در مجلس نمایندگان و دموکراتهای کنگره حمله کرد.
سخنرانی چهارشنبه شبِ ترامپ همزمان با رای گیری پرونده استیضاح در کنگره در جمع حامیانش در ایالت میشیگان/ سی ان ان
کاخ سفید نیز پس از تصویب طرح استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان با صدور بیانیهای ضمن محکوم کردن روند استیضاح رییس جمهوری آمریکا، این اقدام را ” نقطه اوج یکی از شرم آورترین برهههای سیاسی در تاریخ کشور” توصیف کرد.
کاخ سفید در این بیانیه تاکید کرده اطمینان دارد ترامپ در ادامه روند استیضاح، در مجلس سنا از تمامی اتهامات تبرئه خواهد شد.
ترامپ سومین رییس جمهوری از میان ۴۵ رییس جمهوری تاریخ آمریکا است که استیضاح میشود.
پیش از او ” اندرو جانسون” (سال ۱۸۶۸) و “بیل کلینتون” (سال ۱۹۹۸) نیز استیضاح شده بودند که البته استیضاح هر دو رییس جمهوری ناکام مانده و رای نیاورده بود.
تاکنون هیچ رییس جمهوری در تاریخ آمریکا با رای کنگره برکنار نشده است؛ تنها “ریچارد نیکسون” در سال ۱۹۷۴ پیش از رایگیری کنگره درباره طرح استیضاحش از مقام خود استعفا کرد.