ویژه برنامه شب فرهنگی اصفهان، در حالی به پایان رسید که برف پربرکت تبریز تمام شهر را سپیدپوش کرد و به این رخداد، جنبه ای ماندگار داد و بر پیوند تبریز و اصفهان، دوام بخشید.
به گزارش آذر صبح، این ویژه برنامه که با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری مختلف همراه بود توانست به فرصتی مناسب برای تبادلات بین این دو کهن شهر تبدیل شود.
پیش از برگزاری مراسم اصلی، سلسله نشستهای فرهنگی و هنری در پنلهای تخصصی این رویداد بینشهری برگزار شد. این نشستها در محل عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شده بود. پنلهای حوزه شعر و ادبیات، تئاتر، موسیقی، رویدادهای فرهنگی و هنری، رسانه و سینما با تبادل تجارب فرهنگی و هنری خود، زمینه ساز ارتباطات مختلف بین دو سازمان شدند.
همچنین همزمان با برگزاری شب فرهنگی اصفهان در تبریز، نمایشگاهی از صنایع دستی و فرش اصفهان در نگارخانه مهر و ماه حوزه هنری تبریز گشایش یافت.
در آیین گشایش این رخداد هنری، شماری از مدیران ارشد شهرداری های اصفهان و تبریز و نیز معاون عمرانی وزیر کشور حضور داشتند.
جمالی نژاد، معاون عمرانی وزیر کشور در حاشیه این نمایشگاه خاطر نشان کرد: ظرفیت های معنوی فراوانی در این حوزه است و با همراهی این اصل، میتوان به همه سرزمین تعمیم داد.
وی تاکید کرد: با توجه بر ظرفیت ها و توانمندی ها، می توان زمینه ارتقای همبستگی ملی را فراهم کرد.
ایرج شهین باهر، در حاشیه نمایشگاه آثار صنایع دستی همزمان با شب فرهنگی اصفهان در تبریز گفت: چنین اقداماتی تاثیرات مثبتی در تمام زمینه ها دارد، انتقال تجربیات و دانسته ها و داشته های فرهنگی و هنری، ارتباطات فرهنگی و گردشگریاین اقدام حتی به حضور هر چه بیشتر تبریز به عنوان مقصد گردشگری یاری می رساند.
وی افزود: ما با اصفهان و همدان تفاهم نامه سه جانبه ای در دست اجرا داریم. و در تلاشیم ر حوزه گردشگری پکیج کاملی را آماده کنیم که گردشگران خارجی در کشور از این سه استان بازدید داشته باشند و از این رهگذار مطلوبیت حضور گردشگران در این سه شهر را افزایش دهیم.
در بخشی دیگر از مراسم اصلی درمحل پردیس سینمایی قدس تبریز، غلامرضا خوشحالپور متخلص به «بستور»، نقال اصفهانی الاصل شاهنامه، با اجرا و نقالی فرازی از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، پرده ای از هویت ایرانی را بازنمایی کرد.
سعید نیکوخصلت، در بخشی از این مراسم گفت: ما از چند قرن گذشته، مراودات متنوع قدرتمندی با شهر اصفهان داشتیم. حتی در دوران دفاع مقدس این همراهی و مراوده مستمر اتفاق می افتاد.
وی افزود: شهرهای خلاق، شهرهای حامی هنر و صنایع دستی و نمایش هستند و تبریز و اصفهان در این میان بسیار موفقند.
گروه موسیقی اصفهانی، تصنیف پرخاطره «به اصفهان رو…» را که بارها توسط هنرمندان مختلف بازخوانی شده است را در شب فرهنگی اصفهان در تبریز اجرا کرد. اجرای قطعاتی با اشعار استاد محمد حسین بهجت تبریزی، شهریار شعر و ادب توسط این گروه، سالن را به وجد آورد و در نهایت با اجرای قطعه آتش دل، رضایت حضار را فراهم نمودند.
در بخشی دیگر از این برنامه، نمایش «کُلاغها» اثری به نویسندگی و کارگردانی سعید محسنی، به اجرا در آمد. این نمایش در سی و هشتمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر اجرا شد و موفق به کسب رتبه شد.
همچنین در بخشی دیگر از ویژه برنامه های شب فرهنگی اصفهان در تبریز، قسمت «لباس عید» از مجموعه تلویزیونی «قصههای مجید»، به کارگردانی کیومرث پوراحمد، از قصههای پرخاطره کودکی به نمایش درآمد. این فیلم، در قالب مجموعه پکهای سینمای اصفهان در این رخداد فرهنگی به نمایش درآمده است.
پایان بخش این مراسم، امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری های اصفهان و تبریز، با محرویت افزایش تعاملات شهری و دیپلماسی شهری بود که به امضای معاونین فرهنگی اجتماعی این دو شهر رسید.