به گزارش آذر صبح، حدود یک سال و نیم قبل اخباری منتشر شد که حکایت از آلودگی آب های غرب تبریز داشت گزارش های متعددی از سوی نهاد های مختلف و مردم دربین محافل خبری رد و بدل شد که پرورش سبزیجات منطقه غرب تبریز با فاضلاب های شهری که اداره آب و فاضلاب تبریز، […]
به گزارش آذر صبح، حدود یک سال و نیم قبل اخباری منتشر شد که حکایت از آلودگی آب های غرب تبریز داشت گزارش های متعددی از سوی نهاد های مختلف و مردم دربین محافل خبری رد و بدل شد که پرورش سبزیجات منطقه غرب تبریز با فاضلاب های شهری که اداره آب و فاضلاب تبریز، در این منطقه رها می کند پرورش می یابند، همچنین اخباری مبنی بر استفاده از فاضلاب صنعتی نیز در این منطقه به گوش می رسید.
حال بعد از گذشت یک سال از این ماجرا، رئیس اداره جهاد کشاورزی تبریز: می گوید: کشاورزان در بحث آبیاری سبزیجات با فاضلاب تقصیری نداشتند.
فرامرز افشانی با بیان این مطلب اظهار کرد: در سال ۹۶ بحثهایی مبنی بر آبیاری سبزیجات با آب فاضلاب، کشاورزی مار ا متزلزل کرد، در حالی که از ۱۵۷۰ بهرهبردار، حدود ۱۰ الی ۱۵ نفر اقدام به چنین کاری میکردند.
وی با بیان اینکه در زمینه شفاف سازی در خصوص صحت یا عدم صحت آبیاری سبزیجات و صیفی جات کمکاری کردهایم و این امر، نوعی خود زنی است، اضافه کرد: مرکز بهداشت تبریز و اداره جهاد کشاورزی به دنبال مطرح شدن طرح «محصولات سالم» اکیپهایی را برای نیترات سنجی سبزیجات تبریز مامور کردند و از هر ۱۰۰ مورد، حدود دو مورد نیترات بیش از حد مجاز داشتند.
وی خاطرنشان کرد: از سال گذشته طرح محصولات سالم توسط شرکتهای فنی مهندسی اجرا شد و میزان کود مصرفی مشخص بوده و آنالیز میشود.
افشانی خاطرنشان کرد: بهترین راه حل برای پیشگیری از آبیاری سبزیجات با آب فاضلاب، مهار فاضلاب توسط دستگاههای مسئول است.
وی متذکر شد: فاضلابهای خانگی مشکل چندانی ایجاد نمیکنند ولی فاضلابهای صنعتی در صورت استفاده برای آبیاری سبزیجات، میتوانند مشکلات سلامتی زیادی ایجاد کنند.
این اظهار نظر از سوی این مقام مسئول، پرسش های بی شماری را پیش روی شهروندان تبریزی قرار می دهد، از جمله اینکه سرنوشت آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب به کجا ختم شده و آیا این موضوع متوقف شده است؟
عدم تکمیل شبکه فاضلاب شهر تبریز در محدوده عبور کانال «ایلی سو» در غرب تبریز و هدایت پسابهای خانگی به این کانال و تغییر کاربری کانال از کانال آبهای سطحی به کانال انتقال فاضلاب، عدم مدیریت و نظارت کافی شهرداری از کانال مذکور و تخریب آن توسط کشاورزان منطقه برای برداشت غیر مجاز در منطقه قراملک، هدایت فاضلاب خام خارج از ظرفیت تصفیه خانه شهر تبریز به آجی چای در مجاورت تصفیه خانه و عدم ساماندهی لجن کشهای شهری از جمله مورادی بود که نگرانی هایی ایجاد کرده بود و مشخص نیست در طول یک سال گذشته و با رسانه ای شدن این موارد، تا چه میزان از این مشکلات و معضلات زیست محیطی در منطقه غرب تبریز رفع گردیده است!؟