صد وشصت و هشتمین جلسه شورای اسلامی کلانشهر تبریزصبح امروز به ریاست شهرام دبیری درمحل عمارت قدیمی شهرداری برگزار شد.
به گزارش آذر صبح، شهرام دبیری در سخنان پیش از دستور ضمن تبریک به منتخبین مردم در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: انتظار داریم در این دوره مجلس با تمام قوا و به صورت متحد به مشکلات مردم و جامعه توجه کنند و در وضع قوانین دقت عمل بیشتری داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به روز جهانی زبان مادری و اصل ۱۵ قانون اساسی گفت: زبان و خط رسمی ایران فارسی است اما آموزش زبانهای محلی در کنار آن آزاد است.
دبیری تصریح کرد: استفاده از زبان محلی در رسانه ها و استفاده از این زبان در آموزش های مدارس به معنی جدایی طلبی نیست.
وی با اشاره به روز خاجه نصیرالدین توسی و روز مهندس گفت: روزگاری تبریز مهد معماری ایران بود و معماران تبریزی در شهرهایی مثل اصفهان مشغول به کار بودند اما امروز مسائل مالی باعث شده خلاقیت در معماری تبریز و معماری اسلامی مشاهده نشود.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به بارشهای اخیر و چالههای ایجاد شده در خیابانها گفت: عدم رضایت شهروندان از مجموعه شهرداری و شورا به دلیل وجود چاله ها ناراحتی به حقی است و با توجه به پیگیری های صورت گرفته این چالهها هرچه سریعتر رفع شود.
وی اضافه کرد: بر اساس دستور شهردار این مشکل چه بهصورت موقت و چه بهصورت دائم هر چه سریعتر رفع خواهد شد.
دبیری تصریح کرد: برای حل چنین مسائلی باید به موقع عمل کرد و انتظار داریم تا هفته آینده این چاله ها رفع شود.
رییس شورای اسلامی شهر تبریزدر ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: ترس انسان ناشی از جهل است و اگر آگاه باشد امکان ترس کاهش میابد.
وی اضافه کرد: ویروسها حلقههای ژنتیکی هستند که بهخودی خود زنده نیستند و قابلیت تکثیر خود به خود ندارند.
شهرام دبیری با اشاره به اینکه ویروس با اتصال به سلول ها خودرا برای تکثیر آماده میکند تاکید کرد: ویروس کرونا یک ویروس جدید است که با وجود قدرت کم نسبت به ویروسهای دیگر همچون سارز و آنفولانزا قدرت انتشار بالایی دارد.
دبیری با بیان اینکه علت ترس فعلی شهروندان از میزان انتشارو شیوع آن است، گفت: در شرایط عادی میزان مرگ و میر کرونا ۲ درصد است و افرادی که سن بالایی دارند یا بیماری زمینهای و تنفسی دارند بیشترین امکان ابتلا را دارند.
وی با اشاره به اینکه کودکان کمترین میزان ابتلا را دارند اضافه کرد: ابتلا درصد بالایی از شهروندان مساوی با فوت درصد بالایی از شهروندان خواهد شد و این امر بخودی خود مشکلاتی را ایجاد می کند.
دبیری ادامه داد: ویروس کرونا از راه تنفسی، انتقال میباید به همین منظورباید از یکدیگر حداقل یک متر فاصله بگیریم و در مکانهای با تجمع بالا شرکت نکنیم.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: کرونا میتواند از طریق سطوح نیز به بدن منتقل شود چراکه میتواند در محیط خارج از بدن تا مدت ۲۴ ساعت زنده بماند.
وی با اشاره به راهای پیشگیری از این ویروس تاکید کرد:شستشوی مرتب دستها بصورت صحیح و طی ۲۰ ثانیه احتمال انتقال ویروس به بدن کاهش مییابد.
دبیری پرهیز از سفرهای بی مورد و محدود کردن حضور در مکانهای جمعی و فعالیتهای ورزشی و برخی همایش ها را خواستار شد.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اگر ویروس کرونارا بشناسیم و از راههای پیشگیری آن مطلع باشیم میتوانیم از انتشار آن جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه اتوبوس های محل تجمع شهروندان برای مسافرت های درون شهری است اضافه کرد: اتوبوسهای شرکتواحد باید به صورت روزانه ضدعفونی شوند.
دبیری تاکید کرد: بر اساس صحبتهای فعلی تا به امروز موردی ثابت شده کرونا در تبریز مشاهده نشده است.
تجلیل از پیشکسوتان هنر در صحن شورای اسلامی کلانشهر تبریز
در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تبریز از عاشق حسن اسکندری، مهدی لزیری و حسین نجفی پیشکسوتان حوزه تئاتر و هنرهای نمایشی تبریز قدردانی و تجلیل شد.
در ادامه این تجلیل حسین نجفی یکی از پیش کسوتان حوزه هنر و کارگردان سریال جلال با اشاره به ساخت قسمت دوم سریال جلال در زمینه دفاع مقدس گفت: نام و آوازه جوانان تبریزی که در جنگ حضور داشته اند در کشور زبانزد بوده و حتی در سوسنگرد و جنوب برای میهن جنگیدند.
وی گفت: شهرداری بنای یادبودیبرای شهدای آذربایجان در جنگ تحمیلی در سوسنگرد ساخته که امروز شرایط خوبی ندارد و همه ما باید همت کنیم تا این بنا حفظ شود.
مهدی لزیری نیز با قدردانی از تقدیر شهرداری و اعضای شورای شهر گفت: تبریز به عنوان شهری که تئاتر کشور را پایه گذاری کرده و به سایر شهرها فرستاده و بدون کوچکترین امکانات برگزار شده و گروه های تئاتر با مشکل مواجه هستند.
وی اضافه کرد: از شهرداری تقاضا میکنیم پارک تئاتر را در تبریز ایجاد کند چرا که برای مثال تمرین تئاتر کوراوغلو در شرایط انجام میشد که من را به گریه انداخت.
عاشق حسن اسکندری نیز با اشاره به مشکلات فعالین این هنر گفت: امروز وضع معیشت فعالین این هنر اصلا خوب نیست.
وی اظهار داشت: مکان مشخصی برای تمرین وجود ندارد. برای اجرای برنامه در خانه تمرین میکنیم آیا این نوع تمرین برای تبریز و هندمندان شایسته است؟
عاشق اسکندری اضافه کرد: امروز به دلیل نبود محل تمرین قرهزیرنا که یکی از آلات موسیقی آذربایجان است به فراموشی سپرده شده است .
وی تاکید کرد: هنرمندان ما بسیار عالم و فعال هستند اما نیاز است مدیریت شهری و فرهنگی نیز با ما همراه باشند. در تبریز حداقل ۵۰۰ عاشق وجود دارد که باید به آنها کمک کرد.
فرج محمد قلیزاده در این خصوص گفت: براساس هماهنگی مدیران شهرداری و اعضای کمیسیون ۳ سالن شهرداری برای اجرا و تمرین تئاتر مناسب سازی میشود.
شهردار تبریز نیز در پاسخ به تذکرات مطرح شده گفت: متولیان قانونی فرهنگ و هنر باید به شورای شهر در خصوص فعالیتها و حمایتهای فرهنگی در سطح شهر پاسخ دهند و شهرداری برای حفظ آبروی شهر در زمینههایی ورود پیدا میکند که متولی این موارد نیست.
وی تصریح کرد: سالنهای موجود شهرداری در سطح شهر به صورت رایگان در اختیار هنرمندان تئاتر و موسیقی قرار میگیرد تا تمرین کنند.
شهردار تبریز گفت: برای سال ۹۹ محل پارک ارتش را که سالنهایی وجود دارد برخی از سالنهارا به عنوان سالن تئاتر اختصاص خواهیم داد.
ایرج شهین باهر اظهار داشت: بازسازی تئاتر شهر به زودی تمام میشود که لایحهای برای کمک به روند بازسازی به شورا تقدیم میشود.
ضرورت رفع مشکلات هنرمندان استان/ وضعیت آسفالت شهری نامناسب است
محرم محمد زاده با اشاره به اینکه هنرمندان گینجینه های شهر ما هستند گفت: هنرمندان و اساتید هنری به عنوان گنجینه ما مطرح هستند خواستههای آنها بزرگ نیست و حداقل کاریاست که میتوان برای آنها انجام داد.
وی ادامه داد: از شهرداری میخواهیم هرچه سریعتر برای فعالیت هنرمندان موسیقی آذربایجان مکانی در نظر بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به مشکلات پاکبانان شهرداری تبریز گفت: این عزیزان در تعویض لباسهای خود با مشکل مواجه هستند باید مکانهایی براس استحمام و تعویض لباس انها در نظر گرفته شود.
محمد زاده با بیان اینکه موضوع پارک بزرگ در کمیسیون نظارت ، تحقیق و ارزیابی مورد بررسی قرار گرفته است تصریح کرد: موضوع میدان آذربایجان باید با جدیت پیگیری شود .
وی گفت: وضعیت آسفالتهای سطح شهر مناسب نیست و مردم با مشکل مواجه هستند هرچه سریعتر باید نسبت به رفع این مشکلات اقدام کرد .
محمد زاده با بیان اینکه بسیاری از خوردو ها در این شرایط آسیب دیده اند اظهارداشت: باید به شهروندانی که خودروآنها اسیب دیده غرامت پرداخت شود .
وی در بخش دیگری از تذکرات خود گفت: اداره گاز با قطع گاز خانه هایی که در شهرداری پرونده کمیسیون ماده ۱۰۰ دارند که فصل زمستان آنها را با مشکل مواجه میکند که انتظار می رود این مشکل توسط شهرداری حل و فصل شود.
شهرداری نسبت به رفع مشکلات خرابی آسفالت اقداماتی ترتیب دهد
غلامحسین مسعودی ریحان با انتشار کلیپی از وضعیت نا مناسب آسفالت تبریز انتقاد کرد و گفت: این موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای شهروندان و به خصوص رانندگان خودروهای عمومی شده است .
وی با بیان اینکه مشکلات به وجود آمده در تبریز به دلیل خرابی آسفالت قابل قبول نیست، ادامه داد: شهرداری هرچه سریعتر نسبت به رفع این معضل اقدام کند تا در زمان عید نوروز میهمانان این مشکل را نبینند.
شهردار تبریز در پاسخ به تذکر عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به دلیل فشارهای موجود طی بارشهای سنگین اخیر در یک روز ۵ هزار تن نمک در تبریز پاشیده شد که این مقدار به اندازه ۲ سال گذشته بوده است.
ایرج شهین باهر ادامه داد: دوستانی که در زمان بارش اصرار داشتند نمک پاشی شود امروز مارا به دلیل وجود چاله توبیخ میکنند ما قبلا اعلام کرده بودیم که نمک پاشی موجب از میان رفتن آسفالت خواهد شد.
برف زدایی با نمک موجب خرابی آسفالت شهری شده است
فریدون بابایی اقدم گفت: به دلیل فشارهای بسیار بالا شهرداری مجبور به استفاده از نمک شده است بر این اساس مرکز پژوهشها روش جدیدی برای مقابله با یخبندان در تبریز ارائه کند.
بابایی اقدم اظهار داشت: این فشار و همچنین وجود سرما و یخبندان بی سابقه موجب شد تا شهرداری مجبور به استفاده از نمک در برف زدایی از معابر شود.
وی اظهار داشت: نمک پاشی موجب شده لایحه های زیرین آسفالت نیز از بین برود که لازم است به صورت اساسی اقدام به تعمیر آسفالت شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: امروز از ورودی تا خروجی شهر با مشکل آسفالت مواجه است .
وی با اشاره به هزینه بالای استفاده از محلول اضافه کرد: از شهرداری میخواهیم هرچه سریعتر نسبت به رفع معضل آسفالت اقدام کنند.
بابایی اقدم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرداری قرار بود خانهای برای هنرمندان موسیقی اختصاص دهد که لازم است این موضوع پیگیری شود.
کلیات تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ شهرداری تبریز تصویب شد
محمد باقربهشتی با ارائه جزئیات تفریغ بودجه سال ۱۳۹۷ بدهی شهرداری را ۷۲۷ میلیاردتومان در این سال اعلام کرد.
وی در ادامه گفت: حساب و کتاب یک سری از سازمان های شهرداری از ایام گذشته مشکل دارد.
بهشتی بودجه مصوب سال ۱۳۹۷ را ۲۷۷۰ میلیارد عنوان کرده و اظهار داشت: مبلغ متمم بودجه در سال ۱۳۹۷ برابر با ۱۹۷۲ میلیارد تومان است.
وی تصریح کرد: تفریغ بودجه براساس متمم انجام می شود درآمد تحقق یافته این ۱۹۷۲ میلیارد، بیش از درآمد مصوب است که حدود ۹۹۵ میلیارد صرف هزینه جاری ۶۶۵ میلیارد صرف هزینه های عمرانی شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: کل هزینه های شهرداری مرکز و مناطق ۱۴۵۱ میلیارد تومان بوده که ۶۰۱ میلیارد تومان مربوط به بخش عمرانی و ۸۵۱ میلیارد تومان مربوط به هزینه های جاری می شود.
بهشتی گفت: کل هزینه های سازمان ها ۶۶۵ میلیارد تومان بوده که ۲۸۳ میلیارد تومان مربوط به بودجه عمرانی و ۳۸۲ میلیارد تومان مروبط به هزینه های جاری است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به طور خلاصه شهرداری درسال ۱۳۹۷، ۱۶۶۰ میلیارد تومان پول خرج کرده که ۶۶۵ میلیارد از آن در بخش عمرانی ومابقی در بخش جاری هزینه شده است.
غلامحسین مسعودی ریحان نیز در ادامه گفت: باید میزان درآمد پایدار و درآمدهای شهرداری از طریق سرمایه گذاری مشخص شود و برای ایجاد درآمدهای پایدار تلاش شود .ژ
وی افزود: فرسودگی اتوبوسها در تبریز وجود دارد اما در سال ۱۳۹۸ هیچ اتوبوس جدیدی وارد ناوگان نشده است . عمر اتوبوس ۱۰ سال است اما امسال هیچ اتوبوسی خریداری نشده است.
فرج محمد قلی زاده نیز در ادامه اظهار داشت: نحوه بودجه بندی و تفریغ بودجه اعلامی وزارت کشور مشکل دارد، در تفریغ به بُعد کمی توجه شده و از بعد کیفی غافل شده ایم.
محمدقلیزاده اضافه کرد: در تفریغ بودجه میزان موفقیت، فعالیت و عدم فعالیت مناطق و معاونت ها و سازمانها مشخص نشده است.
وی ادامه داد: وضعیت پروژههای عمرانی در تفریغ بودجه مشخص نشده است و معلوم نیست این پروژه ها برای شهر اهمیت داشتند یا خیر.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: ۶۶۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی داریم که این رقم در سال ۹۶ بودجه شهر ۶۵۰ میلیارد تومان بوده است که تورم ۴۰ درصدی در آن در نظر گرفته نشده و بودجه عمرانی تحلیل رفته است .
قلیزاده با بیان اینکه ۳۶ پروژه کار نکرده در بودجه آمده است که نشان داده نشده جزو اولویت چندم بودند، گفت: اولویت پروژه های کار شده نیز مشخص نشده اولویت چندم است.
وی گفت: قبلا هم هشدار داده ام که از بودجه عمرانی استفاده می شود. و اگر ۱۰۰ میلیارد هزینه مترو جزو عمرانی نبود، الان فاصله فاحشی در بودجه عمرانی به وجود می آید.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: درمورد بدهی ها،البته ذکر بدهی نقطه مثبتی است اما این اعداد و ارقام تنها بدهی های سررسید را نشان می دهد نه اصل بدهی، شاید اصل بدهی ها ۳ برابر ارقام گفته شده باشد.
وی گفت: ما در بودجه قبل ۸۵ تبصره داشتیم که حتی عملکرد یک مورد از این تبصره ها ذکر نشده که اکثرشان ساختاری بود.
همچنین در ادامه رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: باید تلاش کنیم میزان بودجه عمرانی را افزایش دهیم .
شهرام دبیری تصریح کرد: در گزارش های ماهانه شهرداری باید نظارت جدیتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: در بررسی متمم بودجه باید علت اجرا نشدن پروژه ها و اجرای پروژههای جدید را بررسی کنیم .