امسال فیلم های مطرح سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به صورت باشکوه در شهرهایی چون تهران، اصفهان و مشهد اکران می شود؛ در حالیکه تبریز با آن همه عظمت و قدمتش بازهم از غافله عقب مانده و تنها دو سالن سینمایی اش میزبان این رویداد بزرگ شده است.
آذر صبح/ سمیه گل محمدی، جشنوارهٔ بینالمللی فیلم فجر مهمترین جشنوارهٔ سینمایی ایران به شمار می رود که از سال ۱۳۶۱ معمولاً در میانه بهمن ماه هر سال در تهران برگزار میشود و تاکنون ۳۸ دوره از این رویداد بزرگ هنری اجرایی شده است.
جشنواره فیلم فجر به عنوان بزرگترین رویداد سینمایی کشور همواره مورد توجه مخاطبان سینمایی بوده است؛ همچنین در طول سالهای برگزاری جشنواره، مطالبه مخاطبان شهرستانی موجب اکران فیلم ها در برخی شهرستان ها شده است.
اکران همزمان فیلم های جشنواره فجر در استان ها یکی از اتفاقاتی بود که پس از سال ها دور ماندن دیگر شهرها از اتفاقات فرهنگی و هنری پایتخت، علاقه مندان این حوزه را به آینده ی هنری بهتر امیدوار کرده، اما در طول این سالها، کیفیت و کمیت فیلمهای اکران شده هموراه یکی از مباحثی بوده که حاشیه های بسیاری را به همراه داشته است.
فیلمهای مطرح فجر در تهران، اصفهان و مشهد در حال اکران است
فیلم های مطرح سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در شهرهایی چون تهران، مشهد، اصفهان و شیراز در سانس ها و سالن های مختلف در حال اکران است.
در کنار اکران نیز فیلم های خاص کودکان و نوجوانان با نگاه تربیتی به طور رایگان نمایش داده می شود، همچنین لیست فیلمهای «سودای سیمرغ»، «سیمرغ» و «پروانه ها»، بخش نگاه نو هم وجود دارد.
اکران محدود فیلم های جشنواره فجردر تبریز
تنها ۱۰ مورد از فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر در تبریز اکران می شود که بسیاری از آنها مطرح نیست! در حالی که در شهرهایی چون مشهد، اصفهان و شیراز آثار بنام و مورد توجه برای مخاطبان اکران می شود.
چرا تبریز باید از غافله عقب بماند!
جشنواره فیلم فجر فرصت مناسبی است که علاقمندان بتوانند در شهر خود بهترین و تازه ترین فیلم های سینمای کشور را تماشا کنند، تبریزی ها نیز همچون سایر استان ها انتظار دارند بهترین فیلم های جشنواره را در سالن های سینما شهر تماشا کنند.
در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر گویا تبریز از غافله عقب مانده و تنها چند فیلم آن هم در یک سانس و یک سالن سینمایی شاهد اکران فیلم ها هستند.
در حالیکه شهرهایی چون مشهد، اصفهان و شیراز امسال با همکاری نهادهای ذیربط تمامی فیلم های مطرح سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را در همه سالن های سینمایی شان اکران می کنند.
اکران فیلم های جشنواره فجر در بزرگترین پردیس سینمایی تبریز میسر نشد
به رغم پیگیری های حوزه هنری آذربایجانشرقی برای اکران فیلم های جشنواره فجر در مجهزترین پردیس سینمایی استان (پردیس فرهنگی سینمایی قدس حوزه هنری) به دلایل نامعلوم این امر میسر نشد.
حال آنکه معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی پیش از این در این باره خبر داده بود: هر فیلم حداکثر در سه سانس و در چند سینمای مرکز استان اکران خواهد شد.
آقایان متولی چرا همه کلانشهرها تمامی فیلم ها را در همه سینماهایشان اکران می کنند جز تبریز! هنردوستان شهر جویای این موضوع هستند تا پاسخ های قانع کننده ای دریافت کنند.
هنرمندان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را در تبریز لمس نکردند
یونس مقدم، کارگردان و هنرمند بنام تبریزی در این راستا می گوید:در این دوره از جشنواره به تماشای هیچ یک از فیلم نتوانستیم بنشیم و از این رویداد ارزیابی هایی را به دست آوریم، بهتر است بگوییم این رویداد را لمس نکردیم.
وی ادامه می دهد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شر قی همه ساله همزمان با سراسر کشور در سه سالن سینمایی فیلم های جشنواره فیلم فجر را اکران می کرد که امسال کمی متفاوت تر از پیش شده است.
رئیس انجمن سینماگران آذربایجان شرقی ابراز می کند:امسال اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به تنهایی وارد عمل شده و خودسرانه برنامه هایی را برای اکران فیلم های سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر تدوین کرده است.
مقدم می گوید: علاوه بر برنامه های نامرتبی که از سوی این ارگان تهیه شده اکران فیلم ها تنها در دوسالن سینمایی دور از دسترس در سانس های محدود یکی دیگر از مشکلاتی است که به چشم می خورد.
این هنرمند تبریزی ابراز می کند: در راستای این عوامل از آثایان متولی پرس و جو کردیم و گفتند که این برنامه ها از سوی تهیه کنندگان پایتخت بوده و ما دخلی و نقشی در این موضوع نداریم.
شهرداری تبریز حامی سینماگران نیست
مقدم با بیان اینکه شهرداری تبریز حامی سینماگران نیست، می گوید:شهرداری مشهد حامی نخست اکران فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر این شهر بوده درحالی که شهرداری تبریز اصلا نمی دانند که جشنواره فیلم فجر چه زمانی اکران می شود.
این هنرمند تبریزی ادامه می دهد:معاونت سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی هم زیاد اهل مشورت نیست و به انجمن سینماگران استان هیچ دخلی در تصمیم گیری نداده و خودش به تنهایی وارد میدان شده است.
تبلیغات اکران فیلم های جشنواره فیلم فجر در تبریز کم رنگ تر از هر سال است
رئیس انجمن سینماگران آذربایجان شرقی اضافه می کند: امسال بر خلاف سال های گذشته هیچ تبلیغی در سطح شهر در خصوص اکران فیلم های سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را شاهد نشدیم، لیست فیلم ها را هم در فضای مجازی به سختی می توان دید.
اهالی هنر تبریز از عدم اکران فیلم های مطرح جشنواره فیلم فجر گله مندند!
مقدم می گوید:اهالی هنر تبریز به ویژه قشر سینمایی این خطه از عدم اکران فیلم های مطرح در این شهر گله مندند و دلشان پر! چه کنیم کاری از دستمان بر نمیاد تا دلشان را آرام کنیم.
وی خاطر نشان می کند:سالن های پراکنده، سانس های محدود، عدم اکران فیلم های مطرح شور و نشاط را از اهالی سینمای تبریز در این دوره از جشنواره فیلم فجر گرفته است.
گویی هنرمندان مورد بی اعتنایی متولیان فرهنگی قرار گرفته اند
خبرنگار آذر صبح طی تماسی که با اغلب سینماگران و اهالی فرهنگ وهنرداشت با این جمله مواجه شد که ما برای تماشای فیلم های جشنواره فجر نمی رویم.
آنها از برگزاری نامنظم این رویداد و حضور فیلم هایی با کیفیت پایین در تبریز گلایه مند بودند و تاکید می کردند که جایگاه آنان مورد بی اعتنایی متولیان فرهنگی قرار گرفته است.
چرا باید اهالی هنر این شهر مورد بی اعتنایی مسئولان قرار گرفته وگلایه مند باشند! اصلا متولیان فرهنگی چرا باید کاری کنند که اهالی هنر برای تماشای فیلم های جشنواره به سینما نروند!
منطقه آزاد ارس هم از تبریز پیشی گرفته است
منطقه آزاد ارس هم از تبریز پیشی گرفته و برای اولین بار همزمان با سراسر کشور ۲۰ فیلم از فیلم های سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر در قالب ۲۶ سانس در سالن سینما پردیس ارس از ۱۵ تا ۲۱ بهمن ماه اکران می کنند.
هنگام مقایسه برنامه اکران تبریز با سایر شهرها درمی یابیم که این برنامه در شان کهن شهر اولین ها نبوده و باید همون سایر استان ها فیلم های بیشماری را برای اکران تحویل می گرفته است.
اکران ویژه برای اصحاب رسانه و هنرمندان در نظر گرفته نشده است
یونس مقدم، رئیس انجمن سینماگران آذربایجان شرقی در این باره می گوید: معمولا برای اصحاب رسانه، فرهنگ و هنر اکران ویژه در نظر می گرفتند تا قشر فرهیخته از تماشای فیلم های جشنواره فیلم فجر بی نصیب نباشند که امسال از این موضوع خبری نیست.
به راستی در شهرهای دیگر اکران ویژه اصحاب رسانه و هنرمندان وجود داشته اما در تبریز چنین موضوعی پیش بینی نشده است، باید متولیان امر پیش از اکران به هنگام برنامه ریزی تایمی هم برای قشر فرهیخته هنر در نظر می گرفتند که متاسفانه در این راستا نیز تدابیری را چاره اندیشی نکرده اند.